JA hun logo main

World Health Organization Hungary & JAM Innovation Challenge

Izgalmas versenyen bizonyították rátermettségüket a tehetséges, kreatív és környezettudatos fiatalok a World Health Organization Hungary & JAM Innovation Challengén!

A két napos Innovation Challenge során az ország minden tájáról érkezett klíma- és környezettudatos fiatalok 3-4 fős csapatokat alkottak és olyan adaptív vállalkozásokat alapítottak, melyek megoldásokat kínáltak akár a látható, akár a láthatatlan víz területein és a globális kihívásra úgy adtak választ, hogy előtérbe helyezik az emberek fizikai és mentális egészségét.

Az egész napos munka során a csapatokat mentorok támogatták, akik útmutatást és tanácsokat nyújtottak számukra, majd pedig mind a 11 csapat prezentálta 4 percben vállalkozás ötletét az 5 tagú zsűri előtt.

Végül szoros versenyben 3 csapat képviselheti generációjuk gondolatait a 7. Környezet és Egészség Miniszteri Konferencián.

 

🏆Vállalkozás a Szemléletformálásért Díj

Csapat: Compendium

Ötlet: Vízszűrő betét, ami méri a vízfelhasználást és applikációra továbbít minden adatot.

Iskola: Sashegyi Arany

 

🏆Impact Díj

Csapat: Hydro Green

Ötlet: Fenntartható mezőgazdaság kialakítása hatékony vízgazdálkodás segítségével.

Iskola: Karinthy Frigyes Gimnázium

 

🏆Megvalósíthatósági Díj

Csapat: Green Steam

Ötlet: Zöld- és egészségorientált jövő érdekében alternatív vízforrások felfedezése.

21 Nő az Egészségügyért

 

Köszönjük, a szuper mentorok munkáját, akik támogatták és gyakorlati tapasztalataikkal segítették a diákokat az ötleteik tökéletesítésében: Hadzsipetkova Krisztina, Boros Lilla, Zima Katalin, Dr. Vargha Márta, Ferenczi Attila, Osika Judit, Csehi Marianna, Bagdiné Fodor Erika, Oláh Soma.

Köszönjük a zsűri munkáját, és hogy hozzájárultak a fiatalok szemléletformálásához: dr. Feller Antal, Dr. Sík Attila, M. Gergely Orsolya, Smid Beáta, Molnár Kata.

Gratulálunk minden csapatnak!

Green Steam
Hydro Green
Compendium