JA hun logo main
Csatlakozhatsz hozzánk diákként. pedagógusként. önkéntesként. cégként.

A JA öregdiákjai versenyelőnyt élveznek a munkában. Magabiztosabban képesek versenyezni az üzleti környezetben, jobban felkészültek egy állásinterjúra, és tudják, hogyan kezeljék a keresetüket. Hogy mi a siker titka? Programjaink gyakorlati területekre koncentrálnak, és három alappillérre: a vállalkozói, a munkavállalói és a pénzügyi kompetenciák fejlesztésére összpontosítanak. A JA diákok többek között olyan dolgokat tanulnak meg, mint a költségvetés készítés, az alkukötés, a csapatmunka, a célkitűzés, és olyan vállalati önkéntesekkel dolgozhatnak együtt, akik motiválják őket a sikerek elérésében.

diák vagyok

Hányszor gondoltad már arról, amit épp tanultál, hogy sose fogod használni? És hányszor azt, hogy valóban az “életre készít fel”? Programjaink segítenek megismerni a saját képességeid, megtudhatod, hogy miben vagy jó, és miben tudsz fejlődni.

Pénzügyi alapműveltséget adunk, hogy sose kerülj az életben adósságcsapdába és tudd, mitől lesz egy döntés pénzügyileg felelős.

 

Felkészítünk a munka világára, bemutatjuk a szakmákat, amik érdekelnek. Árnyékprogramjainkban lehetőséget biztosítunk, hogy egy napra átéld, milyen lenne az álommunkahelyeden dolgozni. Megmutatjuk azt is, mit jelent vállalkozni, és hogy lehet egy ötletre működő bizniszt építeni.

 

Diákvállalkozás programjainkban magad is kipróbálhatod barátaiddal, osztálytársaiddal, hogyan lesz az elképzelésből üzleti terv, a tervből termék, a termékből profit.

Csatlakozz hozzánk! Válj lehetőségeid és a tehetséged felhasználva sikeres felnőtté!

Vonzóvá tesszük a jövőd

Félsz tőle vagy már alig várod, hogy elkezdődjön? Ha tudod, mivel szeretnél később foglalkozni, akkor összeismertetünk azokkal, akiktől a legtöbbet tanulhatod a választott területen, ha pedig még nem döntöttél, megmutatjuk, milyen lehetőségeid vannak, miben vagy kimelkedő és mivel érdemes foglalkoznod.

Új barátokra tehetsz szert

Tudjuk, hogy nem minden a tanulás, és barátkozni, ismerkedni legalább annyira fontos. Különböző versenyeinken, programjainkon rengeteg olyan fiatalt ismerhetsz meg, akivel hasonló az érdeklődési körötök, és akit ugyanazok a kérdések foglalkoztatnak.

Felkészítünk a sikerre

Hisszük, hogy azokat, akik sikeressé válnak, csak annyi különbözteti meg azoktól, akik nem, hogy ők továbbmennek a kudarcaik után. Hisznek magukban, hisznek abban, amit csinálnak, és képesek időről időre megújulni. Te készen állsz rá, hogy sikeres felnőtté válj?

Diák vagy és érdekel? Írj!

pedagógus vagyok

Kreatív gondolkodás, jó problémamegoldó készségek, proaktivitás és csapatszellem – a munkaadók szerint – ezek a legfontosabb munkavállalói készségek. De hogyan lesz önállóan dolgozni képes munkavállaló az, aki nem tanult meg egy projekten önállóan vagy társakkal dolgozni a tanulmányai során? Aki utasításokat követ és a problémák kreatív megoldása helyett bevett receptek alapján dolgozik? 

Célunk, hogy a vállalkozói kompetenciákat, a pénzügyi ismereteket és a munkavállalói készségek fejlesztését a pedagógusok munkáját támogatva, vállalati önkénteseink és munkatársaink segítségével már a tantermekben elkezdhessük.

Rugalmas Programok

Egyes programjaink egy órásak, mások pedig végigkísérnek egy egész tanévet. Válassz különböző programjaink közül attól függően, hogy milyen kompetenciák fejlesztését szeretnéd bevinni az osztályterembe!

Kézzelfogható tudás

Programjaink célja, hogy a fiatalokat felkészítése a munka világára. A tantervet kiegészítve olyan változatos gyakorlati képzést kínálunk, amely segíti a diákokat készségeik és lehetőségeik jobb kiaknázásában, vállalkozói és pénzügyi kompetenciáik fejlesztésében.

Valódi problémákra felkészülni

A tanárok 95%-a szerint azok a diákok, akik JA programokban vesznek részt, jobban megértik az őket körülvevő világ működését, és javul a problémamegoldó készségük. Tíz tanárból és önkéntesből kilencen egyetértenek abban, hogy a JA programok összekapcsolják az osztályteremben tanultakat a való világgal.

Pedagógus vagy és érdekel? Írj!

Önkéntes vagyok

Bár lett volna valaki, aki támogatja a gyerekkori álmaid? Aki az ötleteid segít megvalósítani, aki hagy kibontakozni? Egy mentor, egy segítő, egy sikeres felnőtt? Most itt a lehetőség, hogy TE legyél ez az ember. Nincs szükségünk másra, csak arra, hogy legyél lelkes, akarj változást hozni, és legyél nyitott arra, hogy átadd a tapasztalataid a fiataloknak. Mi biztosítjuk a képzést, a tanangyagot, és az osztályt, aki már alig várja, hogy megismerjen!

Átélheted az önkéntesség élményét

Mutass pozitív példát a fiataloknak arra, hogyan érvényesülhetnek és érhetik el a céljaikat! Hass rájuk, motiváld őket, és hagyd, hogy ők is hatással legyenek rád!

Inspirálhatod a következő nemzedéket

Neked mondta valaki, hogy bármire képes vagy? Te hittél magadban? Inspiráld és motiváld a fiatalokat, hogy merjenek álmodni, és legyenek képesek megvalósítani, amit elképzeltek!

Változást hozhatsz

JA önkéntesként megoszthatod a személyes és a szakmai tapasztalataidat, élményeidet a diákokkal. Segíthetsz nekik megtalálni a kapcsolódást aközött amit az iskolában tanulnak, és amire szükségük lesz, hogy sikeressé váljanak a munkában és az életben.

NÉZD MEG, ÖNKÉNTESEINK MIT MONDANAK!

ÖNKÉNTES SZEREPEK

ELŐADÓ

Tarts előadást középiskolás diákoknak arról, amihez igazán értesz. Pénzügyi tervezés, marketing, piackutatás, prezentációs készségek – csak néhány azok közül a területek közül, amikben átadhatod a diákoknak, mennyire izgalmas a munkád.

MENTOR

Szakmai tudásoddal segítenéd a diákok üzleti terveinek megvalósulását? Részese lennél annak a felemelő érzésnek, amikor a támogatásoddal valami remek dolog születik? A mentor program egyaránt szól a diákok és a segítőik személyes fejlődéséről.

ZSŰRITAG

Különböző versenyeken, vásárokon értékelheted a diákok munkáját. Rendezvényenként ez 3-4 óra elfoglaltságot jelent. Többnyire magyar nyelven folyik az értékelő munka, de vannak olyan versenyek, ahol angol a munkanyelv.

GYAKORI KÉRDÉSEK

MENNYI IDŐT VESZ IGÉNYBE?

Programtól és az általad vállalt szereptől függően egyszeri 1-2 órától egész tanéven át tartó, rendszeres elfoglaltságig választhatsz a különböző projektek közül.

MENNYIRE TERVEZHETŐ ELFOGLALTSÁG?

Tökéletesen tervezhető, az általad vállalt elfoglaltságok többségét már hónapokkal korábban beírhatod a naptáradba, a mentorálási feladatok pedig rugalmas időbeosztás szerint kezelhetőek.

KELL HOZZÁ VALAMI SPECIÁLIS KÉPESÍTÉS?

Nem szükséges speciális képesítés, az viszont elengedhetetlen, hogy lelkesedj azért amit csinálsz, és ezt át tudd adni a diákoknak!

HOL JELENTKEZHETEK ÖNKÉNTESNEK?

Görgess kicsit lejjebb, és add meg adataid, hogy munkatársunk felvehesse veled a kapcsolatot!

Önkéntes vagy és érdekel? Írj!

cég vagyok

Asszertív, proaktív, jó problémamegoldó készséggekkel rendelkező, gondolkodó munkavállalókat szeretnél a cégedben? Fontos számodra, hogy a felnövekvő nemzedék rendelkezzen azokkal a kompetenciákkal, amelyek előre mozdíthatják a vállalkozásod?

Szívesen dolgoznál egy olyan partnerrel, aki változást hoz a fiatalok életébe, aki felkészíti őket a munka világára? Aki ösztönzi őket arra, hogy kihozzák magukból a maximumot, és később – akár vállalkozóként, akár munkavállalóként – gazdaságilag mérhető sikereket érjenek el?

A JA Magyarország – a Junior Achievement világszervezet tagjaként – olyan programokat biztosít a fiatalok számára, amelyek fejlesztik vállalkozói, munkavállalói és pénzügyi kompetenciáikat, elősegítve ezzel azt, hogy sikeres, megalapozott, életrevaló tudással rendelkező felnőttekké váljanak.

Programjaink elsősorban a STEM (természettudomány, technológia, műszaki szakmák, matematika) pályákra fókuszálnak, és olyan területeket érintenek, mint a pénzügyi műveltség,  a vezetői és a vállalkozói készségek fejlesztése, illetve a felelős tervezés

MIÉRT CSATLAKOZZ?

Leendő munkavállalókat nevelünk

Olyan készségeket fejlesztünk, amelyek elengedhetetlenek a 21. századi munkahelyeken való helytálláshoz. Kreatív, proaktív, önállóan gondolkodni képes, jó problémamegoldó készséggel rendelkező munkavállalókat képzünk.

Több fiatalt érhetünk el

Azon dolgozunk, hogy a felnövekvő generáció számára átadjuk a szükséges gazdasági ismereteket, melyek eszközként szolgálnak álmaik megvalósításához. Partnerünkként támogathatod a fiatalokat gazdasági sikereik elérésében!

Ösztönözzük a kollégáid

Lehetőséget adunk a munkavállalóid számára, hogy programjainkon keresztül megtapasztalják, önkéntesként hogyan változtathatják meg a fiatalok életét.

Több fiatalt érhetünk el

Támogatónkként az értékeiddel egybevágó, jól kommunikálható eredményeinket beépítheted a vállalatod CSR programjába, meghívást kaphatsz a JA Magyarország kuratóriumába, részt vehetsz az országos szintű eseményeinken.

Láthatóságot biztosítunk

A sajtókommunikációnkba beépüve nyilvánosságot kapsz a médiában, tananyagainkban esettanulmányként jelenhetsz meg, tréningjeinken lehetőséget adunk bemutatni a céged, támogatónkként láthatóságot biztosítunk különböző online és offline felületeinken.

Ösztönözzük a kollégáid

A mérhető eredményekben, a számszerűsíthető sikerekben hiszünk, és abban, hogy az együttműködés akkor gyümölcsöző, ha minden érdekelt felet elégedetté tesz.

Cég vagy és érdekel? Írj!

KIKKEL DOLGOZUNK EGYÜTT?