Kamaszfesztivál – Hogyan segíts a szorongó kamasznak?

Minden oktatási szakértő, mentális egészséggel foglalkozó szakember egyetért abban, hogy a koronavírus-járvány miatti bezártság, szeparáltság komoly szorongásos problémákat okozott az életkori sajátosságaik miatt eleve hullámzó hangulatú kamaszok körében (is). A járvány olyan helyzetben ért el minket, amikor amúgy is tele voltunk aggodalommal és tanácstalansággal a klímaváltozás kapcsán. A klímaszorongás és covidszorongás kifejezéseket létrehozó helyzet kezelésére a szakértők szerint a leghatékonyabb eszköz a róluk való beszélgetés, azokkal a szembenézés, tudatosításuk.
A 8K Alapítvány olyan közösségfejlesztő programokkal, aktivitásokkal készül a 2021-2022-es tanévre, amelyek új célokat, értelmet és kereteket adhatnak a diákok mindennapjainak.
A tanév fő pedagógiai célja, hogy fejlessze a diákok mérlegelési és döntési képességét. Tapasztalataink szerint a szorongások oldását segíti, ha képesek vagyunk különbséget tenni, hogy mire vagyunk befolyással és mire nem, vagyis mikor érdemes cselekedni és mikor alkalmazkodni.
A tanév programjairól, kezdeményezéseiről beszélgetünk partnereinkkel közösen a Kamaszfesztivál projektismertető eseményén, amelyet Dr. Streidl Terézia, pszichológus, a 8K Alapítvány kurátora vezet fel olyan kérdések áttekintésével, mint pl:
– mit jelent a kamaszkori szorongás, meddig természetes életkori sajátosság és mikortól igényel fokozott figyelmet;
– milyen típusú szorongásos tünetek a leggyakoribbak;
– mik a legnagyobb veszélyek, amelyek a korosztályt érintik;
– mit tehet a szülő és milyen eszközei vannak a pedagógusnak;
Az eseményen Gigler Dórával, a @WWF Hungary környezeti nevelési szakértőjével, a @Junior Achievement Magyarország és a @PDSZ képviselőivel, valamint a @Tini vagyok weboldal főszerkesztőjével, Dr. Klujber Valéria gyermekorvossal beszélgetünk a kamaszokról.
A beszélgetést Nagy Anita, a 8K Alapítvány ügyvezetője vezeti.
A beszélgetést zoom-on készítjük és Facebook live-n közvetítjük.
A részvétel ingyenes, de támogatást a következő számlaszámon elfogadunk:
8K Alapítvány
16200247-10013584
A Kamaszfesztiválról itt tudhattok meg többet:
Szeretettel várunk!

dátum

2021. szept 28.
Expired!

időpont

19:00 - 20:00

Helyszín

Online
Kategóriák

Szervező

8K az Életminőség Fejlesztéséért Alapítvány
Honlap
https://kamaszfesztival.hu/