General Electric kapcsolat program

 

General Electric kapcsolat program

GE Kapcsolat Program 2012 - 2013

GE Kapcsolat Program már több éve sikeresen fut hazánkban a General Electric és a Junior Achievement Magyarország együttműködésének köszönhetően.

A program kiemelt célja, hogy különböző rendezvényekkel és programokkal segítse a GE önkéntesek és a középiskolás fiatalok kapcsolatteremtését, egymás megismerését, szakmai kommunikációját. Ennek keretében a 2012 - 2013 -as tanévben is szerencsére számtalan alkalma nyílt a diákoknak arra, hogy látogatást tegyenek a GE egy - egy üzemében illetve, hogy saját iskolájukban fogadhassák a GE szakembereit.

További információ a GE Kapcsolat Programról: a képre kattintva

GE - BUMM program a Deák Ferenc Gimnáziumban

2013. június 5. - én került megrendezésre a GE Kapcsolat program keretében a következő szegedi BUMM előadás. A szegedi Deák Ferenc Gimnázium tanulói ismerkedhettek meg a General Electric Vállalat működésével. A GE munkatársa, Balázs Gábor betekintést nyújtott a 12.E osztályos diákoknak, a vállalat informatikai és egészségügyi technológiai programjába. A munkakörök, projektek és a vállalat által kitűzött fontos célok mellett, Gábor a pályaválasztás előtt álló csoportnak felvázolta, hogy saját vállalatánál milyen lehetőségeik vannak a diákoknak, gyakornoknak. Az előadás sikeresen zárult, a diákok érdeklődőek voltak.

GE - Vállalatlátogatás Veresegyházán

Veresegyházán  a General Electric Power & Water üzemében tettek látogatást a kecskeméti Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakközépiskola és Szakiskolájának tanulói. Örülünk, hogy egy újabb tartalmas napot tölthettek el a fiatalok a GE vállalatnál. Az élményekről az alábbi összefoglalóban számoltak be a diákok:

Rövid beszámoló a GE - nél történt szakmai látogatásról

"2013. május 21.- én eltöltött délelőttünk Veresegyházán jól sikerült. Pozitív élményekkel távoztunk a GE - től, és sok új dolgot tudhattunk meg. Igazán jó dolog, hogy egy ilyen multinacionális cég van Magyarországon, és főként itthon élő magyar embereket foglalkoztatnak. Tevékenységük igen sokoldalú. Jelentős az erőművek gyártása, alkatrészgyártás és szerelés.

A gyár jó beosztású, különböző tevékenységek és munkafolyamatok elkülönítését fedeztük fel. Ilyen például az összeszerelő részleg, alkatrész gyártás. Példamutató a felettes és az alkalmazottak közötti kapcsolat. Folyamatosan kikérik a dolgozók kreatív ötleteit, és a megvalósíthatókat bevezetik és díjazzák.

Figyelemre méltó az alkalmazottak angol tudása. Szinte egyedülálló az az idő, amelyet csapatépítésre fordítanak. Az alkalmazottaknak lehetőségük van a jól felszerelt ebédlő használatára is, illetve a családtagokkal közös délutáni program eltöltésére a cég területén.
Említésre méltó, hogy sportolási lehetőségük is van az ott dolgozóknak, mégpedig teniszpálya, focipálya és egy hatalmas, minden igényt kielégítő konditerem áll a rendelkezésükre. Persze csak a munkaidő lejárta után vehetik igénybe.
Környezettudatos szemléletüket tükrözi az energiatakarékos izzók használata, illetve egyéb hulladékokból nyert energia és hő felhasználása.

A cég  profiljába tartozik a kőolaj és földgáz, hulladék energia hasznosítása. Piacvezetők kis, közepes és nagy teljesítményű erőművek ( hajtómű - generátor) előállításában.

Mindenki nagyon közvetlen volt velünk, süteménnyel vártak bennünket. Minden kérdésünket kíváncsian várták és szívesen válaszoltak rá.

Köszönjük szépen"

GE vállalatlátogatás - a diákok oldaláról

A hevesi Eötvös József Szakiskola tanulói 2013. április 17 - én tettek látogatást a General Electric Power and Water veresegyházi üzemében. Az alábbi élménybeszámolót egy kilencedikes diáktól kaptuk, amelyben beszámol a nap élményeiről és a látottakról.

"A GE 1989 vége óta hazánkban is sikeresen működik. Magyarországon a cég 5 üzletága aktív. A GE a legnagyobb amerikai munkáltató és a legnagyobb exportőr hazánkban. A cégnél több ezer ember kap munkát. Innovatív oktatási programjain keresztül részt vállal az ország humánerőforrás - fejlesztésében is, valamint tehetséggondozó programmal is rendelkezik. 2002 őszén kulcsszerepet vállaltak, és megrendezték az " Összefogás az egészségért, a mellrák ellen!" kampányt.

Lehetőséget kaptunk a JAM-től, hogy ellátogathassunk GE Veresegyházai üzemébe, ahová 2013. 04. 17. - én, reggel 8 órakor a Hevesi Eötvös József Református Középiskola 31 tanulója indult útnak. A leginkább 9. osztályokból voltunk, két tanár kísért el a vállalatlátogatásra. Az üzem bejáratán körülbelül 10:00 órakor mentünk be, nagyon izgatottak voltunk. A cég munkálatainak, üzemének megtekintése előtt munkavédelmi oktatást kaptunk, valamint egy kis bemutatót a vállalatról és tevékenységéről. Mielőtt elindultunk az üzemet bejáró körútra, kaptunk egy védő szemüveget, amit a bent lét során nem szabad volt levenni. A vállalat egyik munkatársa mutatta be az üzemet. A fiatalember mindent elmondott, amit érdemes tudnunk, elmondta, hogy mit láthatunk épp, mi miből illetve hogyan készül. Körülbelül másfél órás volt a bemutató. Sok érdekességet láthatunk, betekintést nyerhettünk a turbinák gyártásába, és egy nagyvállalat működésébe. Mindenhol nagy fegyelem, és tisztaság volt. A GE nagyon sokat ad a minőségre és a dolgozók megbecsülésére.

Végül haza indultunk. Nagyon örültem a lehetőségnek, hogy bepillanthattam egy olyan munkavilágba, ahol a dolgozókra nagyon odafigyelnek,  és természetesen jól éreztük magunkat."


GE - Vállalatlátogatás Veresegyházán

Újabb vállaltlátogatás valósult meg a GE Kapcsolat Program keretében. 2013. 05. 07 - én a szegedi Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola tanulói tettek látogatást a General Electric Vállalat veresegyházi GE Power and Water üzemében. A kalandos utazást követően nagyon kedves fogadtatás várt a csoportra, ezért külön köszönet Vígh Mercédesz szervezőnek.
Az előzetes bevezetőt követően bejártuk a gyár területét, ahol megfigyelhettük a különböző gyártási fázisokat és területeket. A körút befejeztével meghívást kaptunk a vállalat hangulatos ebédlőjében egy finom ebéd elfogyasztására. A csoport egy igazán jó hangulatú, élményekben gazdag napot tölthetett a GE vendégségében.

GE - BUMM program - Szeged

2013. 04. 08 - án az Eötvös József Egységes Gimnáziumban tartott szakmai előadást Balázs Gábor a szegedi General Electric Healthcare munkatársa. A résztvevő diákok többek között megismerkedhettek egy multinacionális nagyvállalat felépítésével, működésével, a szegedi GE kutató csoport munkájával illetve választ kaphattak a pályaválasztással, továbbtanulással és munkavállalással kapcsolatos kérdéseikre. A 90 perces előadás számos érdekes ismerettel szolgált a hallgatók számára.

GE Kapcsolat Program

Örömmel számolhatunk be arról, hogy beindult a GE Kapcsolat Program a jelentkező iskolákban. A legutóbbi rendezvényre az ózdi Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskolában került sor, ahol az ózdi GE üzem önkéntese Lénárt Orsolya tartott előadást a vállalat működéséről, pályaválasztásról és karrierépítésről.

GE Kapcsolat Program 2012-2013. Tavaszi Események

Idén tavasszal az országban számos iskolának nyílik újra lehetősége arra, hogy betekintést nyerjen a General Electric üzemeinek működésébe. A vállalatlátogatási program keretében a diákok megismerkedhetnek az ott fejlesztett és gyártott termékek, alkatrészek létrehozásának lépéseivel, kérdéseket tehetnek fel az őket segítő GE önkénteseknek és ismereteket szerezhetnek a gyártási folyamatok felépítéséről. Az eddigi egyeztetések alapján az alábbi vállalatlátogatásokra kerül sor a közeljövőben, de a programsorozat folytatódik így további jelentkezéseket is fogadunk:

2013. 03. 26. GE Energy Services Ózd

Látogató iskola: Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola

 

2013. 04. 09. GE Zalaegerszeg

Látogató iskola: Apáczai Csere János ÁMK Gimnáziuma

 

2013. 04. 10. GE Hajdúböszörmény

 

Látogató iskola: Széchenyi István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium

 

2013. 04. 22. GE Healthcare Budaörs

Látogató iskola: Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola

 

A szakmai előadások, azaz BUMM programsorozat során pedig a GE önkéntesei látogatnak el a jelentkező intézmények tanulóihoz, hogy meséljenek nekik egy nagyvállalat működéséről, saját szakterületükről, karrierjük alakulásáról illetve így maguk a diákok is választ kaphatnak a bennük felmerülő kérdésekre. A BUMM program is folytatódik, azonban csak olyan iskolák jelentkezését áll módunkban fogadni, amelyek a GE üzemek városában működnek:

2013. 03. 21. Trefort Ágoston Két tanítási nyelvű Szakközépiskola, Budapest

 

2013. 03. 22. Széchenyi István közgazdasági szakközépiskola, Ózd

 

2013. 04. 08. Eötvös József Gimnázium, Szeged

 

2013. 04. 09. Széchenyi István Mezőgazdasági Szakközépiskola, Hajdúböszörmény

 

A General Electric (GE) a JAM egyik legrégebbi hazai és nemzetközi partnere.

Az elmúlt 10 év alatt örömünkre szolgált, hogy különböző országos és régiós programokban tudtunk partnerként együttműködni a GE Társadalmi felelősségvállalás programján belül. Pl.: GE Foundation Opening Doors program.

A GE kapcsolat program  keretében ezt a hagyományt folytatva 2013-ban is célunk, hogy különböző rendezvényekkel és programokkal segítsük a GE önkéntesek és a középiskolás fiatalok kapcsolatteremtését, egymás megismerését, szakmai kommunikációját.

Letölthető:

Együttműködési szándéknyilatkozat

 

GE kapcsolat programok 2013-ban

1.       GE szakmai előadások a középiskolákban

A program célja, hogy a JAM BUsiness Ma Mindenkinek program keretein belül 2013. február és június között legalább az ország 20 középiskolájába jusson el GE önkéntes, aki egy 90 perces előadás keretében megismerteti a fiatalokat a GE-vel, betekintést ad egy multinacionális nagyvállalat működésébe, annak szakmai kihívásaiba és mindennapjaiba, valamint részletesebben megismerteti a középiskolás fiatalokat 1-1 szakmai területtel pl.: HR, informatika, gépészet stb.

Letölthető:

 

 

2.       GE vállalatlátogatás

A program célja, hogy 2013. február és június között minél több iskolai csoport juthasson el a GE magyarországi gyáraiba, ahol a fiatalok betekintést nyerhetnek egy multinacionális nagyvállalat működésébe a JAM vállalatlátogatási program keretében.

 

GE Hungary - HEALTHCARE DIVÍZIÓ (2040 Budaörs, Akron u. 2.)

  • A betegellátásban új korszakot nyitó transzformációs egészségügyi technológiák fejlesztésével és gyártásával foglalkozik.
  • Csoportlétszám egyszerre: 15-30 fő közötti

GE Hungary - AVIATION (2112 Veresegyház, Lévai út 33)

  • Repülőgép hajtómű alkatrész szervizelésével foglalkozik.
  • Csoportlétszám egyszerre: 30-45 fő közötti

GE Hungary - POWER AND WATER (2112 Veresegyház, Kisréti út 1.)

  • Turbinaalkatrészek gyártásával, javításával, mini erőművek összeszerelésével foglalkozik.
  • Csoportlétszám egyszerre: 15-30 fő közötti

GE Hungary - ENERGY MANAGEMENT (3600 Ózd, Dózsa György út 54.)

  • Kismegszakítók és életvédelmi relék gyártásával foglalkozik.
  • Csoportlétszám egyszerre: 15-30 fő közötti

GE Hungary (4600 Kisvárda, Temesvári u. 17.)

  • Fényforrások gyártásával foglalkozik.
  • Csoportlétszám egyszerre: max. 15 fő

 

Letölthető:

 

 

Bővebben a General Electricről

A GE 1989 vége óta sikeresen működik Magyarországon, mára a cég mind az öt fő üzletága aktív hazánkban. Jelenleg a GE a legnagyobb amerikai munkáltató (több mint 13.000 munkatárs), és befektető, valamint az egyik legnagyobb exportőr Magyarországon, melyhez hozzájárul több mint 2.000 kulcsbeszállítója is.

A GE XXI. századi energiaipari-, szállítási-, egészségügyi-, vízkezelési- és világítástechnikai megoldásai az infrastrukturális fejlesztéseken keresztül hozzájárulnak Magyarország versenyképességének növeléséhez.

A GE hazai tevékenységének kulcsa a partnerekkel, a helyi közösségekkel, az üzleti és tudományos közösségekkel, valamint a kormánnyal való együttműködés.