A JAM, híd a közoktatás és a vállalati szféra között

Junior Achievement Magyarország

Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány

A Junior Achievement Magyarország a Junior Achievement Worldwide tagja, amely a világ mintegy 124 országában 9,7 millió fiatalt képez évente.

A JAM  közhasznú non-profit szervezet 1993 óta van jelen Magyarországon, hazai munkatársakkal és hazai partnerekkel együtt dolgozik annak érdekében, hogy hidat képezzen az oktatás és az üzleti világ között. A JAM magyar kormányzati és EU támogatások igénybevételével, valamint szakmai partnerei, szponzorai segítségével működteti a szervezetet. A JAM magyarországi szervezete 5 tagú kuratóriumával, szakértői testületével, és 5 alkalmazottjával azon fáradozik, hogy segítse a diákok munka világára való felkészülését.

Célunk

A JAM elméleti és gyakorlati oktató programjaival kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a magyar fiatalok kompetens, önálló, és felelősségteljes vállalkozóvá váljanak, illetve felkészültségük minél inkább megfeleljen leendő munkáltatóik elvárásának.

A Junior Achievement Magyarország akkreditált felnőttképzési intézmény.

 

Küldetésünk

A felnövekvő generáció sikeres felnőtté, a társadalom aktív, hasznos tagjává válásának elősegítése; elméleti és gyakorlati ismeretek átadása a fiataloknak a vállalkozások szerepéről, a piacgazdaság működéséről, és a gazdaság saját jövőjükre gyakorolt hatásáról.

 

Alapítók

A Junior Achievement Magyarország a Junior Achievement Worldwide tagja. A magyarországi szervezetet 1993-ban alapították.

   
Munkaadók és Gyáriparosok
Országos Szövetsége 
 Fusion
Befektestési Rt.
  
Vállalkozók és Munkáltatók 
Országos Szövetsége
 
  Ernst&YoungKft.
 Philip Morris
Magyarország Kft.

 

 

Szervezetünk

A JAM szervezetét munkatársaink, a 5 tagú kuratóriuma és a szakértői testülete támogatják.

Munkatársaink       
Kuratórium

Szakértői testület

 

Szervezeti dokumentumok

Éves Beszámoló Minőségpolitika Szervezeti és szolgáltatásnyújtási
minőségirányítási kézikönyvDíjaink


 

 ZÖLD iroda 

A Junior Achievement Magyarország nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra, a fenntartható fejlődésre, a társadalmi felelősségvállalásra.   

A JAM alapítványnak közel 600 általános- és középiskola csatlakozott partnere van. Egy ekkora tömeget megmozgató szervezet nem mehet el a mellett a tény mellett,  hogy napjainkban a környezet védelme, annak népszerűsítése nagyon fontos feladat. Fontosnak tartjuk továbbá az alapítvány munkatársai esetében a környezettudatos magatartás, gondolkodás erősítését; a JAM munkájához csatlakozott intézmények számára a példamutatást, a jó gyakorlatok megteremtését is.