JA hun logo main

Kezdetét vette a 10. jubileumi PÉNZ7!

2024.március 5-én hivatalosan is megnyitották a 10. jubileumi PÉNZ7-et, aminek keretén belül országszerte 1.250 iskola több mint 200 ezer diákja 15 ezer rendhagyó tanóra keretében, 650 önkéntes közreműködésével vesz részt.

A partnerszervezetek küldetése a jövő nemzedékének pénzügyi-gazdasági nevelése, vállalkozói hajlandóságának formálása, a mindennapokban előforduló pénzügyi helyzetek tudatos kezelése. A projektgazda Belügyminisztérium mellett, partnerként szerepel továbbá a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség és a Pénziránytű is.

A Junior Achievement Magyarország szakmai partnerként vesz rész minden évben a PÉNZ7 szervezésében.

Az idei PÉNZ7 fókuszában pénzügyi témakörben „Pénzügyi életleckék”, a vállalkozói témarészben pedig a „Gondolkozz és vállalkozz” téma lesz. Az iskolák különböző témacsomagokból és a hozzájuk tartozó online játékokból választhatnak. A PÉNZ7 vállalkozói kompetenciát fejlesztő digitális tananyagai is tovább bővültek.

A diákok érdekes versenyeken, pályázatokon is részt vehetnek, továbbá az iskolák pénzügyi, illetve vállalkozói önkénteseket fogadhatnak.

Március 1-jével a Junior Achievement Magyarország elindította online gazdaságtörténeti tematikájú kvízjátékát, aminek segítségével játékosan tanulhatnak a diákok. (economi – Junior Achivement Magyarország (ejam.hu))

A megnyitón az OECD főtitkára, Mathias Cormann videó üzenetben köszöntötte a magyar PÉNZ7-et, külön kiemelve Magyarország elkötelezettségét a fiatalok pénzügyi tudatosságának és ismereteinek fejlesztése terén.

A jubileum alkalmából a PÉNZ7 szervezői „Vállalkozói önkéntes elismerést” adományoztak Kovács Béla, a PORMINUS Kft. ügyvezetője részére, aki 30 éves vállalkozói tapasztalatai lelkes megosztásával segíti a fiatal generáció vállalkozói kedvének fejlesztését. A díjat M. Gergely Orsolya, a JAM ügyvezető igazgatója és Túri Anikó, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára adta át.

Továbbá átadásra került a JAM „Év vállalkozói önkéntese” díj is, amit idén Fekete Anikó, az Organikon Live Kft.  alapítója kapott. A díjat a JAM ügyvezető igazgatója, M. Gergely Orsolya adott át, a felvezető beszédet pedig dr. Budai Judit kuratóriumi elnök mondta.

A témahét részletes programja a www.penz7.hu oldalon található.