Kuratórium

A Junior Achievement Magyarország kuratóriumának tagjai

 


Kürti Tamás - JAM kuratórium elnöke - Kürt Zrt., alelnök
  Dr. Budai Judit - Szecskay Ügyvédi Iroda, partner
Essősy Zsombor - MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt., vezérigazgató
  Palotás Sándor - Déli-Farm Kft., ügyvezető igazgató
Szűts Veronika - TaxArt2005 Kft., vezető cégtárs

 

 

 

Kürti Tamás - JAM kuratórium elnöke - Kürt Zrt., alelnök


Tamás az édesapja és a nagybátyja által alapított KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. második generációs tagja. Alelnökként a vállalkozás felelős tulajdonlása, stratégia kivitelezése és szervezetfejlesztésének koordinációjáért felelős új üzleti területek kialakítása, felfuttatása mellett. Ezt megelőzően öt éven át vezette az általa alapított kutatás-fejlesztés és innováció menedzsment üzletágat.

Kiterjedt társadalmi felelősségvállalásának része a Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület megalapítása 2009-ben, amelynek azóta alelnöke. Aktivitásának és eredményeinek elismeréseképp beválasztották a Family Business Network International Next Generation vezetőségébe 2010-ben, valamint a European Family Business szövetség elnökségébe 2011-ben. 2012-től a Junior Achivement Magyarország kuratóriumának elnöke.

Egyetemi diplomáját műszaki menedzsment, másoddiplomáját pedig szervezetfejlesztés és szupervízió területén szerezte. Vállalkozó, stratégiai innovátor az internet megjelenésének korai időszaka óta. Megálmodta és életre hívta a „Web Site Story” tehetségkutató és innovációs díjat 1997-ben, részese volt a Carnation Internet Consulting  felnövesztésének az ezredfordulón, majd társvezetőként vett részt az USAnotebook.com kialakításában.

Professzionális hobbiként tulajdonosi és felsővezetői csoportokat fejleszt „intenzív üzleti szupervíziós” szemlélettel. Ez a szakmai személyiség fejlesztés reflektív formája, amelyet ő fejlesztett a szupervízió szociális munkások által régóta sikerrel használt módszertanára alapozva. Számos felsőoktatási intézményben óraadó és vállalati képzéseken gyakori előadó stratégiai és reflektív vezetés, illetve családi vállalkozás témakörökben.

Szabadidejét legszívesebben a családjával és a barátaival tölti, emellett elsősorban egyensúlyi sportokat űz, mint a síelés és snowboard, a Kali – Fülöp szigeteki harcművészet és a wake-board - a vízisíelés egy mezítlábas válfaja. 35 éves, Budapesten él.

*Egy önéletrajzi összefoglaló a személyes életpálya leírásának ad teret. Tamás mégis fontosnak tartja kiemelni, hogy leginkább együttműködéseire büszke, amelyben sikereit megélte.

 

 

Dr. Budai Judit - Szecskay Ügyvédi Iroda, partner


Dr. Budai Judit ügyvéd, 1994 óta a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja. A Szecskay Ügyvédi Irodához 1992 augusztusában csatlakozott 2002 óta partner. Ezt megelőzően a Weil, Gotshal & Manges Ügyvédi Iroda munkatársa volt.

1991-ben szerzett jogi diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, 1996-ban pedig MBA diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és a London Business School által közösen szervezett egyetemi programon, majd 2004-ben részt vett a King’s College London Jogi Egyetem, Európai Jog Központja (Center of European Law, School of Law King’s College London) által szervezett Közösségi Jogi posztgraduális képzésen.

Több hazai és külföldi szakmai szervezet akítv tagja (UIA – Bankjogi bizottság elnöke, IBA-EMEA Regionális Képviselő, a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület jogi és stratégiai bizottságának elnöke, az AmCham Corporate Governance and Business Integrity biztottságának tagja).

Szakterülete elsősorban a vállalatfelvásárlási, vállalati és projektfinanszírozási, tőkepiaci és banki ügyletek joga, illetve a versenyjogi, valamint a befektetési, vagyonkezelési szolgáltatói és banki intézmények közigazgatási szabályozása és eljárásuk.
Folyékonyan beszél angolul.

2012. januárja óta a Junior Achievement Magyarország Alapítvány kuratóriumi tagja, melyhez örömmel csatlakozott bízva abban, hogy nem lehet eléggé korán elkezdeni a gyerekeink nevelését arra, hogy sorsukat a saját kezükbe vegyék és hogy ehhez nagyon sok támogatót és partnert lehet találni.

 

 

Essősy Zsombor - MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt., vezérigazgató

 

Közgazdász, érdekérvényesítő szakközgazdász.

Szakmai pályafutását hatékonyságnövelési tanácsadással kezdte, jelenleg a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatója. 2003 óta foglalkozik a magyarországi pályázati rendszerrel.

Számos meghatározó hazai szervezetben tölt be pozíciót: a Menedzserek Országos Szövetségének választmányi tagja, a Joint Venture Szövetség elnökségi tagja, a Magyarok a Piacon Klub elnökhelyettese, a Junior Achievement Magyarország Alapítvány kuratóriumi tagja.

2006-ban a Menedzserek Országos Szövetsége az „Év fiatal menedzserének” választotta, majd a VOSZ „Év Vállalkozója 2010” díjával ismerték el munkáját.

Ehhez minden bizonnyal hozzájárult a hazai beruházás-fejlesztés kulcsszereplőinek tapasztalatait összefoglaló „Újratervezés 2.0.1.0” tanulmány kidolgozása, amelynek számos megállapítását figyelembe vették az Új Széchenyi Terv megalkotói is.

A MAPI egészséges munkakörnyezetének kialakításáért tett erőfeszítéseit két díjjal is jutalmazták, ezek a Healthy Workplace AmCham Award (2006) és a „Szívbarát Munkahely” középkategória I. helyezése (2008).

A MAPI vezérigazgatója mind vállalkozóként, mind szabadidejében a kerékpársport lelkes támogatója.

 

 

Szűts Veronika - TaxArt2005 Kft., vezető cégtárs


Pénzügy- valamint rendszerszervezés szakos közgazda, igazságügyi adó- és járulékszakértő, szervezési szakértő, mediátor. 2 felnőtt gyermek édesanyja.

Alapító és ma is aktív tagja több hazai szakmai szervezetnek, mint az Adótanácsadók Egyesülete, Magyar Könyvelők Országos Egyesülete, Országos Mediációs Egyesület és az Igazságügyi Szakértői Kamara. Pályafutása során több alkalommal részt vett törvényelőkészítési munkákban, különböző minisztériumok részére.

Az elmúlt 30 évben számos hazai- és külföldi közép- és nagyvállalatnál, állami szervnél megfordult gazdasági igazgatóként, adószakértőként, szervezetfejlesztőként. Ugyanakkor ügyfelei között szép számmal akadtak hazai felnövekvő kisvállalkozások is.

Vallja, hogy a hazai szürkeállományt nem kihasználni bűn, s hogy a hazai vállalkozásoknak ugyanolyan hathatós segítséget kell kapniuk, mint tehetősebb és nagyobb külföldi testvéreiknek.

Big Four cégnél felsővezetőként eltöltött 11 éve alatt a nemzetközi vezetői számvitel(kontrolling), az integrált vállalatirányítási rendszerek bevezetése, az optimális adótervezés és számos gazdasági, informatikai feladat tette színessé szakmai palettáját.

Fiatalok nevelésével, vezetővé válásának segítésével gyakran és szívesen foglalkozik, a tudás átadása jövőnk záloga - vallja. Keze közül sok, ma már nagyvállalati vezető került ki, ezekre a legbüszkébb. No meg arra, hogy a mai napig keresik tanácsait.