Társadalmi Innovációs Verseny- középiskolásoknak

Társadalmi Innovációs Verseny - középiskolásoknak


Az immár harmadik éve futó nemzetközi verseny célja, hogy a diákok gyakorlati példákon keresztül ismerkedjenek meg a társadalmi vállalkozás, innováció fogalmával, majd saját ötletüket fejlesztve segítsünk nekik úttörőkké válni a társadalmi problémák leküzdésében.

A hazai versenyhez az NN Biztosító csatlakozik szakmai támogatóként.


Miért lehet érdekes ez a program ?

A Társadalmi Innovációs Verseny, amint azt a neve is elárulja több területen is támogatja a  fiatalok készségeinek és ismereteinek fejlesztését: érzékenyíti őket a körülöttük lévő társadalmi problémák felismerése iránt, segíti őket újszerű látásmód, innovatív ötletek kidolgozásában valamint szakmai mentorok közreműködésével ismerhetik meg egy üzleti ötlet kidolgozásának folyamatát.

Így saját ötletük fejlesztése során ismerhetik meg azokat a problémákat, döntéshelyzeteket, melyekkel a vállalkozók szembesülnek.

A verseny menete:

1. forduló: 2017. október - 2018. február között

Ismerkedés a társadalmi vállalkozásokkal és saját üzleti ötlet létrehozása

A Társadalmi Innovációs Roadshow eseményeken a programba jelentkező középiskolákba látogatunk el. A roadshow esemény az alábbi forgatókönyv szerint valósul meg:

1x45 perces interaktív előadás, ahol a fiatalok megismerkedhetnek egy hazai sikeres társadalmi vállalkozóval

2x 45 perc program részletes bemutatása és a kiválasztott társadalmi problémára a csapatok üzleti ötleteinek kidolgozása

1x45 perc csapatok regisztrálása, ötletek feltöltése

Hivatalos program honlap: http://sir.jaeurope.org/

Regisztrációs felület: http://jayeapps.com/se360/index.php?pg=register&lg=hu

Regisztráció: 2-4 fős csapatok regisztrálása üzleti ötlet sablon kitöltésével.


2. forduló: Üzleti ötletek fejlesztése

2018. március - április

A legjobb 20 ötlet beküldői tovább fejleszthetik az ötletüket az NN Biztosító önkéntes mentoraival együttműködve.


3. forduló: Hazai döntő

2018. május

A legjobb 3 ötletet kidolgozó csapatok tagjai prezentálják ötleteiket a szakmai zsűri előtt. Értékes díjakat kapnak a csapattagok és felkészítő pedagógusaik egyaránt.


2018. Nemzetközi online döntő

A legjobb hazai csapat képviseli Magyarországot a nemzetközi online döntőn.


A program előnyei: A fiatalok személyes úton ismerkedhetnek meg a társadalmi vállalkozás fogalmával illetve magával a vállalkozói léttel, szemléletmóddal. A saját üzleti ötlet kidolgozása, vállalati önkéntessel közös fejlesztése gyakorlati ismertekkel, tapasztalatokkal gazdagítja a diákokat. A tapasztalati tanulás során pedig megismerik az üzleti terv kidolgozásának alapvető lépéseit. Nem utolsó sorban pedig kitűnő lehetőség az oktatás és az üzleti szféra összekapcsolására egy közös projektmunka kapcsán.


Visszajelzés a 2016 - 2017 - es programról:

A gazdasági és vállalkozási ismeretek tanítása nehéz feladat, hiszen az ismeretanyag, amit a diákoknak el kell sajátítani nagyon sokrétű.

Ebben nyújt nekünk, pedagógusoknak rendkívül nagy segítséget a JAM által megszervezett Roadshow. Szakember segít a diákoknak, hogy csapatépítés mellett kreativitásuk felhasználásával "játszva" alkalmazzák az elsajátított elméleti tananyagot a gyakorlatban.”


Társadalmi Vállalkozás Roadshow események szervezése:

Az érdeklődő iskolák a jelentkezési lap kitöltésével regisztrálhatnak a részvételre. A jelentkezés során szükséges 2 lehetséges időpont megnevezése. A roadshow események megtartása 2017. október és 2018. február között lehetséges.


További információ esetén kérjük, keresse a projekt koordinátorát:

Melter Helga

06 30 996 0359

email: melter.helga@ejam.hu

 

 

Jelentkezési lap: itt