Nemzetközi diákcsapatok az Európai Bizottságban

A „Why Europe matters”  c. nemzetközi projekt elért utolsó állomásához, amikor március 20-21-én 9 ország diákjai dolgoztak együtt olyan kihívásokon, amelyek a minőségi oktatást és a biztonság kérdését boncolgatták európai szinten.

Az intenzív program nem kisebb feladat elé állította a résztvevő diákokat mint, hogy az érkezést követően kezdjenek el a helyszínen összeállt nemzetközi csapatokban ezeken a kérdéseken dolgozni. Az első nap délutánján már csatlakoztak hozzájuk az Iparosok Európai Kerekasztalának önkéntesei, hogy szakmai szempontból segítsék az ötletek fejlesztését.

A munka egészen este 11-ig eltartott, majd másnap már reggel 8-kor folytatódott. A prezentációk próbáját és egy rövid sétát követően az esemény helyszíne áthelyeződött az Európai Gazdasági és Szociális Bizottságának épületébe.  A tanácsteremben EP képviselők valamint nagyvállalati vezetők  előtt került sor a kidolgozott ötletek prezentációjára.  Az esemény pedig Navracsics Tibor biztos úr szavaival zárult.

Ezúton gratulálunk minden kedves résztvevőnek a kitűnő teljesítményhez, hisz idegenekkel, angol nyelven dolgozni ilyen jellegű problémakörök kapcsán nem hétköznapi feladat, de szerencsére sikeresen vették az akadályokat a fiatalok. Fantasztikus volt látni, hogy milyen taplraesetten, elszántan és bátran álltak ki a szakmai zsűri elé a diákcsapatok.

Külön köszönet Csáki Lillának, Vámosi Flórián Balázsnak és Pósa Péternek a részvételért!