JA hun logo main

Társadalmi innovációs verseny

Időtartam: 2021. október – 2022. június

Célcsoport: középiskolai tanulók

Célkitűzés: Társadalmi problémák iránti érzékenyítés, újszerű látásmód kialakítása, innovatív ötletek kidolgozása

(Social Innovation Relay – SIR)

Célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a területileg sajátos társadalmi problémákra, igényekre, amelyek megoldására a diákok saját vállalkozási ötletük megalkotásával tudnak reagálni, ezzel bővítve készségeiket és ismereteiket a társadalmi vállalkozások világában. A témában való elmélyülést mentorok segítik, akik saját maguk mesélik el személyes élményeiket, tapasztalataikat, így a tanulságos és hiteles történetek által könnyebben tudják a fiatalok a felmerülő társadalmi problémákat azonosítani és arra egy innovatív üzleti koncepció kidolgozásával megoldást fejleszteni. A JAM Társadalmi Innovációs Verseny évről-évre része annak a nemzetközi kezdeményezésnek is, amelyben a legjobb hazai innovátorok országunkat képviselik a téma világversenyén. Itt a diákok ötletük megvalósítása közben megismerkednek a világban hasonlóan gondolkodó társaikkal és számos nemzetközi kapcsolattal is gazdagodhatnak.

A verseny menete:

1.rész:  2021. október – 2022. február

Társadalmi vállalkozói ötlet kigondolása. Roadshow keretein belül segítjük az osztályt az ötletek kitalálásában 3×45 perces foglalkozás megtartásával.

Egyéni jelentkezése esetén külön felkészülést biztosítunk.

2.rész: 2022. február 28.

2-6 fő csapatok február végéig tudnak jelentkezni a társadalmi vállalkozási ötletükkel.

3.rész: 2022. március 3-4.

Továbbjutó legjobb 20 csapat értesítése.

4.rész: 2022. március 14. – május 9.

A csapatok mentorok segítségével tökéletesítik a társadalmi vállalkozói ötletüket, amelyet egy 1 oldalas Business Canvas-be kell beilleszteniük.

5.rész: 2022. május 16

3-5 fős értékelő bizottság kiválasztja azokat a csapatokat, akik meghívást kapnak a hazai döntőre, ahol maximum 4 perces prezentációban bemutatják az ötletüket.

6.rész: 2022. június 7

Hazai döntő (Online)

7.rész: 2022. június 21.

Nemzetközi döntő (Online)