Vállalatlátogatás

Vállalatlátogatás

Ismerd meg a cégeket, intézményeket, vállalatokat


A Vállalatlátogatási program általános és középiskolás diákok számára egyaránt lehetőség. Célja, hogy a diákok megismerjék a cégek, intézmények működését, belső irányítási rendszerüket, a különféle vállalati stratégiákat, majd ismereteiket tanulmányaik és a megalakulásra váró, vagy a már működő diákvállalkozásaik során hasznosítani tudják. Fontos, hogy lássák, milyen az a környezet, amelyhez hasonlóban ők is dolgozni fognak néhány év múlva.

Vállalatlátogatási programunk során bejárjuk Magyarország nagyvállalatait, a pékségtől kezdve, a szállodaiparon át, az informatikáig bezárólag.

Programunk az üzleti szféra oldaláról is népszerű, hiszen a felnövekvő generációban a jövő munkavállalóit látják.

 

 

 

Vállalatlátogatás - 2015

Beszámolók és képek

Novotel Szeged – Diákszemmel

A Junior Achievement Magyarország vállalatlátogatási program újabb állomásához érkezett májusban, a Novotel Hotel szegedi intézményében. A diákok, a hotelen végigkalauzolva megnézhették a fogadóhelyiséget, konferenciatermeket, az éttermet. A vendégszinteken egy kisebb és egy nagyobb apartman szobát tudtak bejárni. Mindezek mellett olyan információkhoz jutottak, amelyek a szálloda működésére, mindennapi életére nagy hatással vannak; például, hogy milyen idegen nyelv ismerete és iskolai végzettség szükséges a személyzet részéről egy állás betöltéséhez. Megtudhatták azt is, hogy a hotel francia eredetű, standard elvárásokkal működő intézmény, amely minden országban ugyanolyan minőségben és ellátással működik, 4 csillagos minősítéssel. A diákok érdeklődése a kérdések sokaságából kiterjedt arra is, hogy egy 4 csillagos szállodának milyen feltételeknek kell megfelelniük annak érdekében, hogy a minőséget fenntartsák, valamint arról is szó esett, hogy melyek azok az időszakok, amelyek a legkedveltebbek a hotel életében.

A vállalatlátogatás végén a gyerekek sok új információval és élménnyel gazdagodva távoztak.

Vállalatlátogatás - 2014

Beszámolók

A Belvárosi Moziban jártunk

JAM - es csapatunk nemrég meglátogatta a Belvárosi Mozit, de nem a megszokott módon. Ezúttal nem filmet nézni mentünk. A moziba érve két nagyon kedves hölgy fogadott minket. Ők voltak az idegenvezetőink. Először a filmszínház legnagyobb termét a Zsigmond Vilmos termet látogattuk meg. Itt meséltek nekünk a mozi történetéről. Arról, hogy mikor volt az első vetítés és az első 3Ds előadás. Megtudtuk, hogy a mozi termei híres szegediekről vannak elnevezve. Utána átmentünk a mozi legkisebb termébe, ahol az  itt játszott filmekről tudhattunk meg sok érdekességet. Ezután a nagy terem vetítőjébe kísértek minket, ahol a mozi egyik alkalmazottja a vetítésről és a vetítő gépekről beszélt. Kirándulásunk végén, egy régi hátsó lépcsőn át jutottunk vissza az előtérbe. Az egész nagyon érdekes volt. Legjobban a mozi története tetszett. Egyszer szívesen visszamennék, akár egy film első előadására.

Jakus Dóra 7.b

Tabán Általános Iskola

 

Vállalatlátogatás - 2013

 

Archív

2013.év

2012. év

 

JAM-VP VIP vállalatlátogatások élménybeszámolóiból:

GE - vállalatlátogatás - ahogy én látom:

Lehetőséget kaptunk a JAM - től, hogy ellátogathassunk GE Veresegyházai üzemébe, ahová 2013. 04. 17. - én, reggel 8 órakor a Hevesi Eötvös József Református Középiskola 31 tanulója indult útnak. A leginkább 9. osztályokból voltunk, két tanár kísért el a vállalatlátogatásra. Az üzem bejáratán körülbelül 10:00 órakor mentünk be, nagyon izgatottak voltunk. A cég munkálatainak, üzemének megtekintése előtt munkavédelmi oktatást kaptunk, valamint egy kis bemutatót a vállalatról és tevékenységéről. Mielőtt elindultunk az üzemet bejáró körútra, kaptunk egy védő szemüveget, amit a bent lét során nem szabad volt levenni."

A teljes beszámoló letölthető itt...

 

Bepillantás a szállodák világába

Május 17 - én pénteken a Tabán Általános Iskola tanulói tettek látogatást a Novotel Szegedben. A diákokat Machánné Tatár Rita, az iskola tanárnője, kísérte.

A látogatás az előtérben kezdődött, ahol egy rövid kis ismertető hangzott el magáról a hotelről, az épületről és a történetéről. 

A teljes beszámoló letölthető itt...

 

Egy délelőtt a Continentalnál

2013. május 17. - én, pénteken a szegedi Continental üzemében járhattunk. Az esős nap ellenére a gazdasági szakkörös diákokkal felkerekedtünk és elmentünk a budapesti útra, ahol már vártak minket.

Pénteken el is érkezett a várt nap, a Junior Achievement Magyarország Alapítvány irodájában találkoztunk a diákokkal, ahol rövid tájékoztató után együtt indultunk el a Continental üzemébe.

A teljes beszámoló letölthető itt...

 

Csütörtök délután az OBI-ban

Az OBI áruház és a Junior Achievement Magyarország közötti együttműködés alapján 2013. május 9. - délután, általános iskolásokból álló csapattal betekintést nyerhettünk a szegedi OBI áruház működésébe és egyes részlegeibe.

A Spájz Ifjúsági házban hetente megrendezésre kerül délutánonként a gazdasági szakkör, melyre általános és középiskolás diákok járnak. A napfényes csütörtöki délután az általános iskolás csoporttal rövid megbeszélés után, lesétáltunk a Napfényparkba, ahol már várt minket az OBI áruházvezetője, Tóth András.

A teljes beszámoló letölthető itt...

 

Látogatás az életmentőknél

2012-01-27, SZKKVSZI Vasvári Tagintézmény, Szeged - 14. évfolyam Gazdasági informatikus szakosok

A napi forgatagban gyakran találkozunk a mentőautó jellegzetes hangjával. Ilyenkor egy pillanatra eszünkbe jut, hogy valahol nagy baj van. Itt vége is a gondolatmenetnek, folytatjuk tovább a saját életünket.

Néhány napja különleges lehetőséget kaptunk: belátogathattunk arra  a helyre, ahol az életmentés első lépése indul. Meghívást kaptunk a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványtól az Országos Mentőszolgálat szegedi, Szilágyi utcai telephelyére. 

A teljes beszámoló letölthető itt....

 

Brico-szerdán Brico-sztori

Lehet eső, lehet hó, szerdánként akkor is fényesebben süt a nap JAM háza táján! Hogy miért?

Szóljon erről egy Brico-sztori:

A Bricostore és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány együttműködése révén 2012. február 22.-én a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium Trefort Ágoston Tagiskola 13. évfolyamos logisztikai, műszaki menedzserasszisztensnek tanuló diákjai ellátogattak a francia vállalat soroksári áruházába.

A teljes beszámoló letölthető itt....

 


Lépések Vállalatoknak

Partnervállalatainknak ajánlott Vállalatlátogatási Program sikeres megvalósításához szánt tanácsainkat a junior@ejam.hu címen kérhetik el.

 

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot

a 62/552-858-as vagy a +36-30-996-03-59-es

telefonszámok egyikén vagy írjon a junior@ejam.hu -ra!