Projekt partner: Artes Srl (Olaszország), TUCEP- TIBER UMBRIA COMETT EDUCATION PROGRAMME (Olaszország), TATICS GROUP S.P.A. (Olaszország), ITPIO- INSTITUTE FOR TRAINING OF PERSONNEL IN INTERNATIONAL ORGANIZATIONS (Bulgária), WYZSZA SZKOLA BIZNESU I NAUK O ZDROWIU (Lengyelország), ASOCIACION CULTURAL EUROACCION MURCIA (Spanyolország), AEVA – ASSOCIACAO PARA A EDUCACAO EVALORIZACAO DA REGIAO DE AVEIRO (Portugália), Regional Directorate of Education – Pernik (Bulgária)

Célcsoport: általános iskolák

Célkitűzés: általános iskolások készség fejlesztése a korai iskolaelhagyás leküzdése érdekében, módszertani csomag létrehozása

LIKE Life Skills for Improving Primary School Environment

Immáron hivatalosan is elindult a JAM  Erasmus+ K2 Stratégiai Partnerség projektje, amelynek célja, hogy már kisiskolás korban fejlessze a tanulók érzelmi intelligenciáját és alapvető gyakorlati készségeit. Ezen készségek megerősítése nagy szerepet játszik abban, hogy a későbbiekben az oktatási rendszerben maradjanak a tanulók , így csökkentve a korai iskolaelhagyók számát.

A kidolgozásra kerülő módszertani kézikönyv valamint mérőeszközök iskolai tesztelését követően megosztásra kerülnek a hat partnerországban, így Magyarország mellett Spanyolországban, Olaszországban, Lengyelországban, Bulgáriában  és Portugáliában.

A projektindító találkozó Szegeden került megrendezésre, ahol a 9 partnerszervezet képviselőinek nyílt lehetősége arra, hogy megvitassák a projekt tartalmi részeit és a kitűzzék a közös célokat.

A partnerszervezetek között az alábbiakat köszönthetjük a Junior Achievement Magyarország Alapítvány mellett:

Artes Srl – Olaszország ,  www.artesinlinea.it

TUCEP- TIBER UMBRIA COMETT EDUCATION PROGRAMME- Olaszország, http://www.tucep.org

TATICS GROUP S.P.A. – Olaszország, www.tatics.it

ITPIO- INSTITUTE FOR TRAINING OF PERSONNEL IN INTERNATIONAL ORGANIZATIONS- Bulgária, www.itpio.eu

WYZSZA SZKOLA BIZNESU I NAUK O ZDROWIU – Lengyelország,  www.medyk.edu.pl

ASOCIACION CULTURAL EUROACCION MURCIA – Spanyolország, www.euroaccion.com

AEVA – ASSOCIACAO PARA A EDUCACAO EVALORIZACAO DA REGIAO DE AVEIRO – Portugália, www.epa.edu.pt

Regional Directorate of Education – Pernik- Bulgária

A szakmai munka megkezdésével, hamarosan létrejön a projekt honlapja is, valamint megkezdődik az országokban a projekt középpontját alkotó készségek kiválasztása és a módszertani segédanyag kidolgozása.