TÁBOROK

Idén is vár Téged a JAM Élménygyára

Junior Achievement Magyarország – JAM Nyári Tábor

2015. július 13. - 17.

Az idei JAM Nyári Tábor Mártélyon az Erdei Iskolában került megrendezésre. Az ország több városából és határon túlról is érkeztek a nyaralni és táborozni vágyó gyerekek, hogy részesei lehessenek annak, amit mi csak úgy hívunk: „élménygyár”.

Idei táborunkat 6 - 14 éves diákoknak szerveztük meg, a jelentkezéseket beérkezési sorrendben tudtuk fogadni.

A hét során egész napos programot biztosítottunk a gyerekek számára, ami a JAM munkatársai és külsős előadók munkájának eredménye volt. A programok között megemlíthetjük az állatasszisztált foglalkozásokat, amelyhez a JAM egyik jelenleg futó projektjét az Elena - Szemtől szemben a természettel moduljait használtuk fel. A tábor során három élőlényhez kapcsolódó modult dolgoztunk fel: földigiliszta, hangya és kutya. A foglalkozások során megfigyelésen, interaktív játékokon és kreatív feladatokon keresztül ismerkedhettek meg a diákok a sokszor undort vagy félelmet keltő állatokkal. Utolsó foglalkozásunkon az Aura Alapítványt láttuk vendégül táborunkban, akik kutyaterápiás foglalkozást tartottak nekünk. Az állatos foglalkozások nagy sikert arattak, az elején még visszahúzódó diákok hamar feloldódtak a szokatlan helyzetben és bátran ismerkedtek az állatokkal.

A héten ízelítőt kaphattunk egy kicsit a kreszről, alapvető közlekedési előírásokról is. A hét közepén a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola képviselői érkeztek hozzánk, hogy pár órában megismertessék a diákokkal a biztonságos közlekedés alapvető szabályait. Az interaktív beszélgetés után, felállított akadálypályán kellett bizonyítaniuk tudásukat a bátor résztvevőknek.

A hét még itt nem ért véget, ugyanis csütörtök este bográcsozással készültünk a táborozóknak és egy meglepetés vendéget is meghívtunk az eseményre. Vajda Attila, olimpiai bajnok érkezett táborunkba, hogy egy pár órát eltöltsön a gyerekekkel. Sok kérdés, aláírások halmaza és esti gitározás jellemezte az estét.

Pénteken a hazaindulás előtt még sort kerítettünk a „Nemek harca” versenyre, ahol a lányoknak fiús, a fiúknak lányos feladatokat kellett elvégeznie. Nyakkendőkötés, mosási útmutató magyarázás, kapura rúgás és más izgalmas kihívásokkal kellett szembenéznie a táborozóknak.

Délutánonként strandolással, métázással vagy éppen csónakázással töltöttük el az időt. A tábor ismét gyerekkacajjal és sikítással telt meg. Egy sikeres hetet zárhattunk magunk mögött megannyi élménnyel. Augusztusban folytatjuk!


Mártélyi Tábor

Újratöltve

II.Turnus - 2015.

Idei első táborunk helyei igen hamar elfogytak, ezért úgy határozott a JAM stábja, hogy idén két tábort fog indítani. Az augusztusi táborunkba is várunk mindenkit, aki szeretne egy igazi JAM-es csapatban nyaralni. Második élményhetünkben is számos programmal, gazdasági és pénzügyi foglalkozásokkal, sok játékkal és feladattal, strandolással és szalonnasütéssel és megannyi élménnyel várunk Mindenkit.

A tábor ugyan Rólatok és Nektek szól, viszont elengedhetetlenek a szabályok, aminek betartása mindenkire vonatkozik. Kérlek olvassátok el figyelmesen!

Tábori szabályzat letölthető: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

A helyek száma korlátozott!! A jelentkezéseket, csak a befizetés után hagyjuk jóvá!


Csatlakozz Te is és táborozz Velünk, Mártélyon

Tábor 2015

Táboraink évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek kicsik és nagyok körében egyaránt. Minden évben csapatunkkal azon igyekszünk, hogy minél érdekesebb, színesebb és interaktívabb programokat biztosítsunk Nektek a tábor hetére. Mint minden évben most is Várunk Titeket gazdasági és pénzügyi foglalkozásokkal, sok játékkal és feladattal, strandolással és szalonnasütéssel és megannyi élménnyel. 

Tarts Velünk, ha szeretnél egy felejthetetlen élményt!

A tábor ugyan Rólatok és Nektek szól, viszont elengedhetetlenek a szabályok, aminek betartása mindenkire vonatkozik. Kérlek olvassátok el figyelmesen!

Tábori szabályzat letölthető: itt

A helyek száma betelt, de a nagy érdeklődésre való tekintettel Várunk Titeket a következő táborunkba is!

 

JAM Camp

Minden nyáron, Téged is vár a JAM Tábor

 

Táboraink népszerűségének az oka, hogy a táborozás során feloldódik a hagyományos tanár-diák kapcsolat, és egy igazi csapat válik a közösségekből.

A táborban szerzett közös élmények összekapcsolják a diákokat, és a tanárokat egyaránt. Ezek az élmények biztosítják a későbbiekben a pedagógusok számára, hogy könnyebben kezelhetővé válnak a gyerekek, és hogy megtalálják velük a közös hangot.

 

 

Gazdálkodási, Vállalkozási Kompetenciafejlesztő Tábor

2013

A tábor programja és tematikája gondosan előkészített csapatmunka eredménye volt, melyen a szakmai trénerek és az önkéntesek is részt vettek. A délelőttök folyamán gazdasági foglalkozásokat, előadásokat tartottak trénereink, Süveges Ferenc és Széplaki Réka. A foglalkozások a diákok megismerkedhettek a gazdasági élet fogalmaival, működésével és aspektusaival. A gazdasági ismereteken túl a trénerek külön foglalkozást vezettek a pénzügyi, üzleti és vállalati világ bemutatásáról. A résztvevő diákok játékos keretek között ismerkedhettek meg a számukra talán még ismeretlen fogalmakkal. Felmerülő kérdéseikre a trénerek készséggel válaszoltak. A délelőtti foglalkozások
sikeresnek bizonyultak, délután a diákok élményeitől és új ismereteiktől volt hangos a tábor.


 

Gazdálkodj Okosan - Kompetenciafejlesztő Tábor

2013

A Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány 2013. július 8 - 13 között Gazdálkodj Okosan Kompetenciafejlesztő tábort szervezett 12-15 év között fiatalok számára. A tábor a Mártélyi Erdei Iskolában volt. A tábor programja és tematikája gondosan előkészített csapatmunka eredménye volt, melyen a szakmai trénerek és az önkéntesek is részt vettek. A délelőttök folyamán gazdasági foglalkozásokat, előadásokat tartottak trénereink. Délutánonként szabadfoglalkozás volt, melyek köszönhetően a jó időnek, strandolással, vizi sportokkal és mozgással telt.

JAM Tábor - 2012

Gazdálkodási, Vállalkozási Kompetenciafejlesztő Tábor

A JAM mártélyi táborába 20 fiatal jelentkezett, hogy részese legyen a JAM Gazdálkodási, Vállalkozási Kompetenciafejlesztő Tábornak. A tábor célja, hogy a jelentkező diákok minél átfogóbb tapasztalatokat szerezzenek a gazdasági élet működéséről, a gazdasági alapfogalmaka megértsék és magabiztosan használják, valamint, hogy átlássák a munka és gazdaság világában előforduló problémákat, folyamatokat.

A tábor szabadidős programjai közül nagy népszerűségnek örvendett a fürdőzés, röplabda meccsek, szalonnasütés, esti bográcsos főzés, éjszakai kalandtúra, lovas kocsizás illetve a kirándulás a hódmezővásárhelyi fürdőbe, ahol a strandoláson kívül lehetőség nyílt a vállalatlátogatásra is.

A tábor további képei megtekinthető: itt

 


Ha kérdése van a táborozási lehetőségekkel kapcsolatban, kérjük hívjon a 06-62-552-858-as/ 06-30/996-03-59-es telefonszámok egyikén, vagy írjon az info@ejam.hu email címre.