"Jövet-menet pénzügyek"

Képzés jelentkezési lap letölthető itt.

 

A képzésről jelentjük:

„Jövet-menet pénzügyek

– tréning fiataloknak a pénz világáról és önismeretről

„Jövet – menet pénzügyek” címmel 30 órás képzés indult Szegeden a Junior Achievement Magyarország szervezésében és az Országos Takarékszövetkezeti Integráció támogatásával.

A program célja, hogy segítse a felnövekvő generációt abban, hogy megtalálja a helyét a mai felgyorsult piacgazdaságban, és olyan pénzügyi szemléletet sajátítson el, amely segítségével erőforrásaival tudatosabban gazdálkodik, vagyis az Életre Való Tudással gazdagodik!

A képzésen a diákok tanulhattak többek között önismeretről, és megismerhették egy mikro gazdaság felépítését is. Gyakorlatorientált feladatok során elkészítették saját költségvetésüket, amely sok tanulságot jelentett számukra.

A tréning egyik legfontosabb része a közös feldolgozás volt, amikor is egymástól sokat tanulhattak.

„A későbbiekben hitelekről, befektetésekről is szó lesz. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalokhoz közelebb hozzuk a pénzintézetek és bankok világát, így a későbbiekben már tudatos fogyasztóként választhatják majd ki a számukra ideális pénzügyi terméket.” - nyilatkozta Szekeres Sándor Gábor, a Junior Achievement Magyarország trénere.

 

 

 

 

A képzés résztvevőinek visszajelzései:

"Rendkívül tetszett a kompromisszumosság, ezalatt azt értem, hogy nem az iskolában megszokott rendszer alapján zajlott a tréning. Igazolódott, hogy játszva is lehet tanulni, nem feltétlenül gépi írással és ömlesztve. A helyszín is remek volt! Jó dolog volt, hogy használhattuk a szürkeállományunkat, megtanultuk kezelni a konfliktusokat, a csoportmunka hasznosságát, az összekovácsoló erőt. Úgy gondolom, hogy másképpen viselkedik az ember, ha kedvesek és türelmesek vele és megpróbálják megkeresni vele a közös hangot. Köszönöm JAM!"

 

"Nagyon örültem ennek a lehetőségnek, és teljesen pozitív csalódás volt számomra. Nagyon kreatív és játékos „tanítással” találkoztam, ami szimpatikus. Nem bánnám, ha ez a rendszer lenne az iskolában is. A társaság is nagyon jól összerázódott, különböző személyiségek tudtak nagyon összehangoltan dolgozni és ebben szerintem szerepet játszott a korlátozott létszám is. Pont elegen voltunk. Negatívumnak mondhatom azonban, hogy bánom, hogy ilyen rövid volt, örültem volna dupla ennyi időnek. Nagyon köszönöm a lehetőséget, és gratulálok a szervezéshez!"

 

"Rettentő pozitív élmény volt. Nagyon sok hasznos dologgal. Kellemes környezet, játékos feladatok, amik nagyon tetszettek. Először azt hittem, hogy tömör ismeretterjesztés lesz, de egyáltalán nem. Ehelyett játékosan beleélhettük magunkat az adott szituációba. Nagyon sokat segített, hogy a tréner ennyire közvetlen és segítőkész volt, enélkül nem lett volna ennyire élvezetes. Jó benyomással volt rám, veszekedés nem volt, szerintem pont a pozitív kisugárzása miatt. Köszönöm a lehetőséget! Még egyszer eljönnék, nem bántam meg és kifejezetten hasznos volt."

 

 

A képzésen készült fényképek elérhetőek a JAM facebook oldalán.

 

 

A képzés szakmai háttéranyagai:

- Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség pénzügyi sorozata középiskolásoknak

- Junior Achievement Magyarország oktatási anyagok

 

 

A projektről készült beszámolót itt találja.

 

 

A képzési program megvalósításának támogatója

Takarékszövetkezi Integráció.