Események betöltése

« Összes Események

Women & Girls in STEM forum

október 26

A nők a STEM (természettudományos, technológiai, mérnöki és matematikai) szakterületeken a munkaerőnek csak 34%-át, az információs és kommunikációs technológiai (IKT) munkakörökben pedig 17%-át teszik ki, bár a lányok a digitális írástudás terén felülmúlják a fiúkat. A nők részvételének növelése a STEM területén nemcsak a befogadóbb Európához

járulhat hozzá, hanem új innovatív perspektívákat is hozhat, ami az életminőség javulásához és mindenki számára új karrierlehetőségekhez vezethet. A nemi sztereotípiák lebontása és a STEM tudományágakkal kapcsolatos tudatosság növelése ezért prioritás Európa számára.

Az EU által finanszírozott Girls Go Circular projekt célja a digitális és STEM nemek közötti szakadék csökkentése azáltal, hogy 2027-ig Európa-szerte 40 000, 14-19 éves iskolás lányt ruház fel digitális és vállalkozói készségekkel. A Women and Girls in STEM Forum évente kerül megrendezésre, amelyet az Európai Bizottság Oktatási, Ifjúsági, Sport- és Kulturális Főigazgatóságával együttműködésben szerveznek. A 2022. október 26-án megrendezésre kerülő Women and Girls in STEM Forum során szeretnénk megünnepelni a diákok részvételét a Girls Go Circular projektben, lehetőséget kínálunk számukra, hogy találkozzanak inspiráló mentorokkal, és hallassák hangjukat az App Idea Challenge-en keresztül.

Részletes leírás ITT.

 

Részletek

Dátum:
október 26
Esemény kategóriák:
,

Szervezők

Junior Achievement Magyarország
EIT Climate