NN & JAM Árnyéknap

2020. február 18-án Budapesten az NN Biztosító székházában megszervezett Árnyékprogramon élményekkel gazdag napot tölthettek el a szakképzésben és felsőoktatásban tanuló diákok.

Az NN Biztosító és a Junior Achievement Magyarország közös programjának célja, hogy segítse a fiatalok pályaválasztását úgy, hogy ezen a napon a diákok „árnyékként” követhették az előzetesen kiválasztott területen dolgozó szakembert (mentort). A reggeli ismerkedést követően a mentorok folytatták a szokásos napi rutinjukat, annyi különbséggel, hogy ezt most nem egyedül tették. Együtt mentek megbeszélésekre, eligazításokra vagy akár tárgyalásokra is. Az idő gyorsan telt mind a HR, a Marketing-Kommunikáció, Business Analysis, Aktuáris és az IT vezető munkakörben egyaránt. Megismerkedhettek speciális szoftverekkel vagy kifejezésekkel. A kezdeti megszeppenés a nap végére szinte teljesen elmúlt és a záró eseménynél már felpezsdülve beszéltek a tapasztalataikról és élményeikről.

A diákok nagyobb betekintést kaphattak arról, hogy az általuk tanult szakmák hogyan működnek a munka világában és milyen kompetenciák fejlesztése javasolt ahhoz, hogy jó szakemberré válhassanak.

A nyitott és lelkes mentoroknak köszönhetően a diákok bár fáradtan, de hasznos tudással fejezhették be a napot.