Munkavédelmi Megoldások Mindenkinek

Pályázati azonosító: OMMF – 11 – 0092

OMMF – 1 1- 0092

Szakmai beszámoló

Projektünket 2013. április 1 – én indítottuk. Első lépésként a projekt koordinátora és szakmai vezetője került kijelölésre. Projekt koordinátor Gergely Orsolya, szakmai vezetője Erdős Katalin lett. Az ő vezetésükkel április 30 – án projektnyitó szakmai megbeszélésre került sor. Szintén ebben a hónapban a www.ejam.hu oldalon új alhonlap létrehozása történt. Ezen a fórumon keresztül indítottuk el a kommunikációt és a marketinges kampányt, amelyet követően a projekt koordinátor személyes kontaktusba lépése követett, biztosítva ezzel a direkt megkeresést valamint elkezdte a kérdőívek felvételét az igényfelmérésre vonatkozóan.

Az iskolák bizonytalanságából adódóan a csatlakozási határidőt meghosszabbítottuk. Az új fenntartó a kezdeti időszakban nehezen járult hozzá a programban való csatlakozáshoz, azonban egy újabb tájékoztató rendezvényt szerveztünk, ahová a középiskolákat invitáltuk meg. A tájékoztató során megismerkedhettek a programmal és a programban résztvevő szakemberekkel is.

Programunkat több fórumon keresztül hirdettük, valamint az iskolákkal folytatott szoros kapcsolattartás meghozta az eredményt, hiszen szeptembertől elkezdtek beérkezni az iskolák regisztrációs lapjaik, amellyel a részvételi szándékukat jelzik a pedagógusképzésre.

A diákok attitűd felmérése a csatlakozássokkal párhuzamosan került megszervezése az iskolákban. 2014. április 24-25-26-án a 30 órás pedagógusképzés valósulhatott meg. A program sikerességét az is bizonyítja, hogy 20 iskolát tudtunk a programba bevonni, valamint több mint 480 diáknak adhattuk át munkavédelemmel kapcsolatos ismereteket.

A programban több szervezettel működünk együtt. Elsőként a Display Computer Kft. – t emelném ki, akik az allap létrehozásában és fenntartásában nyújtják a legnagyobb segítséget. Minden kérésünket ezzel kapcsolatban azonnal teljesítik, megkönnyítve az együttműködést. Együttműködő partnerünk a Nexus Egyesület, akik segítenek kampányolni az észak – magyarországi régióban, elősegítve ezzel az országos lefedettséget. Szintén a kampányhoz járul hozzá a Birs Egyesület, akik a nyugat – magyarországi régióban segítik a népszerűsítést.

A program táblák elkészítéséért az Ajándéktárgy.eu Kft. közreműködésével jöhetett létre.

A projektben szakmai segítséget Pécsi László és Nagy Piroska nyújtott. Szakmai tanácsokkal, anyagokkal láttak el bennünket és közvetítettek a felnőttképzési törvény között.

A pedagógusképzés és a diáktréningek lebonyolítása után tartottuk meg a záró konferenciát, ahova meghívást kaptak a csatlakozott intézmények képviselői, a projektben résztvevők szervezetek munkatársai és a szakértők is. A záró konferenciát Gergely Orsolya projekt koordinátor nyitotta meg, majd ezt követően Erdős Katalin szakmai vezető az elmúlt időszakot foglalta össze.