JA hun logo main

NN Innovation Challenget hozott az Télapó!

Hull a pelyhes fehér hó, jöjj el kedves Télapó!

Van zsákodban minden jó, piros alma, mogyoró és NN Innovation Challenge!

Idén is meghirdettük az NN Biztosítóval közösen az Innovation Challenget, amelyen a diákokat társadalmi problémák megoldására motiváljuk. A decemberi verseny során középiskolás csapatok arra keresték a megoldást, hogyan tud hozzájárulni társadalmi vállalkozásuk az időskorúak problémáinak csökkentéséhez.

 

A zsűri 3 csapat ötletét emelte ki és díjazta:

Legjobb Támogató Szolgáltatás Díj

Csapat: Ica Néni jobb keze

Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum

Ötlet: Egyesületük célja, az idősek minél nagyobb színvonalú segítése alapvető feladataiknak ellátásában, mint például bevásárlások. háztáji feladatok ellátása, szociálisan rendezvények szervezése, biztonságérzet megőrzése, informatikai felvilágosítás számukra.

 

Társadalmi Szerepvállalásért Díj

Csapat: TTK

Budapest XIV. Kerületi Teleki Blanka Gimnázium

Ötlet: Úgy segítenének, hogy középiskolás diáktársaik idősek házához szállítják a menhelyen lévő állatokat, ezzel is csökkentve az elmagányosodás problémáját.

Leginnovatívabb Ötlet Díj

Csapat: Diákok az idősekért

Ócsai Bolyai János Gimnázium

Ötlet: Idősek részére is könnyen kezelhető, egyszerűsített applikációt terveztek. Az applikáció letöltése után az idősebb generáció segítséget tud kérni fiataloktól, ház körüli teendők ellátásában, bevásárlásban, vagy legyen szó kórházba való szállításról.

 

Büszkék vagyunk minden csapatra, örülünk, hogy ennyire szíveteken viselitek az idősebb generáció mindenkori problémáinak megoldását.

A jelen tehetségei, és a jövő megvalósítói Ti vagytok!

Köszönjük a mentoroknak Turcsán Emesének, Vizi Noéminek, Fehér Krisztiánnak, Enyedi Henriettnek, Domján Enikőnek, Horváth Valériának, Vincze Józsefnek, hogy a jövő vállalkozóinak segítettek a az ötletük tökéletesítésében.

Köszönjük a zsűrinek Nagy Anettnek, Ottó Krisztián Ottónak, hogy örömmel elfogadták felkérésünket.

 

Gratulálunk mindenkinek!