JA hun logo main

Kezdetét vette a 2023-as PÉNZ7!

2023. március 6-án immáron 9. alkalommal vette kezdetét PÉNZ7, a pénzügyi és vállalkozói ismereteket fejlesztő program az általános- és középiskolákban.

A Belügyminisztérium projektvezetésével a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány – küldetésüknek tekintik a jövő nemzedék pénzügyi-gazdasági nevelését, vállalkozói hajlandóságának formálását, a mindennapokban előforduló pénzügyi helyzetek tudatos kezelését.

A Junior Achievement Magyarország a vállalkozói témarész felelőseként biztosítja a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bemutatásához szükséges szakmai tananyagokat és mentorok bevonását, koordinálását.

Célunk, hogy támogassuk a vállalkozások világa iránt érdeklődő fiatalokat ismereteik bővítésében vállalkozói önkéntes mentorok támogatásával, ezért is büszkén jelentjük, hogy idei évben immáron második alkalommal adhattuk át a „Vállalkozói Szellemű Diákok Mentora” díjat!

2022-ben első alkalommal szakértőnknek Fehér Krisztiánnak nyújthattuk át „Vállalkozói Szellemű Diákok Mentora” elismerést! 2023-ban pedig Turcsán Emesének az Einstein Akadémia alapítójának adhattuk át.

Turcsán Emese az elmúlt években példamutató önkéntes munkát végzett és kiemelkedő teljesítményt nyújtott, segítve a PÉNZ7 vállalkozói órák élményszerű megvalósulását. Emese közvetlen, könnyed stílusával, élményszerű előadásain keresztül személyes vállalkozói útját ismerhették meg a diákok a vállalkozói léttel járó legnagyobb kihívásokat és sikereket ezzel is hozzájárulva diákok szemléletformálásához.

Gratulálunk!

Sajtóközlemény:
Pénzügyi és vállalkozói témahét az iskolákban (kormany.hu)
Tőzsdei befektetéssel és vállalkozással próbálkozhatnak a diákok – Napi.hu