Társadalmi Innovációs Verseny - 2016

Újra indul a Társadalmi Innovációs Verseny Magyarországon!

Újabb év, újabb diákcsapatok és újabb ötletek.

 

Társadalmi Innovációs Verseny

A Társadalmi Innovációs Verseny hazai roadshowjáról szóló összefoglaló megjelent a verseny hivatalos honlapján. További részletekért kattints az alábbi linkre :

http://sir.jaeurope.org/media-corner/news/382-social-innovation-relay-road-show-by-ja-hungary.html

 

Társadalmi Innovációs Verseny roadshow Egerben

Az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium 11. évfolyamos tanulói fogadták Széplaki Sándort a Békési Produktív Szociális Szövetkezet alapító tagját a Társadalmi Innovációs Verseny legutóbbi roadshow állomásán. Széplaki Sándor a társadalmi vállalkozást bemutató előadást követően válaszolt a diákok kérdéseire, így megtudhattuk milyen fontos szerepe van az olyan kezdeményezéseknek, amelyeken keresztül munkahelyhez jutnak a hátrányos helyzetű emberek vidéken.

Tanulságos és gondolatébresztő előadás tanúi lehettünk. Ezt követően pedig a diákok lendültek akcióba és kidolgozták saját üzleti ötleteiket társadalmi problémák megoldására.

 

2016. december 14.

December 14 - én újabb állomásához érkezett a Társadalmi Innovációs Verseny a debreceni Telegdi Kata szakközépiskolaban. A résztvevő diákok megismerhették a Szállás másképpen - ingyenes vállalkozás történetét, majd saját társadalmi vállalkozás ötleteiket fejlesztették. A délelőtt rövid összefoglalása: izgalmas ötletek, kreatív elgondolások és vállalkozói szemlélet. Hajrá Telegdis diákok!  #jaSIR17

További képek: itt

2016. December 6.

Az Alko-soft Szolgáltató Bt bemutatkozása a Társadalmi Innovációs Versenyen

December 6-án a Hunfalvy János Fővárosi Gyakorló, Kéttannyelvű Külkereskedelmi és Közgazdasági Szakközép fogadta a JAM munkatársait, ahol a vendégünk volt Dvariecki Bálint az Alko-soft Szolgáltató Bt ügyvezetője. A diákok így nem csupán könyvből, hanem egy személyes találkozáson keresztül ismerhették meg egy hazai társadalmi vállalkozás útját a kezdetektől napjainkig. A társadalmi vállalkozás fő feladatának tartja a látássérült munkavállalók foglalkoztatását, illetve a látássérült felhasználók Informatikai és egyéb támogatását. Szeretnék elérni, hogy az embert ne a testi adottságai, hanem a belső értékei, illetve intellektusa miatt értékeljék. Ennek egyik fontos eszköze a fogyatékos emberek elfogadtatása a társadalommal szemben. #jaSIR17

További képek: itt

2016.  október 26.

A JA Társadalmi Innovációs Verseny keretében 2016.10.26-án Lipták Orsi, a HellóAnyu családbarát közösségi tér és kávézó alapítója és vezetője volt a vendégünk a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban. Előadása  során megtudhattuk mitől lesz egy vállalkozás társadalmi? Hogyan lehet megtalálni egy piaci rést? Hogyan lehet felépíteni egy sikeres vállalkozást a semmiből? A program második felében pedig a diákok saját üzleti ötleteiket fejlesztették: Köszönjük mindenkinek a részvételt!

További képek: itt

Mi a program célja?

A kezdeményezés célja, hogy a diákok gyakorlati példákon keresztül ismerkedjenek meg a társadalmi vállalkozás, innováció fogalmával, majd saját ötletüket fejlesztve segítsünk nekik úttörőkké válni a társadalmi problémák leküzdésében.

A hazai versenyhez az NN Biztosító csatlakozik szakmai támogatóként.

Miért lehet érdekes ez a program ?

A Társadalmi Innovációs Verseny, amint azt a neve is elárulja több területen is támogatja a fiatalok készségeinek és ismereteinek fejlesztését: érzékenyíti őket a körülöttük lévő társadalmi problémák felismerése iránt, segíti őket újszerű látásmód, innovatív ötletek kidolgozásában valamint szakmai mentorok közreműködésével ismerhetik meg egy üzleti ötlet kidolgozásának folyamatát. Így saját ötletük fejlesztése során ismerhetik meg azokat a problémákat, döntéshelyzeteket, melyekkel a vállalkozók szembesülnek.

Miben más az idei program?

Idén új programelemként szerepelnek a Társadalmi Vállalkozás Roadshow események, melynek során a jelentkező iskolákba látogatunk el. Lehetőséget adunk a fiataloknak megismerni egy - egy sikeres hazai társadalmi vállalkozót, valamint az érdeklődő osztályoknak kreatív ötletfejlesztés foglalkozást tartunk, ahol kidolgozhatják az ötletet, mellyel pályázhatnak a versenyen (választható nyelv az angol is). Az eseményeket korlátozott számban tartjuk meg így a jelentkezési sorrendet vesszük figyelembe.

Hogyan épül fel a program?

• ismerkedés a társadalmi vállalkozások világával

• saját üzleti ötlet megfogalmazása

• regisztráció az online felületen

• online kvíz kitöltése

• ötlet feltöltése

• legjobb 20 ötlet mentorálása

• legjobb 10 csapat kiválasztása

• hazai döntő

• nemzetközi online döntő

A verseny honlapja: http://sir.jaeurope.org/

Jelentkezés: a versenyre a verseny honlapján lehet jelentkezni a 2 - 4 fős csapatoknak:

http://jayeapps.com/se360/language_selector.php

a Társadalmi Vállalkozás Roadshow eseményekre a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével lehet jelentkezni

Letölthető jelentkezési lap: itt

A lapot elektronikusan küldje be az ott megadott címre.

 

További kérdés esetén forduljon a program koordinátorához Kovács Ildikóhoz a kovacs.ildiko@ejam.hu címen vagy a
70-272-2312-es telefonszámon.

 

A hazai versenyhez az NN Biztosító csatlakozik szakmai támogatóként.