Projekt partner: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Pénzügyminisztérium, Innovációs és Technológiai Minisztérium, Magyar Bankszövetség, Pénziránytű Alapítvány

Időtartam: 2022.03.07.-2022.03.11.

Célcsoport: Általános -és középiskolás diákok

Célkitűzés: 

– felhívni a figyelmet a pénzügyi tudatosságra, a pénzügyi kultúra fejlesztésének fontosságára, a vállalkozói kedv megteremtésének, az üzleti ismeretek megalapozásának lehetőségére,

– a pénzügyi ismeretek mellett helyett adjon a vállalkozói kompetenciafejlesztés, és a vállalkozói ismeretek bevezetésére az iskolákban,

– országos szakmai önkénteshálózat kiépítésével, és a programba való bevonásával támogassa a pénzügyi, vállalkozói oktatás élményalapú megvalósulását.

Honlap: www.penz7.hu

Közelgő események

No event found!

Pénz7

A kezdeményezésről

Magyarország 2015-ben csatlakozott először az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez.

A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek és a vállalkozások világa iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra. Szakmai programoktól iskolákban futó speciális eseményeken át játékos versenyekig számos csatornán találkozhatunk a PÉNZ7 eseménysorozatával. 

2017-től az EMMI mint projektgazda, a tananyagot a tanév hivatalos rendjébe is beillesztette. A vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói alapismeretek élményalapú bemutatása is bekerült a programsorozatba a Junior Achievement Magyarország Alapítvány szakmai együttműködésével.

A program fókuszában az általános és középiskolások diákok állnak. Az elmúlt években egyre nagyobb létszámban.

2022. március 7-11. között, immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a PÉNZ7 program, amelynek célja, hogy pénzügyi tudatosságra nevelje az általános- és középiskolai korosztályt, valamint közelebb hozza, bővítse és fejlessze a vállalkozói kompetenciákat.

MIÉRT JELENTKEZZEN VÁLLALKOZÓI ÖNKÉNTESNEK?

– Ha Ön lelkes, munkája iránt elhivatott vállalkozó és szívesen elmesélné saját történetét –, kerülve a direkt marketinget –, akkor itt a helye!
– Ha megvan Önben a hajlandóság, hogy munkájáról, sikereiről büszkén, a buktatókról, kudarcokról kellő őszinteséggel és a tapasztalatokat levonva beszéljen egy osztálynyi diák előtt, itt megteheti.
– Ha szeretne hatással lenni arra, hogy a diákok munkájukkal elégedett felnőttekké váljanak, ez a megfelelő program!

HOGYAN TUD REGISZTRÁLNI?

Közvetlenül a www.penz7.hu weboldalon (73697-es intézményi kóddal) tud regisztrálni vagy keresse koordinátorunkat a penz7@ejam.hu e-mail címen, illetve +36 70 272 2312-es telefonszámon.

A Pénz7 2022-es vállalkozói digitális tananyagai elérhetőek a vallalkozzokosan.eu oldalon.

A kimagasló részvétel elismeréseként a magyar program 2019-ben már harmadjára került be a Child and Youth Finance International által szervezett Global Money Week eseménysorozat legjobbjai közé.

Global Money Week 2021-es beszámolója (lapozható)

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.