AXA – Biztosítsd a sikeredet!

Projekt partner: Axa Biztosító Zrt.

Célcsoport: középiskolás diákok

Célkitűzés: a program célja, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan kell a pénzzel gazdálkodni és tervezni, illetve felmérni a kockázati elemeket, amelyek a pénzügyi döntések meghozatalához szükségesek.

Pályázat általános iskolák, gimnáziumok és szakközépiskolák részére

A Biztosítsd a sikeredet! – program a Junior Achievement Magyarország és az AXA Biztosító Zrt. támogatásával Magyarországra is megérkezett!

A program célja:

A Biztosítsd a sikeredet! elnevezésű pénzügyi kockázatkezeléssel foglalkozó oktatási program célcsoportja a 12-18 éves korosztály. Az AXA önkéntesek által vezetett valós élethelyzeteket bemutató feladatokon, interaktív gyakorlatokon és beszélgetéseken keresztül a gyerekek megtanulják, hogyan kell a pénzzel gazdálkodni és tervezni illetve megértik, hogy miért fontos megvédeniük a saját tulajdonukat és megismerkednek a biztosítás fogalmával. A tananyag segít nekik megérteni azokat a kockázati elemeket, amelyeket bizonyos pénzügyi döntések meghozatalakor szükséges figyelembe venni. Az országos szintű megvalósítás során a Junior Achievement Magyarország illetve az AXA Biztosító Zrt. feladata, hogy a tananyagot a helyi viszonyokra adaptálva képzést biztosítson a programban résztvevő diákok számára. A résztvevő osztályoknak biztosítjuk, hogy  2013-2014 őszi félév során a kiválasztott AXA önkéntesek 3 alkalommal játékos, foglalkozást tartanak a diákoknak a kockázatkezelés, biztosítások és befektetések területével kapcsolatosan.

A program részletei:

A program megvalósítása során az AXA önkéntes a jelentkező iskolákban, egy kiválasztott osztályban fog 3 (3×45 perc) alkalommal látogatást tenni. A tanórai foglalkozásokat megelőzően a tanároknak, diákoknak lehetősége lesz megismerkedni az AXA önkéntessel, hogy a későbbiekben minél hatékonyabban folytathassák a foglalkozásokat.

Az osztályok a korosztályukra szabott ismeretanyagot fognak elsajátítani az alábbi témakörökben: bevételek, kiadások, költségvetés, kockázatkezelés, biztosítás és befektetések. A megcélzott korosztály az általános iskolák 7-8. osztálya illetve a középiskolák bármelyik évfolyama 18 éves korig.

Célunk, hogy a programot eljutassuk 16 iskolába az ország kiválasztott pontjain. A program lebonyolításáért a Junior Achievement Magyarország koordinátora felelős, aki folyamatosan kapcsolatban áll mind az önkéntesekkel, mind a tanárokkal.

A jelentkezős iskolák vállalják, hogy:

  • kijelölnek egy osztályt, ahol egy tanár (osztályfőnök) segítségével az AXA önkéntes megtartja a foglalkozásokat a 2013-2014 őszi félév során (2013.12.06-ig)
  • a tanár kapcsolatot tart az önkéntessel és a JAM koordinátorral
  • a tanár és a gyerekek kitöltik a bemeneti és kimeneti kérdőíveket

A pályázók köre:

A felhívásra az alábbi városokban működő általános iskolák és középiskolák jelentkezését várjuk: Békéscsaba, Budapest (6 iskola), Debrecen, Győr, Kaposvár, Kazincbarcika, Miskolc, Siófok, Szeged, Szolnok és Veszprém.

A jelentkezés benyújtásának módja és határideje:

A pályázatokat a jelentkezési lap kitöltésével lehet benyújtani.

A pályázatok beadási határideje: 2013. június 28. péntek 18:00 óra

A pályázatok elbírálásának módja:

A pályázatok elbírálásában a Junior Achievement Magyarország Alapítvány és az AXA Biztosító Zrt. közösen vesz részt.

A felhívás eredménye a Junior Achievement Magyarország Alapítvány honlapján kerül közzétételre 2013. július 29-én hétfőn, illetve a kiválasztott intézményeket ezt követően személyesen is értesítjük.

Jelentkezési lap letölthető: itt

A gyömrői fiatalok is csatlakoztak a programhoz

A gazdasági, pénzügyi ismeretek mindenki számára fontosak, ám különösen nagy öröm számunkra, mikor hátrányos helyzetű fiatalokhoz juttathatjuk el a programot. A gyömrői Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthonba Szuromi Csilla AXA önkéntes tett látogatásokat, mely alkalmak során játékosan vezette be a nyolcadikos diákokat a tudatos pénzügyi döntések világába. A csoportmunka, a szerepjátékok és az esetek elemzése sikeresen lekötötte a fiatalok figyelmét és bevonta őket a közös munkába.

Biztosítsd a sikeredet program a Pestszentlőrinci Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolában

Sok új információval és rengeteg pozitív tapasztalattal zárult a Biztosítsd a sikeredet program a pestszentlőrinci középiskolában. A tizenegyedikes osztályban Kun Zoltán AXA önkéntes tartotta meg a foglalkozásokat, ezúton köszönjük Puha Katalin tanárnő segítségét is abban, hogy nagyon sikeresen zárhattuk le a helyi programot.

Néhány szemelvény a tanulói visszajelzésekből:

„Számomra azért volt jó, mert sok mindent megtudtam a pénzről, a hitelekről, a kockázatokról így mikor a jövőmön fogok töprengeni tudok honnan segítséget meríteni”.

„Örülök, hogy részt vehettem benne és még több órán is részt vettem volna szívesen”.

„Tetszett mert sok új dolgot tanultam meg, úgy gondolom, hogy hasznos volt mindenki számára ez a program. Rávilágított arra, hogy küzdeni kell azért, hogy jó szakember lehess és megálld a helyedet az életben, de ehhez mindig tanulni kell, hogy elérd a célodat.”

Újabb sikeres fiatalok

A sashalmi Lemhényi Dezső Általános Iskola 8. osztályos tanulói is részt vettek az AXA Biztosító Zrt. és a JAM közös programjában. Az osztályban Holecz Viktória AXA önkéntes tartotta meg a foglalkozásokat  és Mészáros Ágnes tanárnő volt segítségére. Reméljük elindítottuk őket egy olyan úton, melyen haladva a pénzügyeikről tudatosan döntő, felelős felnőttekké válnak.

Gratulálunk az újabb okleveles fiataloknak!

Akik már biztosították a sikerüket

A Biztosítsd a sikeredet! elnevezésű nemzetközi projekt hazai megvalósítása lassan a végéhez közeledik az idei évben. A 15 kiválasztott iskolába ellátogató AXA önkéntesek és a résztvevő diákok, pedagógusok sok hasznos információval, pozitív élménnyel lettek gazdagabbak. Örömmel számolhatunk be arról, hogy egyre nő a tréninget elvégző, okleveles diákok száma az országban, jelenleg Abonyban, Szegeden, Kaposvárott és egy budapesti iskolában zárult már le a program.

Biztosítsd a sikeredet Abonyban!

Tavasszal indult útjára a program és örömmel számolhatunk be arról, hogy Abonyban már le is zárult. Az AXA Biztosító Zrt. önkéntesét Horváth Bélát az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola 11. a osztályos tanulói fogadták Szekeres Tünde tanárnő vezetésével.

A három foglalkozás gyorsan elszállt, de lehetőséget adott arra, hogy a fiatalok bepillantást nyerjenek a biztosítások, a befektetések és a pénzügyek világába.  A gyorsan, olykor kiszámíthatatlanul változó gazdasági élet sokszor olyan helyzetek elé állítja a hétköznapi embereket, amelyekre nincsenek kellőképpen felkészülve. Az AXA Biztosító Zrt. kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa  a felnövekvő generációt és hozzásegítse őket azon tudás megszerzéséhez, amely segíti későbbi pénzügyi, gazdasági döntéseiket az életük során.

Megindult a diákok képzése

Örömmel jelenthetjük, hogy az előkészítések után beindult az AXA Biztosítsd a sikeredet! pénzügyi kockázatkezeléssel foglalkozó program hazánk 15 általános és középiskolájában. A program hazai megvalósításának előkészületeit követően eljutott az iskolákba is a tananyag, amelyekből a kiválasztott osztályok diákjai tanulhatnak. Számos helyszínen pedig már maga a foglalkozássorozat is sikeresen beindult.

A foglalkozások alatt megbeszélt témák olyan területeket érintenek, melyek mindannyiunk életének szerves részét alkotják: bevételek, kiadások, pénz kezelése, megtakarítás, mindennapi kockázatok veszélyforrások és azok kivédése.

Az AXA Biztosító Zrt. és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány közös célja, hogy a felnövekvő generációt felkészítsük a tudatos és felelős pénzügyi döntések meghozatalára, így nyerjenek védettséget a változó gazdasági élet veszélyeivel és csapdáival szemben.

Beindult a tanév

Örömmel jelenthetjük, hogy a tanév kezdetével megkezdődött a Biztosítsd a sikeredet! program is a kiválasztott 15 iskolában. A célcsoport 12 – 18 éves korosztály iskolai kereteken belül vehet részt a foglalkozásokon, amely során 15 képzett AXA önkéntes látogat el az osztályokba. A program teljesen ingyenes, amely nem csupán az oktatást tartalmazza, hanem a tananyagot is, hogy később is elővehessék azt a fiatalok, mikor éppen döntéshelyzetbe kerülnek és jól jönne egy kis útmutatás. Mindenki számára nagyon fontos az anyagi biztonság, ám ennek megteremtése nem egyszerű feladat, folyamatos, tudatos döntéseket kíván meg, melyeket nehéz meghozni kellő ismeretek hiányában.

Célunk, hogy a programba bevont fiatalok megkezdjék felkészülésüket a tudatos életvezetésre és megkapják az, ahhoz szükséges alapokat.

Az AXA Biztosító Zrt. részéről köszönjük az alábbi önkéntesek közreműködését, segítő munkáját:

Egeresi Erika – Békéscsaba

Horváth Katalin Orsolya – Budapest

Kun Zoltán – Budapest

Szilágyi Ákos – Budapest

Szuromi Csilla – Budapest

Szabó István – Budapest

Holecz Viktória – Budapest/Gödöllő

Menoni Tímea – Budapest/Tata-Tatabánya

Sidóné Nagy Mária – Debrecen

Kovács Gábor – Győr

Paksicza Zsolt – Kaposvár

Cservölgyi Katalin – Siófok

Andrikó Éva – Szeged

Horváth Béla – Szolnok

Viszt Katalin – Veszprém

A programban kiválasztott 15 iskola:

Veszprém – Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola

Budapest – Pestszentlőrinci Közgazdasági -és Informatikai Szakközépiskola

Gyömrő – Általános Iskola, Speciális Szakiskola,

Budapest – Arany János Általános Iskola és Gimnázium

Budapest – Tomori Pál Általános Iskola (Bp. 13 Tankerülete)

Szeged – Tömörkény István Gimnázium

Környe – Kisfaludy Mihály Általános Iskola

Budapest – Bródy Imre Gimnázium

Budapest – Lemhényi Dezső Általános Iskola

Győr – Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskola

Debrecen – Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola Művészetoktatási Intézmény

Abony – Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola

Békés – Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény

Kaposvár – Noszlopy Gáspár Közgazdasági SZKI

Balatonendréd – Balatonendrédi Általános Iskola

Biztosítsd a sikeredet!  – tréning AXA önkénteseknek

Újabb mérföldkőhöz érkeztünk a Biztosítsd a sikeredet! program során ugyanis 2013. június 14 – én megtartottuk tréningünket a projektben résztvevő AXA önkéntesek részére.

Egy igazán tartalmas ötletekben gazdag napot tölthettünk el, ahol egymás megismerésén túl célunk volt, hogy az őszi félév során megvalósuló foglalkozásokra felkészülten mehessenek önkénteseink. A jó hangulat megteremtéséhez hozzájárult a résztvevők nyitottsága, érdeklődése és személyisége. Számtalan hasznos, gyakorlatban jól használható javaslat merült fel a beszélgetések során, amelyek mindenki számára segítséget nyújtanak abban, hogy az ismereteket minél hatékonyabban és élvezetesebben tudják átadni a fiataloknak.

Mindenki számára fontos a cél, hogy a felnövekvő generációt felkészítsük a tudatos pénzügyi döntések meghozatalára így adva védettséget nekik a gazdasági életben oly gyakran felmerülő veszélyforrások, bizonytalanságok elleni hatékonyabb védelemre. A feladat nem könnyű, de az interaktív, valós élethelyzeteken alapuló foglalkozások lehetőséget teremtenek a fiataloknak, hogy játékosan, élményekkel gazdagodva sajátítsák el az anyagot. Ezen túl pedig a tapasztalattal, szakmai tudással rendelkező AXA önkéntesek bevonása még hitelesebbé teszik a programot, hisz így olyan ember áll a diákok előtt, aki nem csupán könyvekből szerzett ismereteket, hanem mindennapos munkája során is ezzel a területtel foglalkozik. Ez pedig lehetőséget ad arra, hogy a fiatalok azonnal választ kaphassanak a felmerülő kérdéseikre.

Az AXA önkéntesek nyitottságának és segítőkészségének köszönhetően az elkövetkezendő nyári hónapokban közösen adjuk meg a tananyag végleges formáját. Így ősszel egy mindenki számára könnyen kezelhető, jól felhasználható csomaggal kezdődhet a tanév.

Köszönjük mindenkinek a munkáját és lelkesedését!

Biztosítsd a sikeredet! – program

A Junior Achievement Magyarország és az AXA Biztosító Zrt. közreműködésével megérkezett Magyarországra is a Biztosítsd a sikeredet! program.

A Junior Achievement és az AXA Csoport idén 6 új országban indította be a Biztosítsd a sikeredet! – programját.

A Biztosítsd a sikeredet! – elnevezésű pénzügyi kockázatkezeléssel foglalkozó oktatási program 2012 – ben került bevezetésre.

A világ számos országában (Írország, Románia, Portugália, a Fülöp – szigetek és Japán) bevált programba már sikerült több mint 2000 diákot, 90 AXA önkéntest és 70 tanárt bevonni . A projektben résztvevő diákok elsajátították azt az alapvető ismeretanyagot, amely birtokában képesek lesznek nagyobb anyagi biztonság megteremtésére még, ha az élet váratlan eseményeket is tartogat számukra.

A program célcsoportja a 12 – 18 éves korosztály, akiknek a tananyag segít megérteni azokat a kockázati elemeket, amelyeket bizonyos pénzügyi döntések meghozatalakor szükséges figyelembe venni. Az AXA önkéntesek által vezetett valós élethelyzeteket bemutató feladatokon, interaktív gyakorlatokon és beszélgetéseken keresztül a gyerekek megtanulják, hogyan kell pénzzel gazdálkodni, félretenni és tervezni; megértik, hogy miért fontos megvédeniük a saját tulajdonukat és egyúttal megismerkednek a biztosítás fogalmával.

Az idei évben 10 országban több mint 4000 diák fog részt venni a programban. A Biztosítsd a sikeredet projekt létrehívásának hátterében számos, a családok mindennapi életét érintő változások állnak, mely kockázati tényezők kezelésére nincs kellőképpen felkészülve a lakosság. Egy olyan világban, ahol a személyi hitelek rekordmagasságot érnek el, a saját otthon teremtése, vállalkozás beindítása, a gyerekek továbbtanulásának biztosítása hatalmas akadályt jelent a családok számára, elengedhetetlenül szükséges, hogy képesek legyenek az emberek felelős pénzügyi döntések meghozatalára illetve a kockázatok tudatos kezelésére.

Ehhez kíván segítséget nyújtani a Biztosítsd a sikeredet program, melynek keretén belül a felnövekvő generáció számára biztosítanánk azt a tudást, amely segítségével könnyebb lesz megérteniük az őket körülvevő világ veszélyeit, kockázati tényezőit.

“Az AXA célja, hogy az életük során megvédje az embereket. Elsőrendű feladatunknak tartjuk, hogy azokat, akik most készülnek felnőtt életükre felkészítsük arra, hogy megfelelő módon tudják kezelni a világban felmerülő veszélyeket, kockázatokat. Örömünkre szolgált, hogy az AXA önkéntesek úgy oszthatták meg szaktudásukat a diákokkal, hogy mindeközben élvezték is az együtt töltött időt.” – mondja Clara Rodrigo az AXA Csoport szóvivője.

A bevezetési szakasz alatt a résztvevő diákok megtanulták, hogyan lássák előre és készüljenek fel a különböző kockázatokra az életben, illetve a műhelymunkákon, csoportos megbeszéléseken keresztül betekintést nyertek a biztosítások felépítésébe és működésébe. Ahhoz, hogy felelős döntéseket tudjanak hozni a jövőben a fiatalok megértették miért fontos megvédeni a tulajdonukat és a biztosítás előnyeit.

„Az új generációnak egy a mainál jóval összetettebb és változékonyabb világba kell belépnie ezért fontos, hogy a diákokat felruházzuk minden olyan eszközzel és ismerettel, ami segít nekik jobban megérteni azt. A Junior Achievement örömmel folytatja az együttműködést az AXA – val, hogy segítse a diákokat a pénzügyi kockázatok megértésében.

Ebben a második évben a Biztosítsd a sikeredet! – program továbbra is egy vonzó és gyakorlatis szemléletű módszer a megelőzés oktatására. Az AXA szakértő önkénteseinek segítségével, képessé tesszük a fiatalokat a helyes pénzügyi döntések meghozatalára” mesélte Caroline Jenner, a Junior Achievement – Young Enterprise ügyvezető igazgatója.

A Biztosítsd a sikeredet! – programról röviden

A Biztosítsd a sikeredet! program a két szervezet ( JA – YE Europe és AXA Group) közötti együttműködésnek köszönhetően jött létre, melynek célja, hogy egyedi igényekre szabott kockázatkezelési oktatást nyújtson a helyi iskolákban az AXA önkéntesek bevonásával. A projekt során a 12 – 18 éves diákoknak szervezünk iskolai foglalkozásokat a világ 10 országában: Írország, Japán, a Fülöp – szigetek, Portugália, Lengyelország, Magyarország, Svájc, Spanyolország és további két ázsiai és európai ország közreműködésével.

A JA Worldwide® (Junior Achievement) szervezetről röviden

JA Worldwide a világ legnagyobb olyan szervezete, mely elhivatottan ösztönzi és készíti fel a fiatalokat arra, hogy sikeresen vegyenek részt a gazdasági életben. Szerteágazó önkéntes hálózatának segítségével iskolai és iskolán kívüli programokkal várja a fiatalokat, az alábbi kiemelt területekre fókuszálva: munkaerőpiacra való felkészítés, vállalkozói szellem kialakítása és alapvető pénzügyi ismeretek.

Napjainkban 120 országban több mint 10 millió diák vesz részt a JA – Worldwide programjaiban.

További információért kérjük, látogassa meg a www.jaworldwide.org oldalt.

Az AXA a világ egyik vezető pénzügyi szolgáltatója

Az AXA Csoport a világ egyik vezető biztosítási és vagyonkezelési szolgáltatója. Az AXA az Interbrand minősítése alapján 2009 óta a legértékesebb biztosítási márka.

57 országban 163.000 munkavállalóval több mint százmillió (101 millió) ügyfele pénzügyi biztonságáról és kockázatokkal kapcsolatos védelméről gondoskodik.

AXA Biztosító Zrt.

Az AXA csoport Magyarország tagjaként számos terméket kínálunk Ügyfeleinknek, elősegítve ezzel számukra a tudatos pénzügyi tervezést és az öngondoskodást. Családos ügyfeleinket a pontos tervezésen alapuló, hosszú távú, váratlan helyzetekben is anyagi segítséget nyújtó életbiztosítások támogatják; a stratégiai megtakarítások hátterét pedig a befektetési egységekhez kötött életbiztosítások jelentik. Az AXA Biztosító csoportos konstrukciója révén a cégeknek és vállalkozásoknak nyílik lehetősége arra, hogy munkavállalóikat a munkahelyen és azon kívül is biztonságban tudhassák. Utasbiztosításainkkal (Világjáró, Hóbarát, Városnéző) téli és nyári utazásai alatt is biztonságban érezheti magát és szeretteit.

Pénzügyi tervezési szolgáltatásunkkal célunk, hogy ügyfeleinknek lehetőséget biztosítsunk arra, hogy anyagi javaik gyarapításával, illetve biztonságos megőrzésével kapcsolatos döntéseiket egy szakmailag megalapozott, körültekintő, személyre szabott tervezést és tájékoztatást követően hozhassák meg. Pénzügyi tervezőink egy váratlan jövedelem – kiesés vagy a nyugdíjba vonulás pénzügyi hatásait és kockázatait feltérképezve nyújtanak segítséget a megfelelő anyagi biztonság megteremtésében.

Megoldásokat kínálunk

Integrált pénzügyi szolgáltatóként – ügyfeleink folyamatosan változó igényeit szem előtt tartva – a biztosítások, a személyes pénzügyi biztonság, a megtakarítások és a vagyontervezés területén felmerülő valamennyi problémára széles körű, magas színvonalú, innovatív és személyre szabott pénzügyi megoldásokat kínálunk.

Fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleink megértsék és magukban tudatosítsák: felelősek saját sorsuk alakításáért. Az öngondoskodás lényege, hogy önmaga érdekében mindenkinek szükséges és fontos nagyobb részt vállalnia egészségügyi és szociális helyzete javításából, illetve az időskori megélhetésről való előzetes gondoskodásból.

Az AXA – nál úgy gondoljuk, hogy ügyfeleink belénk vetett bizalmát csak azzal tudjuk megszolgálni, ha valóban megbízhatóak, elérhetőek, valamint ügyfeleink és azok igényei iránt maximálisan elkötelezettek vagyunk – méghozzá másképp, mint mások.