Társadalmi Innovációs Verseny - 2016

NN Társadalmi Innovációs Verseny

Döntő

Bulizz biztonságosan! - drogkimutató kiegészítővel nyert a debreceni csapat

A debreceni Telegdi Kata Szakgimnázium, Gimnázium és Szakközépiskola tanulói nyerték meg a JA Social Innovation Relay (Társadalmi Innovációs Verseny) hazai döntőjét. A Négyesfogat csapat ötlete lehetőséget biztosítana a biztonságos szórakozásnak, így megelőzve számos olyan bűncselekményt, aminek a drog hatása alatt áldozataivá válhatnak a gyanútlan fiatalok.

 

A második helyezett a budapesti Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnázium tanulóiból álló Minnie csapat: Méry Fanni, Szemes Rozália, Berta Virág és Varga Zsanett. Felkészülésükben tanáruk Egyedné Horváth Mónika és NN mentoruk Biczi Péter segítettev őket. Ötletük egy olyan betét és tamponadagoló automata, amely segítséget jelenthet a menstruáló nőknek, valamint a felvilágosító füzet hasznos lehet számos fiatal lány számára.

A harmadik helyezett a debreceni Vámosok csapat (Sárai Bernadett, Molnár Ádám,Kocsis Enikő és Tallós Katalin) innovációja egy szélvédőn alkalmazható különleges szűrő réteg, ami fény hatására megszűri a természetes és mesterséges fényt ezáltal kedvezőbb látási viszonyokat teremt. Felkészítő tanáruk Fedor Lászlóné és NN mentoruk Bíró Domokos segítette a csapatot az üzleti ötlet kidolgozásában.

A szakmai zsűriben között köszönthettük Sztanó Imre elnök - vezérigazgatót, Szigetvári Katalin kiemelt értékesítési szervezőt valamint Sűdy Istvánt az NN Sparklap vezetőjét.

A Nyégesfogat csapat tagjai Csizmadia Eszter, Koroknai Mónika, Tagyi Nikolett és Nyujtó Petra már a június 21 - én megrendezésre kerülő nemzetközi döntőre készülnek felkészítő tanáruk Fedor Lászlóné valamint NN mentoruk Huszár Hajnalka támogatásával.

Gratulálunk a csapatoknak és sok sikert a Négyesfogatnak a nemzetközi döntőhöz.

Köszönjük minden kedves önkéntesnek és pedagógusnak, hogy segítette mukánkat a program során!

Újabb mérföldkő a Társadalmi Innovációs Versenyen

A 2016-2017 - es tanévben immár második alkalommal megrendezésre kerülő Társadalmi Innovációs Verseny újabb nagyszerű üzleti elképzelések megszületéséhez vezetett. A versenyben regisztrált csapatok az ország különböző pontjairól töltötték fel ötleteiket az online felületre. Ezt követően a legjobb csapatok együtt dolgozhattak NN önkéntes mentorokkal az ötleteik fejlesztésén. Így jöttek létre az április 17 - én leadott üzleti ötlet canvas dokumentumok.

Gratulálunk minden csapatnak, NN mentornak és pedagógusnak az elmúlt hetekben végzett kemény munkához!

Most pedig kihirdetésre kerültek a hazai döntős csapatok. A három ötlet három teljesen különböző területet érintenek, legyen szó drogok kimutatásáról az italokban, jobb látási viszonyok az autóval utazók számára vagy fiatal nők menstruációs problémáiról.

A hazai döntő 2017. május 26-án lesz Budapesten. A hazai nyertes pedig képviselheti Magyarországot a június 21 - én megrendezésre kerülő nemzetközi versenyen.

 

Újra indul a Társadalmi Innovációs Verseny Magyarországon!

Újabb év, újabb diákcsapatok és újabb ötletek.

 

Társadalmi Innovációs Verseny

A Társadalmi Innovációs Verseny hazai roadshowjáról szóló összefoglaló megjelent a verseny hivatalos honlapján. További részletekért kattints az alábbi linkre :

http://sir.jaeurope.org/media-corner/news/382-social-innovation-relay-road-show-by-ja-hungary.html

 

Társadalmi Innovációs Verseny roadshow Egerben

Az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium 11. évfolyamos tanulói fogadták Széplaki Sándort a Békési Produktív Szociális Szövetkezet alapító tagját a Társadalmi Innovációs Verseny legutóbbi roadshow állomásán. Széplaki Sándor a társadalmi vállalkozást bemutató előadást követően válaszolt a diákok kérdéseire, így megtudhattuk milyen fontos szerepe van az olyan kezdeményezéseknek, amelyeken keresztül munkahelyhez jutnak a hátrányos helyzetű emberek vidéken.

Tanulságos és gondolatébresztő előadás tanúi lehettünk. Ezt követően pedig a diákok lendültek akcióba és kidolgozták saját üzleti ötleteiket társadalmi problémák megoldására.

 

2016. december 14.

December 14 - én újabb állomásához érkezett a Társadalmi Innovációs Verseny a debreceni Telegdi Kata szakközépiskolaban. A résztvevő diákok megismerhették a Szállás másképpen - ingyenes vállalkozás történetét, majd saját társadalmi vállalkozás ötleteiket fejlesztették. A délelőtt rövid összefoglalása: izgalmas ötletek, kreatív elgondolások és vállalkozói szemlélet. Hajrá Telegdis diákok!  #jaSIR17

További képek: itt

2016. December 6.

Az Alko-soft Szolgáltató Bt bemutatkozása a Társadalmi Innovációs Versenyen

December 6-án a Hunfalvy János Fővárosi Gyakorló, Kéttannyelvű Külkereskedelmi és Közgazdasági Szakközép fogadta a JAM munkatársait, ahol a vendégünk volt Dvariecki Bálint az Alko-soft Szolgáltató Bt ügyvezetője. A diákok így nem csupán könyvből, hanem egy személyes találkozáson keresztül ismerhették meg egy hazai társadalmi vállalkozás útját a kezdetektől napjainkig. A társadalmi vállalkozás fő feladatának tartja a látássérült munkavállalók foglalkoztatását, illetve a látássérült felhasználók Informatikai és egyéb támogatását. Szeretnék elérni, hogy az embert ne a testi adottságai, hanem a belső értékei, illetve intellektusa miatt értékeljék. Ennek egyik fontos eszköze a fogyatékos emberek elfogadtatása a társadalommal szemben. #jaSIR17

További képek: itt

2016.  október 26.

A JA Társadalmi Innovációs Verseny keretében 2016.10.26-án Lipták Orsi, a HellóAnyu családbarát közösségi tér és kávézó alapítója és vezetője volt a vendégünk a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban. Előadása  során megtudhattuk mitől lesz egy vállalkozás társadalmi? Hogyan lehet megtalálni egy piaci rést? Hogyan lehet felépíteni egy sikeres vállalkozást a semmiből? A program második felében pedig a diákok saját üzleti ötleteiket fejlesztették: Köszönjük mindenkinek a részvételt!

További képek: itt

Mi a program célja?

A kezdeményezés célja, hogy a diákok gyakorlati példákon keresztül ismerkedjenek meg a társadalmi vállalkozás, innováció fogalmával, majd saját ötletüket fejlesztve segítsünk nekik úttörőkké válni a társadalmi problémák leküzdésében.

A hazai versenyhez az NN Biztosító csatlakozik szakmai támogatóként.

Miért lehet érdekes ez a program ?

A Társadalmi Innovációs Verseny, amint azt a neve is elárulja több területen is támogatja a fiatalok készségeinek és ismereteinek fejlesztését: érzékenyíti őket a körülöttük lévő társadalmi problémák felismerése iránt, segíti őket újszerű látásmód, innovatív ötletek kidolgozásában valamint szakmai mentorok közreműködésével ismerhetik meg egy üzleti ötlet kidolgozásának folyamatát. Így saját ötletük fejlesztése során ismerhetik meg azokat a problémákat, döntéshelyzeteket, melyekkel a vállalkozók szembesülnek.

Miben más az idei program?

Idén új programelemként szerepelnek a Társadalmi Vállalkozás Roadshow események, melynek során a jelentkező iskolákba látogatunk el. Lehetőséget adunk a fiataloknak megismerni egy - egy sikeres hazai társadalmi vállalkozót, valamint az érdeklődő osztályoknak kreatív ötletfejlesztés foglalkozást tartunk, ahol kidolgozhatják az ötletet, mellyel pályázhatnak a versenyen (választható nyelv az angol is). Az eseményeket korlátozott számban tartjuk meg így a jelentkezési sorrendet vesszük figyelembe.

Hogyan épül fel a program?

• ismerkedés a társadalmi vállalkozások világával

• saját üzleti ötlet megfogalmazása

• regisztráció az online felületen

• online kvíz kitöltése

• ötlet feltöltése

• legjobb 20 ötlet mentorálása

• legjobb 10 csapat kiválasztása

• hazai döntő

• nemzetközi online döntő

A verseny honlapja: http://sir.jaeurope.org/

Jelentkezés: a versenyre a verseny honlapján lehet jelentkezni a 2 - 4 fős csapatoknak:

http://jayeapps.com/se360/language_selector.php

a Társadalmi Vállalkozás Roadshow eseményekre a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével lehet jelentkezni

Letölthető jelentkezési lap: itt

A lapot elektronikusan küldje be az ott megadott címre.

 

További kérdés esetén forduljon a program koordinátorához Kovács Ildikóhoz a kovacs.ildiko@ejam.hu címen vagy a
70-272-2312-es telefonszámon.

 

A hazai versenyhez az NN Biztosító csatlakozik szakmai támogatóként.