JA hun logo main

A Fiataloké a Jövő! – Hatalmas siker a novemberi NN Innovation Challenge!

Idén is meghirdettük az NN Biztosítóval közösen az Innovation Challenget, amelyen a diákokat társadalmi problémák megoldására motiváljuk. A novemberi verseny során középiskolás csapatok prezentálták innovatív ötletüket az élelmiszer-pazarlás elleni kihívásra válaszolva. A zsűri 3 csapat ötletét emelte ki a jelenlévő csapatok közül.

Pénzügyileg Leginkább Alátámasztott Ötlet Díj
Csapat: Hortobágyi Palacsinta
Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum
Ötlet: Környékbeli élelmiszerboltok pazarlásának a csökkentése, lejárat előtti élelmiszerek “megmentése”.

Társadalmi Szemléletformáló Díj
12. csapat
SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium
Ötlet: Tudatos élelmiszergazdálkodási koncepciójuk során kitértek a helyi termelők, a természetes csomagolás, élelmiszer mentés fontosságára.

Fenntartható Jövő Díj
Csapat: Fungo Nero 4
Karolina Általános Iskola és Gimnázium
Ötlet: Az ételmaradékot elszállítják egy speciálisan erre szakosodott futárszolgálat segítségével intézményektől, magánszemélyektől, gyűjtőpontokról, majd pedig újrahasznosításukra is sor kerül.

Ezekből az ötletekből is jól látni, hogy a középiskolások kiemelt figyelt fordítanak a társadalmi ügyekre és a társadalmi aktivitás is igazán fontos a számukra.

Köszönjük a mentoroknak Turcsán Emesének, Vízi Noéminek, Fehér Krisztiánnak, Fekete Anikónak, Lakatosné Lukács Zsuzsannának az egész napos munkájukat, hogy szakértelmükkel segítették a csapatokat és hozzájárultak a fiatalok személetlormálásához.

Köszönjük a zsűrinek Gál Melindának, dr. Tebeli Izabellának, Markusné Laczi Bettinának, hogy örömmel elfogadták felkérésünket.

Gratulálunk mindenkinek!