JAM Diákvállalkozási program hallássérült fiatalok részvételével

 

JAM Diákvállalkozási program hallássérült fiatalok részvételével

a program megvalósításában együttműködő partnerünk   

a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány 

Bővebben a programról....

 

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal, mint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet jogutódja támogatásával 2009-2012 között megvalósuló projekt keretében a hallássérült fiatalok részére egy olyan szolgáltatáscsomag került kidolgozásra, melynek középpontjában a hallássérült tanulók és közvetlen környezetük áll.

Az elmúlt évek sikeres diákvállalkozásainak - sikeres vállalkozó diákjainak eredményei arra ösztönöztek minket, hogy a programot megismertessük a fogyatékkal élő fiatalokkal foglalkozó intézményekkel is, bemutassuk hallássérült fiataloknak.

 

A program célja: 

A JAM diákvállalkozás, mint oktatási program bemutatása a hallássérült fiatalok és tanáraik számára, amely lehetőséget ajánl számunkra a vállalkozások világának megismerésére – ezáltal szélesíti munkaerőpiaci ismereteiket, reális alternatívát mutatva számunkra az alkalmazotti munkaviszonyon túl a saját vállalkozás alapításának és működtetésének lehetősége felé.

 

Előzmények: 

„Jó példaként” a 2011-es Hídi vásár alkalmával már tapasztalatot szerzett budapesti Hallássérültek ÓÁISSzEGyMID iskola pedagógusát, Barabás Máriát és diákjait állítjuk. Segítségükkel elkalauzoljuk a fiatalokat a vállalkozó diákok izgalmakkal teli életébe, bemutatjuk tanáraiknak, milyen lehetőségeket nyújt számukra a program.


 

Az egy–egy napos bemutatók a következő városokban, intézményekben kerülnek megrendezésre:

Kaposvár, 2012. március 21. - SMÖ Duráczky EGYMI -


Budapest, 2012. március 22. - Dr. Török Béla EGYMI 


Sopron, 2012. március 26. - Tóth Antal EGYMI

 

 

A fiatalok nagy érdeklődéssel fordultak a diákvállalkozások felé - a video megtekinthető itt.

Szeged, 2012. március 28. - Klúg Péter EGYMI