JA hun logo main

ESP

Célcsoport: középiskolai tanulók

Időtartam: 2×1 óra

Időpont: tanév 2. fele

Célkitűzés: előre meghatározott módon mérje a sikeres vállalkozás beindításához, illetve a munkavállaláshoz szükséges tudást, kompetenciát és készségeket

A JAM által biztosított “Entrepreneurial Skill Pass” (ESP) egy nemzetközileg elismert vizsgarendszer, amely elérhető minden 15-19 év közötti, vállalkozói élménnyel és tapasztalattal rendelkező fiatal számára, hogy innovatív és valid módon mérje a sikeres vállalkozás beindításához, illetve munkavállaláshoz szükséges kompetenciáikat és készségeiket. 

A teszt fókuszában a kreativitás, kitartás, magabiztosság, felelősségvállalás és csapatmunka áll. A rendszer azon túl, hogy azonnali visszacsatolást nyújt a résztvevő diákok számára, mérhetővé teszi a fent említett készségszinteket is, ezáltal segítve a fiatalok alaposabb önismeretét és pályaorientációs elképzeléseit.


Az Entrepreneurial Skills Pass hálózat

Habár fiatalok ezrei vesznek részt a diákvállalkozás programban, ez idáig nem létezett olyan Európa szinten elismert bizonyítvány, mellyel igazolható lenne a program során elsajátított tudás, készségek és kompetenciák. Az ESP célja, hogy nemzetközi elismerést szerezzen a vizsgabizonyítványnak.


Résztvevő országok:

Albánia, Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Görögország, Hollandia, Írország, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Törökország

Az ESP azon túl, hogy mérhetővé teszi az ilyen típusú oktatási program eredményeit a munkaadók számára is hatékony eszközként szolgálhat, amennyiben olyan munkaerőt keresnek, aki bizonyíthatóan birtokában van ezeknek a készségeknek, tudásnak és kompetenciáknak, valamint a fiatalok számára is vonzó megoldást nyújt arra vonatkozólag, hogy megfelelően aknázzák ki a vállalkozói oktatás kínálta lehetőségeket még iskolaéveik alatt.

Látogasson el a weboldalra: http://entrepreneurialskillspass.eu/