JA hun logo main

Diákvállalkozások Nemzetközi Döntője

A Trubadúr Diákvállalkozó csapat képviselte hazánkat a Diákvállalkozások Nemzetközi Döntőjén, Isztambulban, 2023. július 11-14-én.

Az #Gen-E Európa Legnagyobb Vállalkozói Fesztiválján, 800 fiatal gyűlt össze Európa 40 országából, a összehozva a fiatal tehetségeket egymással. A résztvevő csapatokat több mint 390 000 Junior Achievement diák közül választották ki, akik színpadon 4 percben mutatták be üzleti ötleteiket a nagyközönség és a szakmai zsűri előtt. Az esemény első napján az egyetemisták mutatták be vállalkozói elképzelésüket, míg a második napon a középiskolások következtek.

A Trubadúr, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákvállalkozó csapatának kulturális értékeket támogató üzleti ötletének előadása lenyűgözte a Gen_E zsűrijét, és hatalmas tapsviharral zárták prezentációjukat. A harmadik napon pedig a fiatalok mind a negyven ország diákvállalkozóival együtt mutatták be standjaikon egész éven át tartó munkájuk gyümölcsét.

A 2023-as #Gen-E fődíjainak nyertesei:

  • Isometricks (Görögország), az év Diákvállalkozása középiskolások kategóriában
  • Mindcore (Isle of Man), az év Innovatív Diákvállalkozása középiskolások kategóriában
  • Tiaki (Egyesült Királyság), az év Innovatív Diákvállalkozása az egyetemisták kategóriában
  • Toteuma (Finnország), az év Start-Up Diákválallkozása az egyetemisták kategóriában

A magyar diákok ezúttal nem hoztak el díjat, ugyanakkor a #Gen_E egyedülálló tanulási lehetőséget biztosított számukra, ahol értékes visszajelzésekkel és tanácsokkal gazdagodtak. Emellett lehetőségük nyílt kapcsolatokat építeni, tapasztalatokat cserélni más európai országok diákjaival. A Trubadúr csapata rengeteg inspirációval és motivációval tért haza, megágyazva vállalkozói álmuk továbbfejlesztésének.

Gratulálunk a nyertes csapatoknak!

Lemaradtál? Nézd vissza az Európa Legnagyobb Vállalkozói Fesztiváljának 3 napos ünnepét itt: