JA hun logo main

Aki mer, az nyer?! – Vállakozói Nap Gundel Takács Gáborral!

A Vállalkozói Napnak idén novemberben immáron 6. alkalommal adott otthon a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A JAM Innovation Challengeken kiemelkedő teljesítményt nyújtott 3 fiatal, lelkes szegedi középiskolás csapat is bemutatta újító gondolatokkal tűzdelt vállalkozói ötletét, amelyek a körforgásos gazdaság elveit vették alapul.

A Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikum diákjai egy olyan környezetvédelmi informatikai rendszert mutattak be, ami az emberek napjainkban történő motiválásában nyújt támogatást. Ötletükkel 2022. november 16-án 7 (Uganda, Nigéria, Görögország, Vietnám, Indonézia, Brazília, Mexikó), mellett képviselték hazánkat a nemzetközi porondon.

A szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium egy olyan applikációt tervezett és mutatott be a Vállakozói Napon résztvevőknek, ami rendkívül aktuális manapság, hiszen ennek köszönhetően követhető a fogyasztás és segítségével minimalizálhatók egy háztartás rezsiköltségei.

Az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium diákjai azokat a megoldási utakat mutatták be, amelyek a mai energiaválsággal érintett világunkban a közoktatási intézményeinek infrastruktúráinak átalakítására gondolják újra.

A jövő fiatal vállalkozói generációjának vállalkozói ötletei a jelen problémáit kezeli, és a jövőben hoz eredményt.

Videó készítői: Crocontent
https://www.facebook.com/crocontent