JA hun logo main

Találd fel a jövőt!

Projekt partner: Arconic – Köfém Kft.

Célcsoport:  15-18 éves

Helyszín: Székesfehérvár

Célkitűzés: STEM készségek és a vállalkozói attitűdök fejlesztése 

Az Arconic-Köfém és a Junior Achievement Magyarország programjának a célja, hogy a tantermi oktatásban kevésbé hangsúlyos készségeket fejlesztését bevigye az osztályterembe és ezáltal ösztönzést adva a diákoknak innovatív ötletek kitalálásában és megvalósításában. A kezdeményezés ötvözi a STEM-et (tudomány, technológia, mérnöki tudomány és matematika) és a vállalkozói oktatást az osztálytermi és vállalati helyszíni látogatással, innovációs táborokkal és európai versenyekkel.

 

A projekt lehetőséget nyújt a székesfehérvári diákoknak, hogy kibővítsék szakmai perspektívájukat, végigvezetve őket különböző kihívásokon, amelyekkel szembesülhetnek a későbbi munkavállalásuk során és segítenek jobban megérteni a kapcsolatot az iskolában tanultak és a globális gazdaságban való jövőbeli részvétel között.

 

Az Arconic Foundation fennállásának 80. évfordulójára videósorozat készült, amely egy pályaorientációs játékkal is kiegészül a 7-12. osztályos diákok számára. Minden hónapban 5 kérdésből álló kvízzel készülünk. A kvízek megoldásához szükséges segítséget a Junior Achievement Magyarország YouTube csatornáján található Arconic Akadémia videósorozat nyújt.

Pályaorientációs játékról bővebben: https://ejam.hu/programok/5756/