JA hun logo main

JAMROAD és pályaorientáció

Célcsoport: általános és középiskolás osztályok

Cél: diákok önismeretének feltérképezése, munka világára való komplexebb rálátás

Érdekel? Írj!

JAMROAD

Az interaktív foglalkozás során a diákok játékos formában, kreatív feladatokon keresztül megismerik az alapvető gazdasági és vállalkozási fogalmakat majd, csapatokat alkotva létrehozzák saját vállalkozási ötletüket, élmény szerűen feldolgozva ezzel az üzleti tervezés, a marketing és a pénzügy területeit.

Az általános iskolás korosztály esetében a készség fejlesztésre:

  • csoportmunka
  • csoporton belüli szerepek kialakítása
  • felelősségvállalás kerül a hangsúly

A középiskolai tanulók olyan

  • munkaügyi
  • gazdasági
  • vállalkozási tapasztalatra tesznek szert, mely kockázatmentesen elősegíti későbbi tanulmányaikat vagy munkaerőpiaci elhelyezkedésüket.

A roadshow keretein belül lehetőség nyílik egy szakmájában kiemelkedő szakember meghívása, aki megosztja a saját történetét, annak indulásától egészen a mostani helyzetéig: milyen készségeket kellett fejleszteni, milyen nehézség adódtak, ezekre hogyan reagált, mire emlékszik vissza a legszívesebben?

Pályaorientáció

Pályaorientációs foglalkozásaink során a diákok számos szituációs feladatokon keresztül megismerhetik saját készségeiket és képességeiket. Képet kaphatnak arról, hogy miben erősek, illetve mely kompetenciáikat érdemes fejleszteni, mielőtt belépnének a munkaerő piacra.

A foglalkozás előzetes megbeszélés alapján lehet 1×452×45 vagy 3×45 perces hosszúságúak.

Időpont egyeztetés a 30/996-0359-es telefonszámon vagy az itt található felületen!