JA hun logo main

Clean air + green planet = good health for all!

2023 július 5-7. között Budapest adott otthont VII. Környezet és Egészség Miniszteri Konferenciának, melynek célja az egészség és környezet kapcsolatának erősítése és a fenntartható fejlődés előmozdítása.

A World Health Organization Hungary által szervezett háromnapos konferencián 46 országból, mintegy 600 jelenlévő gondolkodott együtt közösen a régió három központi kihívásának megoldása érdekében, amely a klímaváltozás, a növekvő környezetszennyezés és a biodiverzitás visszaszorulása köré épül.

A konferencia lehetőséget biztosított a júniusi WHO – JAM Innovation Challengen résztvevő tehetséges, környezettudatos és kreatív fiataloknak, hogy hangot adjanak és bemutassák a VII. Környezet és Egészség Miniszteri Konferencia résztvevőinek is a generációjuk megoldási javaslatait a vízkészleteink megóvása érdekében.

A konferencia inspiráló légköre ösztönözte a fiatalokat, hogy továbbfejlesszék ötleteiket elősegítve a régió három központi kihívásának megoldását.

Sajtóközlemény: https://www.who.int/europe/news/item/05-07-2023-clean-air—green-planet—good-health-for-all?fbclid=IwAR2kPmWNgs2JJD-Aa-aIsf2f7KII3wrj41OS8uNAZwcalgAt5XFno5w3UAc