JA hun logo main

Visegrad Entrepreneurial Stars

Projekt időszak:
2023/06/01– 2024/05/31 

Célcsoport: középiskolások

Célkitűzés: vállalkozói szemlélet fejlesztése

A Visegrad Entrepreneurial Stars projekt alappillére olyan üzleti esettanulmányok készítése, melyek támogatják a fiatalok kreativitását, elősegítik a kritikus gondolkodásuk és problémamegoldó képességüket fejlődését, lehetővé téve számukra, hogy gyakorlatban is fejlesszék készségeiket és valós élethelyzetek elemzésével megalapozott döntéseket hozzanak.

A projekt célja, hogy a fiatalok vállalkozói szemlélete fejlődjön, segítve őket ezzel abban, hogy magabiztosabban mozogjanak az üzleti életben. A Visegrad Entrepreneurial Stars projekt emellett erősíti az oktatók és diákok közötti együttműködését azáltal, hogy megismertetik a vállalkozói világot hozzájárulva ezzel a fiatalok jövőbeli sikeréhez és a régió gazdasági fejlődéséhez.

A projekt lehetőséget biztosít a 14-22 éves fiatalok számára, hogy esettanulmányok segítségével és sikeres vállalkozók bevonásával, megtapasztalják az üzleti sikerek és kihívások világát, és inspirálódjanak azoktól, akik már sikeresen megvalósították a vállalkozói álmukat. Az egy évet felölelő program missziója, hogy motiválja a fiatalokat vállalkozói ambícióik megvalósításában a V4 (Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Magyarország) országokban és Észak Macedóniában.

Partnerek:

Junior Achievement Macedonia (http://jamacedonia.mk/)

Junior Achievement Czech (https://jaczech.org/)

Junior Achievement Poland (https://junior.org.pl/)

Junior Achievement Slovakia (https://www.jaslovensko.sk/)

Sustainability Institute ECOS Skopje (https://www.ecos.mk).