Önkéntesség

Önkéntesen végezhető feladatok a Junior Achievement gazdasági oktatóprogramjaihoz kapcsolódóan

 

1. Mentor a Diákvállalkozás programban

Az önkéntes mentorként támogathatja egy diákvállalkozás munkáját.

A mentorálás időtartama: 1 tanévre szól, előre egyeztetett időpontokban rendszeres konzultáció

Röviden a Diákvállalkozási programról:

A fiatalok saját vállalkozást hozhatnak létre, amelyet önállóan működtetnek egy mentor segítségével. A diákvállalkozási program keretében a diákok megtanulhatják hogyan kell irányítani egy vállalkozást. Valós környezetben egy tanéven keresztül működtetve cégüket:

  • megismerik az üzleti élet alapvető szabályait
  • a munkával járó felelősséget
  • a munkavállalók jogait és kötelességeit

A program során fejlődik a fiatalok tervező, szervező, előadó, döntéshozó képessége, és megtanulnak kreatívan, csapatban dolgozni.

 

2. Szakmai előadó biztosítása a BUsiness Ma Mindenkinek program kapcsán:

A BUMM programon való részvétel során az önkéntesnek lehetősége van az általa képviselt vállalat bemutatására egy 1,5 és 2 órás közös beszélgetés keretében.

A BUMM program tervezett időtartama: hétfő, kedd, szerda, csütörtöki munkanapokon

Röviden a BUMM programról:

Az előadás során sikeres vállalkozók, üzletemberek bemutatják vállalatukat, a vállalaton betöltött szerepüket, mindennapi tevékenységüket. Az BUMM program során mindkét  fél nyer:

  • a diákok megismerik a környezetükben működő vállalatokat
  • az üzletembereknek kommunikációs lehetőség nyílik a fiatal generáció felé

 

3. Mentor az Árnyékprogramhoz:

Egy fiatal diák fogadása egy napra, aki egy teljes munkanapon keresztül "árnyékként" követi az önkéntest, s közben megismeri annak mindennapi munkáját, feladatait.

Az Árnyékprogramról röviden:

A fiatalok saját érdeklődési körüknek megfelelően egy egész napot töltenek el a mentor társaságában, miközben olyan képességekkel és kulcskompetenciákkal találkozhatnak, melyeket elsajátítva a későbbiekben sikerrel vehetnek részt a munkaerőpiacon.

Az önkénteseknek mindeközben lehetősége nyílik megismerni a fiatalok véleményét, igényeit, és hatással lehetnek a jövő munkaerőpiacára.

 

4. Célállomás és szakmai előadó biztosítása a Vállalatlátogatás programhoz:

Egész tanévben várjuk önkéntesek jelentkezését vállalatlátogatási programunkhoz melynek célja, hogy a diákok megismerjék a cégek működését, belső irányítási rendszerüket, és a különféle vállalati stratégiákat.