JA hun logo main

A SHE-UNIT az #APPIDEACHALLENGE hazai nyertes csapata Brüsszelben járt!

A Girls Go Circular az Európai Innovációs és Technológiai Intézet által támogatott oktatási program, melynek célja, hogy 14-18 év közötti középiskolás lányokat digitális és vállalkozói készségekkel ruházzon fel Európa-szerte a körkörös gazdaságról szóló online tanulási platformon keresztül. A nők részvételének növelése a STEM területén nemcsak a befogadóbb Európához járulhat hozzá, hanem új innovatív perspektívákat is hozhat, ami az életminőség javulásához és mindenki számára új karrierlehetőségekhez vezethet.

A Girls Go Circular lehetőséget biztosított idén Women and Girls in STEM Forumon, az #APPIDEACHALLENGE applikáció fejlesztő kihívás során a STEM karrier iránt érdeklődő diáklányoknak, hogy javasoljanak megoldást a nemek közötti egyenlőséggel kapcsolatos kérdésekre.

A budapesti Keleti Károly Közgazdasági Technikum 10. osztályos diáklány csapata, a SHE-UNIT azért jelentkezett az #APPIDEACHALLENGE-re, hogy felkeltse a STEM-pályák iránt érdeklődő lányok figyelmet, és inspirálják társaikat és a közönséget.

Az applikációjuk neve Femtech, ami a Feminine Technology rövidítése. A névválasztással utalnak a nők a tudományok világában betöltött szerepére. Fontosnak tartják, hogy applikációjuk által megismertessék a széles körben azokat a magyar nőket, akik friss, eredeti ötleteikkel gazdagítják Magyarország tudományos és gazdasági életét.

A SHE-UNIT az #APPIDEACHALLENGE hazai győzteseként október végén utazott Brüsszelbe és képviselték hazánkat 10 ország mellett.

A Brüsszelben töltött napokról így számoltak be a lányok:

“A brüsszeli utazás egy felejthetetlen élmény volt mindannyiunk számára. Az út egyik legjobb része a vezetett városnézés volt, melynek során részletesen megismerhettük a belváros nevezetességeinek történetét. A város gyönyörű volt, és nagyon élveztük a Parlament látogatást, mert sok hasznos információval gazdagodtunk. A versenyen részt vett többi csoport rendkívül kedves volt hozzánk. Örültünk, hogy új embereket ismerhettünk meg Európa minden részéről és velük beszélgetve gyakorolhattuk az angol nyelvtudásunkat is. Hatalmas élmény volt a döntőn való részvétel. Rengeteg nagyszerű oktatási feladat volt, amit nagyon élveztünk.”