Miért fontos nekünk Európa?

Miért fontos nekünk Európa?

Mi a Why Europe Matters nemzetközi projekt?

 

A Miért fontos nekünk Európa? kezdeményezés hazai megvalósítása során a  JA Magyarország együttműködik a Nestlé Hungaria Kft - vel valamint a MOLGroup Magyar Olaj - és Gázipari Nyrt - vel. 

  • egy kampány, ami egyrészt egy széles körű, 10.000 fős európai felmérés, másrészt pedig Innovációs Workshopok, amelyek segítségével hangot adunk a 16 - 25 éves fiatalok gondolatainak az Európai Unióról, az oktatásukról, foglalkoztatásukról és elvárásaikról a jövővel kapcsolatosan
  • A 2017. szeptember 1 - én induló felmérés 2017. december 31 - ig , 8 nyelven lesz elérhető az alábbi linken: www.whyeuropematters.eu/survey/
  • Az email cím megadásával nyerhetsz egy jegyet a JA Alumni Europe által szervezett ’Create’ konferenciára 2018. augusztus 29. - szeptember 2. között az észtországi Tallinban.
  • A Kelet Norvég Kutatóintézet munkatársai értékelik a beérkezett válaszokat és összegzik az eredményeket.
  • A programot a „Why Europe matters” konzorcium támogatja, amelynek tagjai között szerepel a JA Europe szervezet valamint az Európai Iparosok Kerekasztala.
  • A felméréssel párhuzamosan 8 európai országban (Bulgária, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Magyarország, Németország, Portugália és Spanyolország) valósulnak meg innovációs workshopok melyeknek a témája, hogy mi fontos az európai fiatalság számára.
  • 2018 márciusában a döntéshozók javaslatok formájában ismerik meg a felmérés legfőbb eredményeit, amely célja, hogy egy cselekvésorientált alapot adjon egy Brüsszeli konferenciának.

A felmérés:

A “Why Europe matters” egy nemzetközi felmérés, amelyben fiatalokat kérdezünk meg arról, mit gondolnak Európáról, az Európai Unióról, az oktatásról és a foglalkoztatásról valamint arról, hogy mik a reményeik és mit várnak a jövőtől.

A felmérés során 10.000 16 és 25 év közötti fiatalt kérdezünk meg Európa különböző országaiból. A kutatást az Európai Iparosok Kerekasztala és a JA Europe támogatja.

A kérdőív kitöltése 4 - 8 percet vesz igénybe. Biztosíthatjuk Önt, hogy a kérdésekre adott válaszait  a legszigorúbb titoktartással kezeljük.

http://www.whyeuropematters.eu/survey-hungarian/

Az innovációs workshop:

2017 végéig kerül megrendezésre egy innovációs workshop Miskolcon, amelyen 16 - 25 közötti fiatalok vehetnek részt. Az egész napos intenzív program célja, hogy a résztvevők 4 - 6 fős csapatokban dolgozva találjanak megoldást egy valós problémára, amelyet a program végén prezentálniuk kell a szakmai zsűri előtt.

Az ötletfejlesztés során a résztvevőkhöz vállalati önkéntesek csatlakoznak így megtapasztalhatjátok milyen egy csapatban dolgozni egy nagyvállalat szakembereivel. Az esemény végén pedig a szakmai zsűri előtt kell egy rövid prezentációban bemutatni a javasolt megoldást.

A résztvevők közül négy fiatalnak lesz lehetősége arra, hogy részt vegyen egy 2018. márciusában megrendezésre kerülő rendezvényen, ahol a program keretében lehetősége lesz megismerkedni nagyvállalatok vezérigazgatóival és EP képviselőkkel, beszélgetni velük a fiatalok igényeiről és véleményéről az Európai Unióval kapcsolatosan.

További információ: Kovács Ildikó,

email: kovacs.ildiko@ejam.hu 

Tel.: 06 70 272
2312