JA hun logo main

Girls Go Circular

Projekt partner: EIT RawMaterials

Célcsoport: 14-18 éves diákok

Célkitűzés: digitális szakadék felszámolása

Kattints az ’új fiókot hozok létre’ gombra, majd a következő oldalt léptesd tovább a ’következő’ gombbal. Ez után fogadd el (pipáld ki) a szabályzatot, majd a következő oldalon értelemszerűen regisztrálj!

Digitális és vállalkozói készségek a körforgásos gazdaságban

A Girls Go Circular projekt célja, hogy 2027-ig 50 000 14-18 éves iskoláslányt digitális és vállalkozói készségekkel ruházzon fel a körforgásos gazdaságról szóló online tanulási program révén.

A projekt keretében kifejlesztett online tanulási platform – a Circular Learning Space – „Körkörös tanulási tér” – lehetőséget kínál a diákoknak, hogy válasszanak a különböző tanulási modulok közül. Ilyen téma lehet a: fémek, műanyagok, fenntartható divat vagy elektronikus eszközök.

Ezek a modulok a tapasztalati tanulás elvén alapulnak, a tudást és készségeket interaktív, kihívás-alapú struktúrán keresztül adják át.

Circular Learning Space a projekt fő eleme.

A platformon keresztül a diákok egyénileg és csoportosan dolgoznak online és személyes foglalkozások során. A platform számos modult tartalmaz, amelyek különböző szempontokból vizsgálják a körkörös gazdaságot. Miközben megszilárdítják tudásukat a ’zöld átmenetről’, a diákok digitális eszközöket használnak gyakorlati készségek elsajátítására.

A tanulási modul sikeres elvégzése után a diákok tanúsítványt kapnak, amely igazolja a megszerzett készségeket.
A projekt elsősorban lányokat céloz meg, de minden tanuló számára nyitott!

Bővebb információ junior@ejam.hu e-mail címen kérhető!