Legfrissebb híreink

PallaGida és a Télapó is jelen volt az idei Karácsonyi Vásáron

Fiatalok, innovatívak, divatot teremtenek, született marketingesek és még vállalkoznak is. A Junior Achievement Magyarország JAM - Citi Diákvállalkozás programjában lévő általános és középiskolás diákoknak egy év áll rendelkezésre, hogy megtanulják a vállalkozói élet mibenlétét.

A vállalkozói oktatóprogram célja, hogy 6 - 24 éves diákok egy évre megvalósíthassák az álmaikat és valós vállalkozást alapíthassanak. 

Az idei karácsonyi vásárnak és versenynek a megújult Shopmark (volt Europark) adott helyett. A rendezvényre az ország több pontjából érkeztek a diákvállalkozások, hogy bemutassák a nagyérdemű közönségnek - min is dolgoztak szeptember óta, mi a vállalkozásuk alapja.

További információ: itt

2017-12-15


Vállalkozói Szellemű Oktatásért HUB Nyitókonferencia

A  Vállalkozói Szellemű Oktatásért HUB Nyitókonferenciája december 12 - én került megrendezésre a Nemzetgazdasági Minisztériumban. Az új nemzetközi kezdeményezés (European Entreperneurship Education NETwork www.ee-hub.eu )  célja, hogy közös platformot biztosítson a vállalkozói szellemű oktatásban érdekelt feleknek, mind nemzeti, mind európai szinten. A minisztériumi, vállalati, oktatási és civil szférából érkező szakemberek együttműködése teret enged annak, hogy olyan továbblépési lehetőségek és célok fogalmazódjanak meg, amelyek hatékonyan segítik a vállalkozói szellemű oktatás fejlesztését Magyarországon.

További információ: itt

2017-12-15


 

Miért fontos Európa – magyar fiatalok bevonásával elemzik Európa szerepét

Brüsszel - Budapest, 2017. 11. 29 - A „Why Europe matters” (Miért fontos Európa) elnevezésű új európai kezdeményezés célja, hogy megszólítsa és bevonja a fiatalokat a vezető politikusokkal és vállalati vezetőkkel folytatott eszmecserébe. A Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) és a JA Europe szervezet együttműködésében megvalósuló nemzetközi felmérés során több mint tízezer fiatalt kérdeznek reményeikről és aggályaikról. A felméréshez kapcsolódó országos fórumot Miskolcon tartották.

További információ: itt

2017-11-29


 

Sikeres volt a Diákvállalkozások 3 napos konferenciája

Október 26 - 28 között rendeztük meg Budapesten hagyományteremtő céllal az első JAM - Citi Diákvállalkozás Konferencia rendezvényünket. Miért érte meg részt venni?

- a rendezvény során számos szakember osztotta meg a diákvállalkozókkal tapasztalatait és tudását

- megismerkedhettek egymással az ország különböző pontjairól érkező diákvállalkozók

- Citi önkéntes mentoroktól kaphattak tanácsokat a csapatok

- fejlesztettük a diákok készségeit és ismereteit

További információt: itt

2017-11-07


Ki lett az év mezőgazdasági diákvállalkozója?

Múlthét pénteken zajlott le a Mezőgazdász  - avagy legyél Te az év Mezőgazdasági diákvállalkozója versenye. Az érkező csapatoknak a már jól ismert versenyelemeken kellett bizonyítani tudásukat és rátermettségüket (üzleti beszámoló megírása, üzleti prezentáció, stand és panelinterjú)

A verseny nagyon szoros volt.

Az eredmény a következőképpen alakult:

3. Színes, Ízes csapata (Székács Elemér Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola, Törökszentmiklós)

2. AgroDiákok (II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium, Kiskunhalas) és első helyen végzett a Mini Csemege csapata (Dr.Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium)

Gratulálunk Nektek! Köszönjük a szakmai zsűri tagjainak, hogy a mai napon megjelenésükkel emelték az esemény színvonalát:

Dankó Andrásnak a Monsanto képviseletében, Tóth Marcellnek a Gazmag képviseletében és Pacz Marcellnek az AgroNapó képviselőjének.

Köszönjük a Monsanto Fundnak az egész éves támogatást és a
mentoraik önkéntes segítségét, akik a csapatok mellett álltak az egész évben.

További információ: itt

2017-06-06


NN - Társadalmi Innovációs Verseny - döntő 2017

Bulizz biztonságosan! - drogkimutató kiegészítővel nyert a debreceni csapat

A debreceni Telegdi Kata Szakgimnázium, Gimnázium és Szakközépiskola tanulói nyerték meg a JA Social Innovation Relay (Társadalmi Innovációs Verseny) hazai döntőjét. A Négyesfogat csapat ötlete lehetőséget biztosítana a biztonságos szórakozásnak, így megelőzve számos olyan bűncselekményt, aminek a drog hatása alatt áldozataivá válhatnak a gyanútlan fiatalok.

További információ: itt

2017-05-29


Nemek harca az országos diákversenyen

Tegnap a nemek  "harcának"  lehettünk tanúi a JAM-Citi Diákvállalkozások Országos Versenyén. A diákvállalkozóknak négy programelemen kellett bizonyítaniuk egész éves tudásukat, vállalkozói tapasztalataikat a szakmai zsűri előtt.

További információ: itt

2017-05-19


Újabb mérföldkő a Társadalmi Innovációs Versenyen

A 2016-2017 - es tanévben immár második alkalommal megrendezésre kerülő Társadalmi Innovációs Verseny újabb nagyszerű üzleti elképzelések megszületéséhez vezetett. A versenyben regisztrált csapatok az ország különböző pontjairól töltötték fel ötleteiket az online felületre. Ezt követően a legjobb csapatok együtt dolgozhattak NN önkéntes mentorokkal az ötleteik fejlesztésén. Így jöttek létre az április 17 - én leadott üzleti ötlet canvas dokumentumok.

További információ: itt

2017-05-02


Nagy sikert arattak a diákok a Shopmarkban

Az idei tavaszi vásárnak és versenynek a megújult Shopmark (volt Europark) adott helyett. A szakmai zsűri döntése alapján középiskolás kategóriában a  The Billow csapata nyert, akik gondolva a fiatal lányokra – olyan táskát találtak ki, amely egyik oldalát felfújva, párnává alakul, így többé nem jelent gondot a földre, lépcsőre ülés, hiszen a táskapárna, megvéd mindenféle kellemetlenségtől.

További információ: itt

2017-04-19


Film az NN - JAM Árnyéknapról

A márciusi NN - JAM Árnyéknapról készítettünk egy kisfilmet, amelyben a résztvevőktől hallhatjuk, miért érdemes részt venni ilyen rendezvényeken. Miért lehet hasznos egy egyetemi  hallgatónak és miben segítheti a nagyvállalatokat? Az NN Biztosítóval szervezett Árnyékprogram egy izgalmas,  új eleme idén az NN Group - pal való együttműködésünknek.

Köszönjük az NN önkénteseknek, hogy támogatták a fiatalok gyakorlati tapasztalatszerzését a munka világában!

A videó megtekintése: itt

További információ: itt

2017-04-19


NN - Árnyéknap

Március 30 - án hosszú előkészítést követően megvalósult a NN - JAM Árnyéknap. A jelentkező egyetemisták a felkínált 5 terület közül választhattak érdeklődésüknek megfelelően.

A program első lépéseként a fiatalok úgy érezhették magukat, mint új munkavállalók az NN Biztosítónál, hiszen lehetőségük volt részt venni egy általános bemutató a vállalat felépítéséről, kultúrájáról és működéséről. Majd jött a tapasztalati tanulás, hisz a résztvevők csatlakoztak mentoraikhoz és elkezdhették a választott terület alaposabb megismerését. Az izgalmas nap során voltak tárgyalások, bemutatók, filmkészítés így az idő gyorsan elszállt. Mindenki feltöltődve, tapasztalatokkal és élményekkel gazdagabban távozott.

További információ: itt

2017-04-03


Találkozás David Kostelancikkal az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivőjével

Március 23 - án Szegedre látogatott David Kostelancik ideiglenes ügyvivő,  akinek a nap folyamán bemutatkozott a Junior Achievement Magyarország Alapítvány is. A jó hangulatú beszélgetés során az ügyvivő úr megismerkedett a  JAM céljaival, tevékenységeivel, működésével és programjaival, majd ezt követően személyes történetek bemutatására is  lehetőség nyílt. Vendégünk volt Machánné Tatár Rita, a Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa valamint Kádár Hedvig , 6. osztályos tanuló. Ők arról számoltak be röviden, hogy az iskolában hogyan valósul meg a diákvállalkozás program és nekik személyesen miért jelent sokat a program.

Ezt követően szóhoz jutott az idősebb generáció, a JAM - Citi Diákvállalkozás Program tavalyi nyertes diákvállalkozásának az ügyvezető igazgatója Rácz Zoltán valamint  Gera Judit tanárnő osztották meg saját tapasztalataikat a beszélgetés során.

Nagyon örültünk, hogy a találkozóra csatlakozott hozzánk Hencz Éva, a Citi Magyarország média - és közösségi kapcsolatokért felelős ügyvezet igazgatója. A Citi Alapítvány, valamint a Citi Magyarország a Junior Achievement Magyarország legrégibb támogató partnere Magyarországon így lehetőség nyílt megbeszélni miért fontos mind a nagyvállalatok, mind az iskolák számára a
kapunyitás az oktatás és az üzleti szféra között.

Köszönjük minden kedves Résztvevőnek a találkozót!

2017-04-03


Változások az idei Tavaszi Vásár díjaiban

Korábban már jeleztük, hogy lesznek változások az idei Diákvállalkozások Tavaszi Vásárán és versenyén. Most lerántjuk a leplet, hogy miben. Idén az alábbi kategóriák nyerteseit keressük:

Középiskola:
* Legjobb marketing & sales
* Leginnovatívabb diákvállalkozás
* Környezeti fenntarthatóság díja
* Legjobb diákvállalkozás

Általános Iskola:
* Marketing & Sales
* Kiemelkedő együttműködés díja
* Legjobb diákvállalkozás

Idén is lesz:
* Közönség kedvence díj

További információ: itt

2017-03-29


A Sight meghódította Bécset is

Március 17-19. között került megrendezésre Bécsben a JA market Place Vienna nemzetközi diákvállalkozás vásár. A vásáron résztvevő  50 diákcég közül, 20 nemzetközi csapat árusíthatta termékeit, közöttük természetesen a JAM karácsonyi vásárának nyertese, a budapesti Sight Company. A pénteki érkezést követően a Sight kamerája már a tanári workshopon reflektorfénybe került, ahol bemutatásra került az ötletes termék, így alapozva meg a kellő figyelmet a másnapi vásárra.

Szombaton pedig már felgyorsultak az események: korai reggeli, utazás a helyszínre, standok berendezése, megnyító és már jöttek is a vásárlók. A helyszínválasztás ideális volt, hisz a Wien Mitte bevásárlóközpontban elhelyzkedésének köszönhetően rengeteg ember fordul meg.

A Sight standja esztétikus megjelenésének köszönhetően már messziről felkeltette a figyelmet, a Sight csapata pedig remek marketing és sales technikájának köszönhetően rendkívüli forgalmat bonyolított. Így utólag is gratulálunk a fiúknak: Huba Mátyásnak, Kárpáti Leventének, Angyal Mátyásnak  és mentoruknak Kovalcsik Tamásnak.

További információ: itt

2017-03-20


Társadalmi Innovációs Verseny roadshow Egerben

Az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium 11. évfolyamos tanulói fogadták Széplaki Sándort a Békési Produktív Szociális Szövetkezet alapító tagját a Társadalmi Innovációs Verseny legutóbbi roadshow állomásán. Széplaki Sándor a társadalmi vállalkozást bemutató előadást követően válaszolt a diákok kérdéseire, így megtudhattuk milyen fontos szerepe van az olyan kezdeményezéseknek, amelyeken keresztül munkahelyhez jutnak a hátrányos helyzetű emberek vidéken.

Tanulságos és gondolatébresztő előadás tanúi lehettünk. Ezt követően pedig a diákok lendültek akcióba és kidolgozták saját üzleti ötleteiket társadalmi problémák megoldására.

További információ: itt

2017-02-15


Pénz7 - Gazdálkodási témahét 

Ötoldalú együttműködési megállapodást írt alá 2017. február 9- én (csütörtök) délután Budapesten a Pénz7 program illetve témahét sikeres megvalósítása érdekében az Emberi Erőforrás Minisztériuma projektgazdaként, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány együttműködő szakmai partnerként.

További információ: itt

2017-02-10


JA Europe & Monsanto expand partnership to foster youth agricultural entrepreneurship

23 January 2017

JA Europe and Monsanto are expanding their partnership from six to 10 European countries, seeking to equip students with the skills they need to get a job or start a business in the agricultural industry.

More information: here

2016-01-25


A Sight diákvállalkozás jutalma egy bécsi kaland

 


A Sight -  az Alternatív Közgazdasági Gimnázium képviselheti hazánkat a 2017-es tavaszi JA versenyen, Bécsben! A csapat az idei JAM Karácsonyi Vásáron és Versenyen nyerte el a Legjobb középiskolás diákvállalkozásnak járó díjat. A jutalmuk pedig a bécsi JA versenyre való kijutás volt!

Szép munka volt Sligtosok!

2016-12-20


Az idei karácsonyi vásárunknak a KÖKI Terminál biztosította a helyszínt, méghozzá nem máshol, mint a II.emeleti rendezvényteremben. A helyszín milliője és frekventált elhelyezkedése remekól illeszkedett az esemény hangulatához és a megnyitó után sorra csábította a bevásárlóközpontban járókat - tegyük hozzá a diákvállalkozók is sokat tettek a nézelődők bevonzásáért, a pláza folyosói hamar megteltek a kisebb-nagyobb diákvállalkozókkal, ki-ki szórólapot,terméket tartva a kezében igyekezett felhívni a figyelmet az eseményre és persze saját vállalkozására, standjára.

További információ: itt

2016-12-20

ELENA - Iskolakert, mint diákvállalkozás - II. Országos Iskolakert - hálózati konferencia

A Győrben megrendezett II. az Országos Iskolakert - hálózati konferencián és találkozón a Junior Achievement Magyarország munkatársainak közreműködésével bemutatkoztak a hazai ELENA modulok.
Kiemelt szerepet kapott a Földigiliszta modul, amelynek kidolgozásában részt vettek az Iskolakertekért Alapítvány tagjai is. A fejezeten belül szerepel az Iskolakert, mint diákvállalkozás feladat, aminek részletesebb megismerésére adtak lehetőséget a konferencia műhelymunkái is a nap során.
A találkozót az Iskolakertekért Alapítvány és a Széchenyi István Egyetem közösen szervezték, az Apáczai Csere János Kar épületében. Az Apáczai Karon is művelik a hallgatók az iskolakertet, ami nem csak tanítja őket, de a pedagógusok tapasztalatai alapján, a tanulásban is segít.

További információ: itt
2016-10-11

ELENA projekt a Szitakötő magazinban

A Szitakötő magazin 3. őszi számában érdekességeket olvashattok a hangyákról az ELENA projekt kapcsán. Lapozzatok a 48. oldalra és keressétek az Óriási aprónép című cikket!

 Link: http://szitakoto.com/oriasi-apronep/

A cikk letölthető: itt

2016-10-11


Elena - a budapesti Állat és Növénykertben

A Fővárosi Állat - és Növénykert adott otthont az élő állatok oktatásba való integrálásának hazai lehetőségeit megvitató szakmai műhelymunkának szeptember 28 - án. A rendezvényt Prof. Dr. Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója, és Kormos Beáta, az NGM Vállalkozásfejlesztési Főosztály vezető tanácsosa nyitotta meg. Házigazdái Szabon Márta, a Fővárosi Állat - és Növénykert szakmai és fejlesztési referense, Kovács Ildikó a Junior Achievement Magyarország projektkoordinátora, Czippán Katalin az IUCN CEC alelnöke, a Bavarian Academy for Nature Conservation projektkoordinátora és Dr. Suhajda Éva Virág, a projekt szakmai programjának belső értékelője voltak.

További információ: itt

2016-10-05


 

Együtt legyőzhetjük a sötétséget

Az idei SIR nemzetközi döntőjének nyertese az Oculus csapat Romániából, akik egy biztonsági eszközökkel és érzékelőkkel felszerelt high - tech szemüveget fejlesztettek ki. A szemüvegben beépítve található egy infravörös szenzor, amely a környezetben lévő tárgyak hőmérsékletét érzékelve, plusz a távolságokat felmérve különböző útvonalakat javasol a viselőjének. A hazai döntőt követően a világ különböző országainak csapataival küzdött meg az Oculus az első címért. Az idei 6. verseny több, mint 10000 diák részvételével valósult meg az alábbi országokban: Bulgária, Csehország, Görögország, Hollandia, Japán, Magyarország, Románia, Spanyolország, Szingapúr és Szlovákia.

További információ: itt

2016-06-28

 


Innovation Lab - Magyarországon

Végre elérkezett a Te időd! Ha szeretnél egy nemzetközi ifjúsági csere programban részt venni, esetleg még Szeged városát is imádod és még 18 éves is elmúltál, itt az idő, hogy jelentkezz!

Vegyél részt  augusztus 1-6 között megrendezésre kerülő Innovation Labon, ismerj meg más nemzeteket és tanulj a legjobbaktól.

További információ és jelentkezés: szabo.tunde@ejam.hu

2016-06-28


GE - Innovációs Tábor

Új közös programmal zárta a tanévet a GE Hungary és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány június 10 - én Budapesten. A GE - JAM Innovációs Tábor egy kifejezetten középiskolásoknak szóló, intenzív, egész napos program, ahol a diákok a GE önkénteseivel együtt dolgozva fejlesztették ki saját üzleti megoldásaikat. A nap kiindulópontja egy valós vállalati probléma volt, így a közös munka is kifejezetten gyakorlatias jellegű volt a résztvevők számára. A megoldások kidolgozása során szempont volt a célcsoport meghatározása, a pénzügyi megvalósíthatóság, a marketing, a szükségletek kielégítése és természetesen az innováció. Ezt követően pedig a szakmai zsűri előtt a csapatoknak rövid prezentáció formájában elő is kellett adniuk az ötleteiket.

További információ: itt

2016-06-20


Mutasd a hangodat! - Magyar csapat ötlete a JA Társadalmi Innovációs Verseny nemzetközi döntőjén.

A Social Innovation Relay keretében 15 ország középiskolás csapatai mutathatják be a szakmai zsűrinek társadalmi vállalkozásuk ötletét. A versenyben a hazai nyertes a budapeti0i BMSzC Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola Show Your Voices csapata képviseli Magyarországot. A csapat egy hiánypótló, hallássérülteknek szóló mobilalkalmazást fejleszt.

A nemzetközi döntőn való részvételhez szükséges egy kis 3
perces videó anyag összeállítása a szolgáltatás bemutatására. Szurkoljatok
velünk a Show Your Voices csapatnak és nézzétek meg videó klipjüket.

További információ: itt

2016-06-20


Szegediek jutottak tovább a nemzetközi versenyre

Június 3.án megrendezésre került a JAM-Citi Diákvállalkozások Országos Versenye, Budapesten. A programra idén 9 diákvállalkozás érkezett, hogy szakmai tudását, vállalkozói tapasztalatát és ismeretét próbára tegye szakmai zsűri előtt. A zsűritagoknak idén az alábbi versenyelemeken kellett értékelni a diákokat: üzleti terv, színpadi prezentáció, stand és panelinterjú.

Az egész napot rendezvényen a diákok nagyon jól teljesítettek, a verseny és a pontozás is nagyon szoros volt.

A legjobb diákvállalkozás címét a szegedi Game Of Tones csapata nyerte el! 

Gratulálunk a csapatnak!

2016-06-20


Pénzügyek TERMÉSZETESEN - avagy pénzügyi ismeretek és környezetinevelés

A 2016. április 21 - én megrendezésre került PénzSztár konferencián a JAM is képviseltette magát, a téma pedig egyszerre volt hagyományörző és újszerű. Miképpen köthetjük össze a gyakorlati pénzügyi oktatást a környezeti neveléssel? Az ELENA - Szemtől szemben a természettel nemzetközi projekten belül egy innovatív megoldás került kidolgozásra, melyen keresztül a JAM és az iskolakertekért Alapítvány lehetőséget teremt arra, hogy az iskolakertet, mint diákvállalkozást működtessék a tanulók. Így a diákok azon túl, hogy megtanulják miképpen lehet a természettel összhangban  gazdálkodni, fejleszthetik a vállalkozói kompetenciáikat és ismereteiket, hiszen egy valós vállalkozást indíthatnak el és működtethetnek a program ideje során. 

Erről az új irányvonalról beszélt a konferencián Kovács Ildikó a JAM munkatársa.

További információ: itt

2016-05-02


Kisújszállási csapat nyerte el a Legjobb Diákvállalkozás címet a Tavaszi Vásáron

A Pólus Centert is meghódították a diákok

Több, mint 150 diák, 20 különböző iskolából érkezett a programra, hogy a tavaszi zsongásban részt vegyen. A program déltől kezdődött, de a leggyorsabb diákok, már 11-körül odaértek, hogy elfoglalhassák standjaikat és megkezdhessék a kipakolást. Az akkor még titkos csomagok, díszek, dekorációkra hamar fény derült és színesebbnél - színesebb termékek lepték el az asztalokat.

A csapatok között a verseny szoros volt, ám a legjobb középiskolás diákvállalkozásnak járó címet a kisújszállási Kádas György Iskola diákjai vitték el.

További információ: itt

2015-04-01


Mutasd a hangod! - Megvan a Társadalmi Innovációs Verseny Győztese

Március első péntekén az NN Biztosító budapesti központjában mérte össze tudását a Társadalmi Innovációs Verseny három döntős csapata. A döntős ötleteket a 3 tagú zsűri előtt mutatták be a diákok, így az NN Biztosító oldaláról Sztanó Imre vezérigazgató, Jenei János operációs és IT igazgató mellett Szabó Tünde, a Junior Achievement Alapítvány szakértője döntött arról, ki képviselheti hazánkat a nemzetközi döntőben.

Gratulálunk a nyertes csapatnak!

További információ: itt

2016-03-22


Társadalmi Innovációs Verseny


A nemzetközi Társadalmi Innovációs Verseny hazai fordulójában újabb mérföldkőhöz érkeztek a csapatok. Az elmúlt 4 - 5 hét során a csapatok és mentoraik lázasan dolgoztak azon, hogy az eredeti üzleti ötletből egy kidolgozott üzleti modellt hozzanak létre. A legtöbb „vállalkozás” online megbeszélések során tudott egyeztetni a segítőikkel, ám voltak olyan szerencsés csapatok, akik személyesen is tudtak találkozni és így fejleszteni az ötleteket.

További információ: itt

2016-03-08


Társadalmi Innovációs Verseny

Újabb mérföldkövéhez érkezett a Társadalmi Innovációs Verseny, melyben 9 csapat jutott tovább. A következőkben minden csapat, mentoruk segítségével lehetőséget kapnak arra, hogy tovább fejleszthessék innovációs ötleteiket, melyek akár a jövő számottevő ötleteihez sorakozhatnak fel. 

A csapatok ötleteit elolvashatjátok: itt

2016-01-29


Megkezdődött a mentorálás a mezőgazdasági diákcégeknél

Megkezdődtek az első mentori órák a diákcégeknél. Már több iskolában és vállalkozásnál megfordultak a Monsanto önkéntesei és segítői. Hogy miről szóltak ezek a személyes találkozók, hogy állnak most a cégek és mik a jövőbeni tervek, kövessétek a honlap alfülén: itt

További információ a programról: itt

2016.01.27


Újabb sikert értek el az országos versenyen a Bíborvég Általános Iskola diákvállalkozói

A Legjobb eladó címet nyerték a decsi Bíborvég Általános Iskola tanulói, a Decs Alsó diákvállalkozás tagjai a Junior Achievement Magyarország Alapítvány által szervezett Diákvállalkozások Országos Karácsonyi Vásárán és Versenyén.

A teljes cikk elérhető: itt

2016-01-04


Kinőtték a Placcot a Diákvállalkozók a Karácsonyi Versenyen

Idén 31 diákcég jelentkezett a vásárra, és hamar kiderült, a lelkes diákok kinőtték a KÖKI Placcot! A nagy érdeklődésre való tekintettel még egy üzlethelyiséget biztosított a KÖKI Terminál, így egyszerre két helyen is ment a vásározás. A diákok sorra érkeztek, különböző méretű és formájú (akkor még a titkos) csomagokkal és dobozokkal. A  standok feldíszítése megkezdődött és a termek hamar megteltek a fiatal vállalkozók lelkes beszélgetésével és nevetésével.

További információ: itt

2015-12-18


Life Changer Országos Verseny Döntő

December 11-én került megrendezésre a Life Changer Országos Pénzügyi Verseny döntője, ahol az előzetesen beérkezett pénzügyi projektek alapján 3 csapat mérte össze tudását. A döntő feladatai során a pénzügyi ismereteken túl a diákoknak bizonyságot kellett tennie prezentációs, probléma megoldó valamint kommunikációs készségeiről, ezen túl pedig kiemelt szerepet kapott az is, hogy mennyire tudnak csapatban együttműködni és közös döntéseket hozni.  A zsűrinek egyáltalán nem volt könnyű dolga mivel a résztvevő csapatok egyaránt nagyon tehetséges, felkészült diákokból álltak, akik nagyon színvonalas anyagot mutattak be az értékelőknek.

További információ: itt

2015-12-18


A ma diákjai, a jövő  vállalkozói

Magyarország is csatlakozott a nemzetközi „Leaders - for - a - Day” fiatalok pályaorientációs árnyékprogramjához idén ősszel. A program célja, hogy a fiatalok inspirációt kapjanak a vállalkozói életformára, mint lehetséges karrierlehetőségre.

Az Európa szerte egyidőben megvalósuló program hazai eseménye a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Junior Achievement Magyarország együttműködésben valósult meg.

További információ a programról: itt

A megjelent sajtóanyag elolvasható: itt

2015-10-15


Középiskolások figyelem

Már letölthető a JAM és Metlife közös projektjének a jelentkezési lapja

Te még nem tudod mi az? Akkor most figyelj!

Life Changer Program a 14 - 18 éves korosztályt célozza meg, hogy segítse őket pénzügyi kultúrájuk és készségeik fejlesztésében, így alapozva meg azt a tudást, amely a későbbiekben segíteni fogja őket a tudatos pénzügyi döntések meghozatalában. A 2015. szeptember és december között megvalósuló oktatási program változatos elemeket kínál a középiskolás diákoknak, melynek során képzett MetLife önkéntesek segítik a fiatalok fejlődését.

További információ: itt

2015-09-15


Gardróbfrissítés ismét a JAM-mel

Közkívánatra újra

Ismét megrendezésre kerül a Gardróbfrissítés program a JAM irodájában. Ha nincs semmi ruhád és azt a semmit nem tudod már hol tárolni, akkor ez a program Neked szól. Hozd el azokat a ruhákat, kiegészítőket, amiket már nem használsz és cseréld el egy másikra. 

Hol és mikor? A ruhákat október végéig várjuk 2015. október 2.-ig a Csongrádi sgt. 7. szám alá.

A nagy cserebere napja: 2015.október 3. (09:00-14:00)

További információ: varszegi.annamaria@ejam.hu

2015-09-15


MetLife

Szeptembertől új program a Juniornál

Idén indul útjára Magyarországon a Life Changer Program, amelyet a Junior Achievement Magyarországgal partnerségben, a MetLife Alapítvány támogatásával valósítunk meg 2015. szeptember és december között. A program célkitűzése, hogy Magyarországon hozzájáruljon a fiatalok pénzügyi kultúrájának valamint pénzkezelési készségeinek fejlesztéséhez, amelyek révén segíthetjük őket a gazdasági életben való sikeres szereplésre, bővülnek munkaerő piaci érvényesülésük lehetőségei, illetve képessé válnak felelős döntéseket hozni pénzügyi kérdésekben.

További információ: itt

2015-08-28


És Te már tudod mi az az ESP?

Új projekt a Juniornál!!

Az ESP egy új államilag elismert vizsgarendszer, amelynek célcsoportját a 15-19 éves fiatalok adják. Valódi vállalkozói tapasztalat, kitartás, tanulni és gondolkodni vágyás kell hozzá. Te bevállalod?

További információ: itt

2015-08-27


SMART Up Challenge

Magyar csapat a bukaresti versenyen

A SMART Up Challenge program végső állomásaként 2015. augusztus 4. és 9. között megrendezett Bukaresti Nyári Egyetemen 10 magyar fiatal vehetett részt. A nemzetközi program célja egy jól kidolgozott üzleti ötlet létrehozása volt, ahol a fő szerepet a vállalkozói kompetenciák mellett a prezentációs készségek, a marketingötletek és az innováció kapták. A programra delegált magyar diákok mellett Románia, Bulgária és Szlovákia legjobbjai fejleszthették tudásukat a Citi Foundation támogatásával.

További információ: itt

2015-08-17


Magyar vállalkozók mutatkoztak be külföldön

A berlini verseny

2015. július 28 - 31 között került megrendezésre a 26. JA Europe Nemzetközi Diákvállalkozás Verseny Berlinben , ahol Magyarországot a Pixty Wonders vállalkozás képviselte. A Pixty Wonders nyerte el nyár elején a hazai Év Diákvállalkozása címet és így egyben lehetőséget kaptak arra is, hogy képviseljék az országot a nemzetközi megmérettetésen. Az idei döntőben 36 országból több mint 200 diák bizonyíthatta, hogy megvan benne az üzleti világban való érvényesüléshez szükséges vállalkozói szellem, elhivatottság, tudás és készségek.

További információ: itt

2015-08-04


A német RAUTECK diákvállalkozás fenntartható üzleti ötlete nyerte az első díjat

A JA Europe ‘Nemzetközi Diákvállalkozás Versenyén’ 36 ország több mint 200 diákja vett részt az idén

A RAUTECK német diákvállalkozás vitte el a fődíjat a JA Europe “Nemzetközi Diákvállalkozás Versenyén” (CoYC  - Company of the Year Competition), miután meggyőző üzleti koncepciójuk egyöntetűen lenyűgözte a zsűritagokat. A csapat célja volt, hogy új termékeket hozzon létre újrahasznosított autóalkatrészekből, így születettek a biztonsági övek csatjából készült sörnyitók (FördeÖffner) illetve a divatos táskák (FördeTaschen). A fődíj mellett elnyerték még a FedEx különdíjat is.

További információ: itt

2015-08-04


Még Ausztriába is eljutott a JAM tábor híre

JAM Tábor 1.turnus

Az idei JAM Nyári Tábor Mártélyon az Erdei Iskolában került megrendezésre. Az ország több városából és határon túlról is érkeztek a nyaralni és táborozni vágyó gyerekek, hogy részesei lehessenek annak, amit mi csak úgy hívunk: „élménygyár”. Az idei táborozók cseppet sem unatkozhattak, hiszen volt részük, földigilisztás, hangyás és kutyás foglalkozásban illetve még a rendőrség is kijött hozzánk! Persze nem kell megijedni, a Szegedi Rendészeti Iskola képviselői csupán a biztonságos közlekedésről tartottak előadást és természetesen hoztak magukkal egy csomó meglepetést és ajándékot! A csütörtöki utolsó estét pedig bográcsozással és egy igazi sztárvendéggel koronáztuk...

További információ: itt

2015-07-21


Ásókkal keresték a gilisztákat az idei JAM táborban

Állatasszisztált tréning

A tábor során 3 élőlényhez kapcsolódó modult dolgoztunk fel: földigiliszta, hangya és a kutya. Az első foglalkozást a gilisztákkal kezdtük: a megfigyelés után, farmot építettünk nekik, majd interaktív játékok során próbáltuk megfejteni, kik és mik is valójában ezek a csúszó-mászó lények. A második napon a hangyákat vettük górcső alá, ahol szintén megfigyeléseket végeztünk a szorgos élőlényeken. Utolsó foglalkozáson az Aura Alapítvány munkatársai tartottak nekünk egy érdekes, interaktív előadást, ahol a kutya kommunikációját, testbeszédét beszéltük meg és természetesen szó esett a felelős kutyatartásról is. 

További információ: itt

2015-07-21


Újabb JAM - es cikk a Zsiráf Magazinban!

Mit jelent a vállalkozói szellemű oktatás? Hazánkban hogyan valósítják meg? És hogyan kapcsolódik ebbe a Junior? Mindenre választ a csatolt cikk!

A cikk 4 oldala elérhető: 1234

2015-06-30


Szorgalmasak, mint a hangyák

Egyre több iskolában alkalmazzák az Elena képzésen elsajátított módszereket a JAM-es pedagógusok

Farkas, kutya, giliszta vagy éppen hangya? A felsorolt állatok mindegyik megjelent az elmúlt egy hónapban egy osztályteremben...Na persze nem egyszerre és nem is egy helyen. Az Elena Szemtől szemben a természettel tanárképzésen résztvevő pedagógusok elkezdték megvalósítani saját osztályukban/iskolájukban a megismert módszereket/technikákat.

Az eredmények? Magukért beszélnek!

További információ: itt

2015-06-30


Az izzók titkai

General Electric vállalatlátogatás egy diák szemével

2015 június 9 - én reggel érkeztünk az osztállyal a General Electric Váci úton található épületébe. A kinti forrósággal szemben a főépületben kellemes hűvös idő várt és nagyon rendezett környezet, sok növénnyel. Segítőkész munkatársak gyorsan elintézték a regisztrációt. Miután az osztályunk is teljes létszámban megérkezett, elindultunk a gyár egy másik épületébe. Itt folyt a gyártás. Vezetőnk egy kedves mérnök volt, aki az összes gyártási folyamatot alaposan elmagyarázta (...)

Tovább a beszámolóhoz: itt

2015-06-30


Már a Délmagyar is megírta

A szegedi GE Healthcare fejlesztőközpontjában tehettek látogatást, azok a diákok, akik jelentkeztek a JAM és a GE közös szervezésű vállalatlátogatására. A felújított irodába érkező fiatalok képet kaphattak a GE működéséről, helyi szervezeti felépítéséről és feladatairól.

További információ: itt

Forrás: Délmagyar

2015-06-23


BUMM program Szegeden

Szegedi Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskolában tartott előadást a GE

A Szegedi Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskola a 2014/15 - ös tanévben azok közzé az iskolák közzé tartozik, akik idén is csatlakoztak a GE Kapcsolati Programhoz. A program célja, hogy a JAM BUsiness Ma Mindenkinek program keretein belül 2015 júniusáig az ország minél több középiskolájába jusson el GE önkéntes, aki egy 60 - 90 perces előadás keretében megismerteti a fiatalokat a GE - vel, betekintést ad egy multinacionális nagyvállalat működésébe, annak szakmai kihívásaiba és mindennapjaiba, valamint részletesebben megismerteti a középiskolás fiatalokat 1 - 1 szakmai területtel pl.: HR, informatika, gépészet stb.

További információ: itt

2015-06-15


Terápiás foglalkozás - földigilisztákkal

Állatasszisztált oktatás a szegedi Bonifert Általános Iskolában

"Ez nem olyan terápia, amit betegeknél vagy időseknél alkalmaznak, itt csupán kapcsolatteremtésről van szó az állattal, illetve arról, hogy az esetleges félelmet vagy undort csökkentsük velük szemben" - árulta el varga Orsolya, napközis tanárnő.

Állatterápiás foglalkozást tartottak nemrég a szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskolában, azonban itt a terápiás állat ezúttal a földigiliszta volt. 

Az Elena projekt jóvoltából egyre több iskolában lesz népszerű az állatasszisztált oktatás. Miről is szól a képzés és mi maga az Elena projekt? Az Elena program részleteiről olvashat: itt

Tovább a cikkhez: itt

2015-06-09


A szegedi GE irodájában jártunk

Különleges élményben lehetett ma része két középiskolás csoportnak Szegeden, ugyanis a GE Healthcare helyi irodája megnyitotta kapuit a fiatalok előtt. A látogatás során átfogó képet kaptak a helyi iroda főbb tevékenységeiről, működéséről és szerepéről.

A 2007 óta működő szegedi központ munkájának középpontjában a rák elleni küzdelem áll. Az új fejlesztőcsapat olyan innovatív szoftvermegoldásokon dolgozik, melyekkel hatékony támogatást nyújthatnak az életveszélyes betegségek diagnosztizálásában. Megtudhattuk, hogy napjainkban világszerte 4 páciensből 1 - et a GE által kifejlesztett képfeldolgozó szoftverrel diagnosztizálnak.

További információ: itt

2015-06-09


GE Vállalatlátogatás

A GE Kapcsolati Program keretein belül a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium tanulói a veresegyházi GE Power&Water gyárlátogatáson vettek részt 2015. június 5 - én.

További információ a programról: itt 

2015-06-09


 Diákvállalkozások Országos Versenye

Eldőlt ki képviseli Magyarországot a nemzetközi versenyen

A Diákvállalkozások Országos Versenyén kiderült ki fogja képviselni Magyarországot a nemzetközi versenyen, Berlinben! Az országos versenyen 6 diákcég érzett magában annyi tudást, gyakorlati tapasztalatot és bátorságot ahhoz, hogy a zsűritagok előtt bizonyítson a különböző feladatokon. A zsűrinek ebben az évben is nehéz dolga volt, de a döntés megszületett. 

Magyarország legjobb diákvállalkozása, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium csapat, a Pixty Wonders lett! 

Ezúton köszönjük a szakmai zsűri tagjainak, hogy véleményükkel segítették a munkánkat!

Pixtysek, rajtatok a világ szeme! Szurkolunk Nektek!

További információ: itt

2015-06-02


Citi Roadshow

A 2014 / 15 - ös tanévben 26 általános iskola csatlakozhatott az idei Citi Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási programba, amely a Citi Magyarország és a Junior Achievement Magyarország (JAM) Alapítvány közös pénzügyi és gazdasági képességfejlesztő programja 2001 óta. A csatlakozott intézmények közül 7 iskola került kiválasztásra, melynek keretein belül az intézmények diákjai interaktív játékokon keresztül bővíthették gazdasági és vállalkozási ismereteiket.

Az interaktív nap keretében a felső tagozatos diákok 5 állomáson vehettek részt, ahol különböző témákat dolgoztak fel, amelyek majd a későbbi életük során fontosak lehetnek.

További információ: itt

2015-06-02


A Novotelben járt a szegedi Tabán Általános Iskola diákcsoportja

A szegedi Novotel Hotelben járt a Tabán Általános Iskola egyik osztálya. A vállalatlátogatás során körbevezették a diákokat a szállodában, ahol megmutatták a legérdekesebb és látványosabb látnivalókat.

A vállalatlátogatás részleteit elolvashatjátok: itt

2015-06-03


Elena a Zsiráf Tanári Magazinjában

Mi az az állatasszisztált oktatás? Hogyan tartsuk meg a diákok figyelmét vagy vonjuk el éppenséggel a számítógép és internet elől? A megoldás igen egyszerű, csak meg kell próbáljuk azt alkalmazni az oktatásban. Mi ez a titkolt megoldás? Az Elena - Szemtől szemben a természettel programja tudja a választ.

Tovább a cikkhez: itt

Forrás: www.zsirafmagazin.hu

2015-05-28


PERSPECTIVES - Experiences Entrepreneurial Spirit Challenge in School Education

Vállalkozói készségek fejlesztése - nem lehet elég korán kezdeni

A szülők számára minden tanév elején felmerülő kérdés, hogy milyen foglalkozásokra írassa be a gyermekét, mi lenne a legjobb hosszú távon. A leggyakrabban ismétlődő területek a zenei oktatás, a nyelvtanulás, művészetek és sportfoglalkozások, amelyek mind segítik a gyerekek fejlődését, ám valahogy feledésbe merülnek az olyan alapvető készségek fejlesztése, melyek a mindennapos életben való boldogulást segítik. Említhetnénk itt a problémamegoldást, csapatmunkát, kreativitást, kommunikációt vagy kritikus gondolkodást, azaz más szóval a vállalkozói kompetenciákat. Mindazok az alapkészségek, melyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy önálló, felelősen gondolkodó aktív tagjai legyünk a közösségünknek.  Vajon a gyerekek ezt hol fejleszthetik? Milyen valós tapasztalatokat szerezhetnek az iskolában? Hogyan tudják összekötni a tanultakat a gyakorlati élettel?

A JAM azon dolgozik, hogy ezt a vállalkozói készséget és kompetenciákat fejlessze a diákok és a fiatalok körében!

További információ: itt

2015-05-26


Elena pedagógusképzés

Budapest, 2015. május 14., csütörtök (OS) - Az álltat - asszisztált oktatással, annak jelentőségével és módszereivel ismerkedhettek meg a résztvevő pedagógusok a május 7, 8, 9. - én megtartott első Elena - Szemtől szemben a természettel pedagógusképzésen, Szegeden. A projekt hazai megvalósítója, többek között a Junior Achievement Magyarország.

Tovább a cikkhez: itt

2015-05-15


Ezt már kisiskoláskorban kell megalapozni

Fontos, hogy már kisiskolás korban elkezdődjön a gyerekek gazdasági ismereteinek megalapozása – mondta Tóth Judit, a decsi Bíborvég Általános Iskola pedagógusa, a helyi diákvállalkozók mentora. Az intézményben hamar felismerték ennek jelentőségét, és már 2000 óta oktatnak pénzügyi és vállalkozási ismereteket.

A tanárnő hozzátette, azt tapasztalták, hogy sok családnak nehéz eligazodni a mindennapok pénzügyeiben, sok szülő volt munkanélküli, így a gyerekek előtt nem volt olyan minta, amelyet a munkaerőpiacon követhetnének. Az iskola ezt a hiányt próbálja pótolni.

A Számoljunk a jövővel rendezvénysorozat célja2015/2016-os tanévtől a kötelező és választható tantárgyakba beépülő pénzügyi és vállalkozási ismeretek tartalmi fejlesztéséhez szükséges tapasztalatok és igények megismerése, valamint a jelenleg rendelkezésre álló jó gyakorlatok bemutatása.

Tovább a cikkhez: itt

2015- 05-15


Útjára indult az Elena projekt, Szegeden

Pedagógusképzés a természet jegyében

Az álltat-asszisztált oktatással, annak jelentőségével és módszereivel ismerkedhettek meg a projektben résztvevő pedagógusok a május 7,8,9.-én megtartott első Elena pedagógusképzésen. A három napos tréningen, a Magyarországon bevezetni kívánt három modul, a farkas, a giliszta, a hangya témakörét járták körbe.

A programot külsős szakértők és szakemberek színesítették interaktív előadásaikkal, feladataikkal.

További információ: itt

2015-05-14


Közösségi szolgálatos diákok segítették a JAM-es programot

Velünk voltatok a Föld napján, köszönjük

"A szélforgókon kívül, volt még nálunk óriás társas is, amit nagyon élveztek még a legkisebbek is. Minden állomáson különböző kérdéseket kaptak a résztvevők, amit ha helyesen válaszoltak meg akkor mehettek tovább. Olyan fejlesztő játékok voltak, amik hasznosak a gyermekek számára. Nagyon élveztük a napot, kicsit visszamehettünk a gyerekkorunkba és mi is örömmel készítettünk szélforgókat!"

K. Orsolya beszámolója a Föld Napja rendezvényről

További információ a programról: itt

2015-05-04


Kivívták az elismerést a decsi diákok

A Diákvállalkozások Vásárán és Versenyén évről-évre sorra nyeri a díjakat a decsi Bíborvég Általános Iskola csapata. Az idei Diákvállalkozások Tavaszi Vásárán és Versenyén a Decs Alsó csapata színes standjával vívta ki a vásárlók és a zsűritagok figyelmét. A "Legszebb stand" címet nyerték el.

A csapatról és a programról cikk is készült: itt

2015-04-13


 Búcsú egy volt Junioros Tanárnőtől

Tragikus híreket kaptunk Húsvét után az egyik legkedvesebb Junioros tanárnőről, Zádori Fekete Károlynéről. Az Árpád Fejedelem Gimnázium egyik legmeghatározóbb egyénisége, hosszú betegsége után itt hagyott bennünket.

A Junior Achievement Magyarország és minden diák nevében, akinek a szívében nyomott hagyott, búcsúzunk most Tőle! Emléke örökre a szívünkben él tovább.

Nyugodjon békében!


Újabb Középsuli Interjú

Ahol a Diákvállalkozások az alanyok

 Tudod milyen a vállalkozói élet? Esetleg belekóstolnál? A Junior Achievement Diákvállalkozások Versenyének indulói már tudják, mi fán terem elvezetni egy vállalkozást, annak minden nehézségével és könnyedségével együtt. Cikksorozatunk második részében az Alternatív Közgazdasági Gimnázium és a Veszprémi Bárczi Gusztáv Speciális Szakiskola tanulóinak vállalkozásait ismerhetitek meg közelebbről.

További információ: itt

2015-04-09


Elena projekt a XIII. Természetvédelmi szemináriumon

Turkeve, 2015.03.25

Az ELENA – szemtől szemben a természettel projekt is bemutatásra került a Túrkevén megrendezett XIII. Természetvédelmi Szemináriumon. A Nimfea Természetvédelmi Egyesület által szervezett találkozó a hazai LIFE Nature projektek és fajmegőrzési tervek gyakorlati tapasztalatainak és eredményeinek megosztására adott lehetőséget. Az ELENA üde színfolt volt a palettán, mint oktatási projekt, főképpen a farkashoz kapcsolódó oktatási anyag kapcsán.

További információ: itt

2015-04-03


Benne leszek a TV-ben....

Diákvállalkozások vására és versenye már a TV-ben is

A Centrum Tv is tiszteletét tette, a múlthéten megrendezésre kerülő Diákvállalkozások Tavaszi Vására és Versenyén. A programon a diákokkal és a mentoráló pedagógusokkal készítettek interjút. 

Tovább a videóra: itt

2015-04-02


Vásári placcá alakult a KÖKI Terminál 2. emelete

Vásári téren találhatták magukat azok a vásárlók, akik 2015. március 27. - én a KÖKI Terminál II. emelet folyosóján jártak. Mit is láthattak azok, akik arra jártak? Színesebbnél, színesebb standok mögötti kíváncsian ragyogó szemek és arcok, akik csak arra várnak, hogy egy vásárló kicsit közelítsen feléjük, hogy megszólíthassák őket, nagyobbnál - nagyobb plakátok, amik furcsábbnál, furcsább cégeket hirdetnek, mozgó szendvicsembereket szintén cégeket hirdetve és izgő - mozgó diákok, akik folyamatosan arra biztatták a KÖKI Vásárlóit, hogy látogassák meg standjukat. Mi is volt ez a fura vásári forgatag?

További információ a programról és a nyertesekről: itt

2015-04-02


Ismét rólunk szólnak a hírek

A Kozepsuli.hu is megírta már....

A KÖKI Terminál második emeleti aulájában most nem csak a megszokott márkák termékeivel találkozhattatok, ugyanis a Junior Achievement ismét megrendezte a Diákvállalkozások Versenyét. Ezúttal 17 középiskolás és általános iskolás csapat mutatta be termékeit a KÖKI vásárlóinak és a szakmai zsűrinek. Ezen a versenyen azonban nem csupán a karkötők, bögrék, húsvéti díszek minőségét díjazták. Fontos szempont volt az értékelésnél a kreativitás, a talpraesettség de marketing tudásra is szükség volt.

További információ: itt

2015-03-30


Egy diákvállalkozás, aki kipakol...

Interjú a C.O.O.L Zrt-vel

Érdekel, honnan jött a budapesti diákcég ötlete? Honnan merítenek ihletet és hogyan oldották meg a nehézségeket? Olvassátok el a Velük készült interjút.

Bemutatkoznak a diákvállalkozások c. kezdeményezésünk célja, hogy bemutassuk a diákvállalkozásokat és jobban megismerjük a cégeket. Van egy jó sztoritok? Leváltottátok a pénzügyeseteket? Sokat kaszáltatok egy vásáron? Itt az idő, hogy megosszátok Velünk.

Az interjút elolvashatjátok: itt

Szeretnétek, hogy legközelebb Titeket mutassunk be? Írjatok egy emailt a szilagyi.orsolya@ejam.hu-ra.

2015-03-05


Nemzetközi projekt a JAM-nél

Elena - Szemtől szemben a természettel

Az ELENA projektben német, magyar, román és grúz partnerek dolgoznak közösen azért, hogy az élő állatok oktatásba való integrálásával segítsék a diákok környezetért érzett felelősségének és tudatos környezethasználatának kialakítását.

A hároméves program koordinátora a Bajor Természetvédelmi és Tájgazdálkodási Akadémia (ANL), partnere a magyarországi megvalósításban a Junior Achievement Magyarország Alapítvány.

További információ: itt

2015-01-30


Új tanév, újra Citi

A képzésre jelentkező pedagógusok decemberben részt vehettek a 40 órás továbbképzésen, melyen újszerű módszerekkel, feladatokkal ismerkedhettek meg. A képzés célja, hogy a résztvevőkben kialakuljon egyfajta vállalkozói szemlélet, amely lehetővé teszi, hogy munkájuk során a tanulók vállalkozó kompetenciáját kialakítsák, fejlesszék. A képzésben részt vevők a szükséges elméleti ismeretek mellett elsősorban olyan módszereket gyakoroljanak be, amelyek lehetővé teszi számukra a vállalkozási és gazdasági ismeretek élményszerű oktatását.

További információ: itt

2015-01-07


Citi Pénzügyi Oktatási Program

További 8 ezer kisdiák vesz részt az idei Citi Pénzügyi Oktatási Programban

Országszerte további 8 ezer felső tagozatos diák tanulhat a korszerű oktatóanyagokból abban a 26 általános iskolában, amely részt vesz az idei Citi Pénzügyi Oktatási iskolatámogatási programban, amely a Citi Magyarország és a Junior Achievement Magyarország (JAM) Alapítvány közös pénzügyi és gazdasági képességfejlesztő programja 2001 óta.

További információ: itt

2015-01-07


General Electric Kapcsolati Program

Örömmel jelenthetjük, hogy a 2014 - 2015 - ös tanévben is nyitva áll a lehetőség a középiskolás diákok előtt a GE Kapcsolat Programban való részvételre. Programunk két fő eleme továbbra is a Vállalatlátogatás és a BUMM program (Business Ma Mindenkinek - szakmai előadás), ám új színt jelent a palettán a GE Szakmai Nap, mely rendezvény kifejezetten a pályaválasztáshoz kíván segítséget nyújtani a fiatalok számára.

További információ: itt

2015-01-07


The Entrepreneurial Schoo

Egyre több tanár ismerkedik meg a TES Guide - Virtuális Tudástárral

A 2014 - es év során hazánkban is egyre jobban nőtt azon tanárok száma, akik megismerkedtek a TES Guide Virtuális Tudástár nyújtotta lehetőségekkel és módszertani eszköztárral. A külföldi jó gyakorlatokat, módszertani eszközöket felsorakoztató online felület célja, hogy minél több európai ország pedagógus munkáját segítse, szabadon felhasználható ötletekkel és megoldásokkal.

További információ: itt

2015-01-07


Nem csak pénz miatt

Avagy fordítsuk át a problémát lehetőséggé - 2015 legújabb JAM-es cikke a Zsiráf magazinban.

További információ: itt

2015-01-05


Az új helyszínen is sikert arattak a diákvállalkozók

Ki látott már egy helyen egy csapat különböző korú diákot, akik színesebbnél színesebb, változatosabb és különlegesebb termékeket árulnak egy bevásárlóközpont egyik üzlethelyiségében? Azoknak, akik 2014. december 12. - én pénteken a KÖKI Terminál első emeletén járt, valószínűleg nem kerülte el a figyelmét a vásári forgatag.

A program idén új helyszínen került megrendezésre, ami nemcsak nagy népszerűséget de nagy áruforgalmat is hozott magával a csapatok számára.

További információ: itt

2014-12-18


Újabb tanárok fejleszthetik vállalkozói kompetenciájukat

A résztvevő iskolák a technikai eszközökön túl lehetőséget kaptak arra is, hogy egy kiválasztott pedagógus elvégezze az akkreditált „Vállalkozói kompetenciák fejlesztése a közoktatásban” elnevezésű 40 órás tanár továbbképzést. A képzés célja, hogy a résztvevőkben kialakuljon egyfajta vállalkozói szemlélet, amely lehetővé teszi, hogy munkájuk során a tanulók vállalkozó kompetenciáját kialakítsák, fejlesszék.

További információ: itt

2014-12-11


Smartup Challenge

Lejárt a Citi SMARTUP Challenge verseny jelentkezési határideje, megérkeztek az üzleti ötletek és tervek. Ezúton köszönjük minden érdeklődőnek a munkáját és bízunk benne, hogy sok izgalmas vállalkozás ötlete fogja kiforrni magát a program során. Az elkövetkező hetekben a beküldött  ötletek kerülnek elbírására és januártól indul a program újabb fázisa.

2015. január 5 - én értesítünk minden jelentkezőt a programmal kapcsolatos további részletekről. Addig is minden kedves érdeklődőnek kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

További információ: itt

2014-12-11


Árnyékok Szegeden

Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre a szegedi Pályaválasztási Kiállítás és Vásár nyitórendezvényeként az Árnyékprogram a Junior Achievement Magyarország szervezésében. A program szervezését már a tanév kezdetével párhuzamosan beindítottuk a szegedi középiskolákban.

És, hogy hol is bukkantak fel a kis árnyékok? Eljutottak könyvelő cégekhez, közlekedéssel kapcsolatos céghez, a Délmagyarhoz, Lovasklub egyesülethez is.

Tovább a beszámolókhoz: itt

2014-11-19


Merni kell hibázni - Avagy vállalkozni jó

Novemberi cikk a JAMtől

Prezi? Fornetti? WizzAir? Számodora is ismerősen csengő nevek? De mi lehet bennük a közös? A válasz igen egyszerű, mind magyar vállalkozás és vállalkozó ötlete. Érdekel, hogy hogyan jutottak el idáig? Mik voltak a nehézségeik? Mit tanácsolnak?

Olvasd el akkor Kovács Ildikó, JAM munkatárs cikkét a novemberi Zsiráf magazinban, a 48. oldalon.

A magazin elérhető: itt

2014-11-18


Találd ki magad! - Kulisszatitkok és árnyékprogram a legizgalmasabb szakmákból

Általános és középiskolások figyelem

"Szintfelmérő a nyelvgurunál, kézműves termékek kreatív stúdiója, plakáttervezés a market pontban, business köz és trendsarok, ínyenc sarok a főzés szerelmeseinek, valamint látvány lézerlabor – ilyen és ehhez hasonló programokkal várja az általános és középiskolásokat a Találd ki magad! pályaválasztási kiállítás"

A programon a JAM is jelen lesz, keressétek a standunkat.

A részletes program elérhető: itt

Tovább a cikkre: itt

2014-10-28


The Entrepreneurial School - Vállalkozói iskola

Egyre többen csatlakoznak a TES Guide tanáraihoz. A márciusban útjára indított The Entrepreneurial School projekt eredményei egyre több tanárhoz jut el Európa országaiban.

További információ: itt

2014-10-28


PERSPECTIVES - Experiences Entrepreneurial Spirit Challenge in School Education

Athén 2014.július 8-9.

Újabb mérföldkövéhez érkezett a nemzetközi Perspective projekt a második partnertalálkozó megvalósulásával Athénben július 8 - 9. között, a találkozó fő célkitűzése az első projekt fázis eredményeinek megbeszélése illetve a következő tevékenységek megvitatása.

Tovább a beszámolóhoz: itt

2014-10-28


Búcsú egy kollégától

Ezúton értesítjük minden kedves partnerünket, hogy a Junior Achievement Magyarország egyik munkatársa, Katona – Szitár Alexandra elhagyja stábunkat, hogy új feladatokat és kihívásokat keressen. Sok sikert és bátorságot kívánunk Neki, remélve, hogy az új helyzetekben is legalább úgy megállja a helyét, ahogy a JAM csapatában
tette.

Tankönyvrendeléssel, önkéntes programmal illetve a közösségi szolgálattal kapcsolatban Kószóné Szűcs Inez kolléganőt tudjátok keresni.

 A Diákvállalkozás program és a civil kapcsolatok Szilágyi Orsolyához tartoznak a továbbiakban.

Keressétek Őket bármilyen kérés, kérdés esetén. Elérhetőségüket a honlapon a Munkatársak menüpont alatt találjátok.

2014-09-22


Kulturális Közfoglalkoztatási Program

A Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) által indított program célja, hogy újító módon, kulturális és közösségi értékteremtésre, a nemzeti kultúra terjesztésére használja ki a közmunkaprogram lehetőségeit. A programhoz a JAM is csatlakozott, így idén szeptemberben már második alkalommal fogadhatta a jelentkezőket.

Nagy szeretettel köszöntjük Kószóné Szűcs Inezt, Frank Ivettet és Ungi Brigittát, aki 11 hónapot fog eltölteni Velünk.

2014-09-22


JAM-es tankönyvek, kiadványok

Már elérhető a 2014/2015-ös tankönyvigénylő dokumentum

A tankönyvigénylő elérhető: itt

2014-08-11


Minden, ami pénz

Újabb JAM-es cikk a Zsiráf magazinban

"Szerinted mi lehet a közös vonás a delfinfogak és az elefánt-farok szőr és a kakaóbab között? Mindegyik barna? Élőlény egy része? Akár. Azonban a legérdekesebb talán, hogy mindegyik fizetőeszközként szolgált a történelem során. Ma már el sem tudnánk képzelni az életünket pénz nélkül, ám ez nem volt mindig így. Hosszú út vezetett addig, amíg eljutottunk a mai forgalomban lévő bankjegyekhez, pénzérmékhez.(...)"

Érdekel, hogy is alakulhatott a pénz kérdése a történelem során? Akkor olvasd el Kovács Ildikó, JAM munkatárs cikkét: itt    (17.-18.oldal)

2014-07-15


OMMF – 1 1- 0092

Szakmai beszámoló

Projektünket 2013. április 1 - én indítottuk. Első lépésként a projekt koordinátora és szakmai vezetője került kijelölésre. Projekt koordinátor Gergely Orsolya, szakmai vezetője Erdős Katalin lett. Az ő vezetésükkel április 30 - án projektnyitó szakmai megbeszélésre került sor. Szintén ebben a hónapban a www.ejam.hu oldalon új alhonlap létrehozása történt. Ezen a fórumon keresztül indítottuk el a kommunikációt és a marketinges kampányt, amelyet követően a projekt koordinátor személyes kontaktusba lépése követett, biztosítva ezzel a direkt megkeresést valamint elkezdte a kérdőívek felvételét az igényfelmérésre vonatkozóan.

Tovább a szakmai beszámolóhoz: itt

2014-06-30


A Company 4 Music a rádióban!

A Kulturfitnesz vendége kedd reggel a Company 4 Music csapata volt

"Álmodod az életed, vagy éled az álmaid? Egy csapat középiskolás nem csak álmodozott: létrehoztak egy igazi céget, amivel idén megnyerték a Magyarország Legjobb Diákvállalkozása címet."

További információ: itt

2014-06-11


Diákvállalkozások Országos Versenye

A Company 4 Music képviseli hazánkat a Nemzetközi Versenyen

Budapesten, május 29.-én az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban megrendezésre került a Diákvállalkozások Országos Versenye. A program célja, hogy kiderüljön ki Magyarország legjobb középiskolás diákvállalkozása, aki képviselheti hazánkat a Diákvállalkozások Nemzetközi Versenyén, Tallinban.
A szakmai zsűrinek idén sem volt egyszerű dolga, az idei diákvállalkozások hozták a JAM - es színvonalat. A döntés azonban megszületett és hazánkat a Company 4 Music, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákvállalkozása képviseli a Nemzetközi Versenyen. Ezúton gratulálunk nekik és sok sikert kívánunk nekik a versenyre való felkészülésben!

További információ: itt

2014-06-04


Szegedi diákvállalkozás a hídi vásárban

Portrérajzolás? Hennázás? Arcfestés? Kézműves termékek és ajándékok? Mindez egy helyen? A idei hídi vásárban biztosan megakadt a szeme mindenkinek a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, Tömörkény Art diákvállalkozásának standjánál... 

További információ és képek: itt

2014-05-29


GE - Vállalatlátogatás

Ahogy én látom...

"Gondoltam, hogy nem egy afféle „barkács műhelybe” megyünk el, hanem a GE-  be. Arra is nagy esély volt, hogy kiemelkedő, sajtósokhoz méltó fogadtatást kapunk. Azt is éreztem, hogy nem strandpapucsos, rövidgatyás fickók fognak benn sétálgatni, hanem komoly szakemberek (...)"

További információ: itt

2014-05-28


Újabb okleveles Zsebpénzügyesek

Lezárult a ZsebpénzÜGYESEK program a budapesti XIII. Kerületi Pannónia Német Nemzetiségi Kétnyelvű és Angol Nyelvet Oktató Általános Iskolában is. Néhány kép a foglalkozásokról és a kis "pénzügyesekről".

További információ: itt

2014-05-28


A Belvárosi Moziban jártunk

Vállalatlátogatás a Tabánosokkal

"JAM - es csapatunk nemrég meglátogatta a Belvárosi Mozit, de nem a megszokott módon. Ezúttal nem filmet nézni mentünk. A moziba érve két nagyon kedves hölgy fogadott minket. Ők voltak az idegenvezetőink. Először a filmszínház legnagyobb termét a Zsigmond Vilmos termet látogattuk meg"

További információ: itt

2014-05-22


Citi Roadshow - 2014

Véget ért az idei tanévben a Citi Roadshow

Idén is 7 állomáson járt a JAM csapata, hogy egy-egy gazdasági tréninget tartson a Citi Pénzügyi Oktatási Programhoz csatlakozott iskolák, felső tagozatos diákjai számára. 

További információ a programról: itt

2014-05-20


Újabb okleveles ZsebpénzÜgyesek

A budapesti Darus Utcai Magyar - Német Kéttannyelvű Általános Iskola 3.a osztályos tanulói Szuromi Csilla AXA önkéntes és tanítónőjük Sztanóné Barta Mária segítségével sajátíthattak el számos hasznos ismeretet zsebpénzük kezelésével kapcsolatosan. A gyerekek nagyon élvezték a változatos foglalkozásokat, ahogyan erről Csilla, az AXA önkéntese is beszámolt.

További információs: itt

2014-05-20


 Jöttem, láttam, győztem

Zsiráf magazin, április

"Egyre több helyről lehet hallani, hogy az iskolában szerzett tudás nem elég ahhoz, hogy érvényesülni tudjon valaki a későbbi élete során. Persze a szülők folyamatosan azon szorgoskodnak, hogy beírassák gyermekeiket minden lehetséges különórára A-tól Z-ig, hogy minél jobb jegyeket szerezzenek az iskolában vagy eredményesebben szerepeljenek a vizsgákon (...)"

Tovább a cikkre: itt

2014-05-07


Második állomás - Sikerünk Titka

"Egy ötlet, kitartás, kreativitás és szorgos csapat, egyszerűnek tűnik a sikeres vállalkozás receptje. A szegedi Pizzafutár tulajdonosa a fiataloknak arról mesélt, milyen aknákkal van kikövezve a vállalkozóvá válás útja és neki hogyan sikerült kikerülnie azokat."

Második állomásához érkezett a Junior Achievement Magyarország és az Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda által szervezett programsorozat.

Tovább a cikkre: itt

2014-04-24


Diákvállalkozások Tavaszi Vására és Versenye

2014 - Eredmények

Idén tavasszal is elérkezett az idő arra, hogy a Junior Achievement Magyarország kis és nagy diákvállalkozásai megmutassák eddigi teljesítményüket, eredményeiket, tehetségüket és vállalkozói ismereteiket. A bemutatkozás és eladás mellett a JAM - es vállalkozók egymással is versenybe szálltak a már jól ismert díjak elnyeréséért.

További információ: itt

2014-04-23


Génjeinkben a jövő

Az első FutureGen találkozó

"Olyan középiskolások terveiről szólt a múlt szombat az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban (AKG), akik akár a következő magyar világsiker diák vállalkozói is lehetnek – a Future - Gen első üzleti találkozója most ahhoz nyújtott segítséget nekik, hogy leendő mentoraikkal találkozzanak"

További a cikkhez: itt

2014-04-17


AXA - ZsebpénzÜGYESEK

Budapesti élmények

Miután a „háromdések” megismerkedtek a pénzjegyekkel, pénzérmékkel megérkeztek a zsebpénz témaköréhez. A kis „pénzügyesek” nagyon tudatosan gondolkodnak a pénz felhasználását illetően és kiemelkedő szociális érzékenységről tettek tanúságot, hisz nagyon gyakran felmerült az adományozás, jótékonykodás, kórház  stb.

További információ: itt

2014-04-16


Citi Roadshow - 2014

Ha már tavasz, akkor Citi Roadshow! A 2013 - 2014 - es tanév során újabb 7 iskolát látogatunk meg Magyarországon, ahol a felső tagozatos tanulók számára egy játékos, gazdasági témanapot szervezünk. Itt tényleg minden a pénz körül forog, persze csupán jó értelemben, hisz az 5 játék mind - mind olyan területet érintenek, amelyek fontosak lesznek a fiatalok további élete során.

További információ: itt

2014-04-01


Vállalatlátogatás a GE-vel

Újabb vállalatlátogatás valósulhatott meg a GE veresegyházi üzemében. Március 19 - én a hevesi Eötvös József Református Oktatási Központ, korábban Eötvös József Református Középiskola, Szakiskola és Kollégium tanulói, Lénárt Zsolt tanár úr vezetésével jutottak el a GE üzemébe. 

További információ: itt

2014-03-18


AXA - ZsebpénzÜGYESEK

Budapest, tréning

2014.03.10 - én, Budapesten az AXA Központban került sor a Zsebpénzügyesek program tréningjére, melynek során a kiválasztott iskolákból érkező tanároknak és önkénteseknek nyílott lehetősége arra, hogy megismerjék egymást, illetve felkészítést kapjanak a program megvalósításához.

További információ: itt

2014-03-18


Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a dél-alföldi régióban

72 órás képzés

Lezárult a 72 órás képzés a TÁMOP 2.3.6 – A Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a dél - alföldi régióban pályázatban. A képzésre Csongrád megyéből 257 ember vett részt a képzésen, hogy elsajátítsa azokat az ismereteket és kompetenciákat, melyek közelebb viszik a vállalkozásának megalapításához.

További információ: itt

2014-03-18


Virtuális Tudástár és Útmutató a vállalkozói kompetencia fejlesztéséhez

Konferencia, Brüsszel

2014. március 7., Brüsszel: 120 képző érkezett 22 európai országból, hogy jelen legyen a Virtuális Tudástár és Útmutató (Virtual Guide to Entrepreneurial Learning, - www.tesguide.eu) hivatalos bemutatóján. A projekt célja, hogy a pedagógusok számára olyan módszereket, eszközöket és jó gyakorlatokat tegyen hozzáférhetővé, amelyek segítségével fejleszteni tudják a diákok vállalkozói kompetenciáit saját tanóráikon belül. 

További információ: itt

2014-03-17


The Entrepreneurial School - Vállalkozói Iskola 

A Junior Achievement - Young Enterprise Europe útjára indította The Entrepreneurial School - Vállalkozói Iskola című projektjét (http://www.theentrepreneurialschool.eu/ ). A program célja, hogy Európa szerte segítse a pedagógusok munkáját az új elvárásoknak megfelelően egyre nagyobb hangsúly kerüljön a vállalkozói kompetenciák fejlesztésére a tanórákon belül.

További információ: itt

2014-03-17


V.Kőrösi Közgazdászpalánta Verseny

A Tabán Általános Iskola az V. Kőrösi Közgazdászpalánta versenyre idén 19 csapatot nevezett az intézmény 7 - 8. évfolyamáról. A döntőbe négy csapat jutott, akik tájékozottságuknak, együttműködésüknek és eredményes felkészülésüknek köszönhetően megnyerték az első négy helyet.

Felkészítő tanár: Machánné Tatár Rita

2014-03-14


FIVOSZ - Új kutatás indult az innovatív vállalkozások támogatására

Három nagy nemzetközi vállalkozókat összefogó szervezet, az European Confederation of Young Entrepreneurs (YES), a Junior Achievement Young Enterprise (JA-YE) és a World Economic Forum (WEF) által közösen elindított kutatás célja, hogy információkkal támogassa a vállalkozások európai feltételeinek fejlesztésére tett erőfeszítéseket.

További információ: itt

2014-03-14


Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a dél-alföldi régióban

Tájékoztató rendezvény II.

A rendezvényen a Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány nyílt nap keretében várja a projekt kiválasztási folyamatának utolsó szakaszába lépett fiatalokat.

További információ: itt

2014-02-26


Munkavédelem tanároknak, diákoknak

Szeged - Munkavédelmi megoldások mindenkinek címmel indít projektet a Junior Achievement Magyarország

Célja, hogy elősegítse a munkavédelmi ismeretek megjelenését a közoktatásban. Ehhez az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőség több mint 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.

További információ: delmagyar.hu

2014-02-26


Közösségi szolgálat

Gyere Te is a JAM-hez

"Több kreativitást igénylő feladatok várják a fiatalokat a Junior Achievement Magyarország Alapítványnál. A szegedi közösségi szolgálatot koordináló Katona - Szitár Alexandra eljuttatta nekünk a 13 különböző program összefoglalóját. A diákok bevezethetik az idős generációt a számítógép, az internet és a gazdaság világába, feliratozhatnak gazdasági témájú filmeket, konferenciákat, videókat siketek és nagyothallók számára.

További információ: itt

2014-02-26


Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a dél-alföldi régióban

Tájékoztató rendezvény

Tisztelettel meghívjuk Önt a TÁMOP-2.3.6.A-12/1-2012-0008 a „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a dél - alföldi régióban” című projekt tájékoztató fórumára.

További információ: itt

2014-02-20


PERSPECTIVES - Experiences Entrepreneurial Spirit Challenge in School Education

Nyitó konferencia, 2013.12.3-4., Perugia, Olaszország

Az EU által támogatott, kilenc partner részvételével megvalósuló projekt első mérföldkövéhez értünk decemberben Perugiaban a PERSPECTIVE projektet menedzselő TUCEP székhelyén. Az Olaszországból, Görögországból, Ausztriából, Portugáliából, Hollandiából, Belgiumból, Lengyelországból és Magyarországról érkező tagok megbeszélése során kidolgozásra kerültek a projekt fő tevékenységei és eredményeit.

A programról további információ elérhető: itt

"Na és mit láttatok? - hangzik el gyakran a kérdés osztálykirándulásokat követően. (...)Még mit lehetne egy csapat fiatalnak megnéznie,ha társaival elindul otthonról? Persze sok jó válasz létezik, de vajon eszetekbe jutott-e már üzemet, vállalatot látogatni?

További információ (48-49.oldal): itt

2014-01-15


Citi Pénzügyi Oktatási Program

A 2013-2014-es tanév beköszöntével újra beindult a Citi Pénzügyi Oktatási Program Magyarország 26 általános iskolájában. A résztvevő iskolák a technikai eszközökön túl lehetőséget kaptak arra is, hogy egy kiválasztott pedagógus elvégezze az akkreditált „Vállalkozói kompetenciák fejlesztése a közoktatásban” elnevezésű 40 órás tanár továbbképzést.

További információ: itt

2013-12-19


 Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Dél-Alföldi régióban

Csongrád megye

Az utóbbi egy hónapban több mint 400 fiatal indult el Csongrád megyében a vállalkozóvá válás útján, álmai megvalósítása felé. A Budapesti Politechnikum Alapítvány és Junior Achievement Magyarország kézen fogva, a TÁMOP 2.3.6 –„ A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Dél - Alföldi régióban” pályázattal kívánja segíteni azokat az ötlettel, kreativitással  rendelkező és vállalkozni vágyó fiatalokat, hogy ők is beléphessenek a vállalkozói világba. A kezdeti hatalmas lelkesedés nem múlt el a kompetenciamérés időpontjáig sem, ahol a pályázatra jelentkezők 2x45 perces felmérés keretében, tehették próbára magukat.

A Csongrád megyei kompetenciamérésről készült videó megtekinthető: itt

További információ: itt

2013-12-12


Diákvállalkozások az Adventi vásáron

Budapest, Alternatív Közgazdasági Gimnázium

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium idén is megszervezte az Adventi vásárt, melyen a Junior Achievement Magyarország 2013/2014-ben regisztrált diákvállalkozásai is részt vettek.

További információ: itt

2013-12-10


Az Adventi vásár díjnyertes cégei 

Idén is megrendezésre került az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban az Adventi vásár.

A teljes cikk és képgaléria elérhető: itt

2013-12-10

AXA - Biztosítsd a sikeredet! 

Lassan a végéhez közeledik az AXA Biztosítsd a sikeredet program

Országszerte több általános és középiskolában beindult a Biztosítsd a sikeredet program. 


A programról készült beszámolók és képek elérhetőek: itt

2013-12-09


Felhívás pedagógusok és diákok számára

Ingyenes képzési lehetőség
 Még lehet csatlakozni a programhoz


A Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány pályázatot nyújtott be az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség által kiírt - A munkavédelmi jellegű bírságok felhasználására - „3M - Munkavédelmi Megoldások Mindenkinek” címmel, melynek keretein belül akkreditált pedagógusképzést és diáktréninget szervez.

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

2013-11-29


Akik már biztosították a sikerüket


A Biztosítsd a sikeredet! elnevezésű nemzetközi projekt hazai megvalósítása lassan a végéhez közeledik az idei évben. A 15 kiválasztott iskolába ellátogató AXA önkéntesek és a résztvevő diákok, pedagógusok sok hasznos információval, pozitív élménnyel lettek gazdagabbak. Örömmel számolhatunk be arról, hogy egyre nő a tréninget elvégző, okleveles diákok száma az országban, jelenleg Abonyban, Szegeden, Kaposvárott és egy budapesti iskolában zárult már le a program.

További információ: itt

2013-11-28


Diákvállalkozási is alapítottak már a Tömörkény tanulói

Beszéltünk biztosításokról, hogy autóra, életre, lakásra is köthetünk. Szerintem felnőttkorban nagy támogatást tudnak adni a biztosítások, ha valami váratlan dolog történik – mondta Nagy Eszter, a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola tízedikes, szobrásznak készülő diákja. A Junior Achievement Magyarország (JAM) Alapítvány és az AXA Biztosító közös szervezésében összesen három rendhagyó osztályfőnöki órán hallott a tízedikes iparművész osztály alapvető gazdasági és pénzügyi ismeretekről. Tegnap tartották az utolsó órát, amelyen a befektetési formákat ismerték meg a diákok.

A teljes cikk elolvasható: itt

Forrás: delmagyar.hu

2013-11-28


Biztosítsd a sikeredet Abonyban!

Tavasszal indult útjára a program és örömmel számolhatunk be arról, hogy Abonyban már le is zárult. Az AXA Biztosító Zrt. önkéntesét Horváth Bélát az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola 11. a osztályos tanulói fogadták Szekeres Tünde tanárnő vezetésével. A három foglalkozás gyorsan elszállt, de lehetőséget adott arra, hogy a fiatalok bepillantást nyerjenek a biztosítások, a befektetések és a pénzügyek világába.

További információ: itt

2013-11-14"Vállalkozni rizikós. Mi van, ha nem veszik meg a termékedet, mi van, ha rosszul választasz társakat, mi történik, ha nem jól gazdálkodsz a tőkéddel, mi lesz, ha csődbe mész? Rengeteg aggasztó kérdés, amelyekkel könnyen kedvét szegik a fiatal, induló vállalkozóknak, de ne csüggedj, ha először inkább biztonságos körülmények között szeretnéd kipróbálni magad, mint vállalkozó. Alapíts DIÁKVÁLLALKOZÁST! Ehhez ad segítséget a Junior Achievement Magyarország (JAM)" 

Kovács Ildikó, JAM munkatárs cikke elérhető: itt és itt

2013-11-07


Megindult a diákok képzése -  AXA Biztosítsd a sikeredet! program

Örömmel jelenthetjük, hogy az előkészítések után beindult az AXA Biztosítsd a sikeredet! pénzügyi kockázatkezeléssel foglalkozó program hazánk 15 általános és középiskolájában. A program hazai megvalósításának előkészületeit követően eljutott az iskolákba is a tananyag, amelyekből a kiválasztott osztályok diákjai tanulhatnak. Számos helyszínen pedig már maga a foglalkozássorozat is sikeresen beindult.

További információ: itt

2013-10-29


Felhívás pedagógusok és diákok számára

Ingyenes képzési lehetőség

 Még lehet csatlakozni a programhoz

A Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány pályázatot nyújtott be az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség által kiírt - A munkavédelmi jellegű bírságok felhasználására - „3M - Munkavédelmi Megoldások Mindenkinek” címmel, melynek keretein belül akkreditált pedagógusképzést és diáktréninget szervez.

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

2013-10-16


A felnövekvő generáció felnőtté válása, avagy felhasználói szintű gazdasági ismeretek

"JAM avagy Junior Achievement Magyarország, idegenül hangzó név, de a szervezet küldetése annál hétköznapibb. Röviden összefoglalva a felnövekvő generáció sikeres felnőtté, a társadalom aktív, hasznos tagjává válásának elősegítése; elméleti és gyakorlati ismeretek átadása a fiataloknak a vállalkozások szerepéről, a piacgazdaság működéséről, és a gazdaság saját jövőjükre gyakorolt hatásáról."

Tovább a cikkre: itt

2013-10-04


Örömmel jelenthetjük, hogy a tanév kezdetével megkezdődött a Biztosítsd a sikeredet! program is a kiválasztott 15 iskolában. A célcsoport 12 - 18 éves korosztály iskolai kereteken belül vehet részt a foglalkozásokon, amely során 15 képzett AXA önkéntes látogat el az osztályokba. A program teljesen ingyenes, amely nem csupán az oktatást tartalmazza, hanem a tananyagot is, hogy később is elővehessék azt a fiatalok, mikor éppen döntéshelyzetbe kerülnek és jól jönne egy kis útmutatás.

További információ: itt

2013-10-02


Diákvállalkozások a sásdi iskolákban

Húszéves a Junior Achieve­ment Magyarország (JAM), amelynek idén a sásdi kistérség minden iskolája regisztrált tagja lesz. Az intézmények már meg is kapták a térségben futó Gyerekesély - programtól a gazdasági ismeretek oktatásához szükséges tankönyveket és segédanyagokat. 
A program már az első osztályosokat elvezeti (játékos formában) a felismeréshez, hogy céljaik eléréséhez tenni kell: tervezni és dolgozni.

További információ: itt

2013-09-23


20 éves lett a Junior Achievement Magyarország!

Szeretettel köszöntjük Junior Achievement Magyarország kuratórium tagjait, pedagógusait, diákjait, gyakornokait és önkénteseit. Köszönjük a sok - sok éves támogatást és bizalmat Mindenkinek!

2013-09-08


Felhívás pedagógusok és diákok számára

Ingyenes képzési lehetőség

A Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány pályázatot nyújtott be az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség által kiírt - A munkavédelmi jellegű bírságok felhasználására - „3M - Munkavédelmi Megoldások Mindenkinek” címmel, melynek keretein belül akkreditált pedagógusképzést és diáktréninget szervez.

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

2013-08-30


Diákvállalkozások nemzetközi versenye – 2013. július 17 – 19. London, Nagy Britannia

Idén 24. alkalommal került megrendezésre ez a kivételes verseny, ahol 35 ország 400 tanulója küzdhetett a megtisztelő Európa Legjobb Diákvállalkozása címért. A brit fővárosban lezajlott verseny nem csupán megmérettetés volt, ahol résztvevő országok legjobb diákvállalkozásai mérhették össze tudásukat,  rátermettségüket, vállalkozó szellemüket, hanem egyben kitűnő alkalom volt arra is, hogy az üzleti életben sikeres zsűritagok megismerjék a felnövekvő generáció szemléletét és vágyait.

Magyarországot a The Wilsons Rt. diákvállalkozás képviselte, akik az idei év Legjobb Magyar Diákvállalkozása címet nyerték el a budapesti döntőn 2013. májusban. 


További információ: itt

2013-08-16


A The Wilsons diákvállalkozás képviselte Magyarországot a londoni versenyen

Az idei országos Junior Achievement / Young Enterprise versenyen az AKG-s The Wilsons diákvállalkozás kapta meg az esélyt, hogy megmutathassa magát Londonban, ahol a Company of the Year európai versenyét rendezték 35 ország diákvállalkozásainak részvételével. A megmérettetésre az egész csapat hihetetlen erőfeszítéssel készült, mivel az új kollekció elkészítése és a rasszizmus elleni kampány kidolgozása nem volt egyszerű.
A kiutazást 2-3 hetes folyamatos munka előzte meg, ami már önmagában is egy emberpróbáló feladat volt. A 16 fős magyar delegáció teljes lelkesedéssel és erőbedobással szerepelt a versenyen.

További információ: itt

2013-07-26


Felhívás pedagógusok és diákok számára

Ingyenes képzési lehetőség

A Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány pályázatot nyújtott be az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség által kiírt - A munkavédelmi jellegű bírságok felhasználására - „3M - Munkavédelmi Megoldások Mindenkinek” címmel, melynek keretein belül akkreditált pedagógusképzést és diáktréninget szervez.

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

2013-06-28


GE Kapcsolat program 2012 - 2013

GE Kapcsolat Program már több éve sikeresen fut hazánkban a General Electric és a Junior Achievement Magyarország együttműködésének köszönhetően.

A program kiemelt célja, hogy különböző rendezvényekkel és programokkal segítse a GE önkéntesek és a középiskolás fiatalok kapcsolatteremtését, egymás megismerését, szakmai kommunikációját. Ennek keretében a 2012 - 2013 -as tanévben is szerencsére számtalan alkalma nyílt a diákoknak arra, hogy látogatást tegyenek a GE egy - egy üzemében illetve, hogy saját iskolájukban fogadhassák a GE szakembereit.

További információ: itt

2013-06-28


Diákvállalkozások Országos Versenye - Alternatív Közgazdasági Gimnázium 

Az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban készült képek és cikk megtekinthető: itt

2013-06-19


Aktív Állampolgárságért díj a Junior Achievement Magyarországnak

A Junior Achievement Magyarország elkötelezettségét a fiatalok üzleti és vállalkozási ismeretekre való oktatásában 2013. május 31. én Aktív Állampolgárságért oklevéllel jutalmazta Timothy Betts követtanácsos:

"2012 januárja óta a Nagykövetség havonta egyszer ezzel az Oklevéllel ismeri el azokat a személyeket és szervezeteket, akik, illetve amelyek közösségük jobbá tételén dolgoznak. Pontosan ez az, amit a Junior Achievement tesz Magyarországon, az USA - ban és máshol a világban: helyi közösségek fiataljait készítik fel arra, hogy saját gazdasági sikereik letéteményesei legyenek. Az Önök munkájának kiterjedtsége igazán lenyűgöző: világszerte tanulók millióira vannak hatással. "

A teljes cikk elérhető: itt

2013-06-04


A The Wilsons diákvállalkozás képviseli Magyarországot a Diákvállalkozások Nemzetközi Versenyén

A Junior Achievement Magyarország Alapítvány által szervezett országos versenyen dőlt el, hogy melyik középiskolás csapat képviselheti hazánkat 2013. július 17 - 19. között Londonban, ahol Európa legjobb diákvállalkozói mérhetik össze a tudásukat. Az idei első helyezett a The Wilsons Rt., budapesti vállalkozás lett, akik újrahasznosított alapanyagból készült ötletes termékeikkel elnyerték a szakmai zsűri elismerését.

További információ: itt

2013-06-04


AXA - Biztosítsd a sikeredet! - program

A Junior Achievement Magyarország és az AXA Biztosító Zrt. közreműködésével megérkezett Magyarországra is a Biztosítsd a sikeredet! program.

2013-05-28


Négy ország közös programon dolgozik

A kisújszállási Móricz Zsigmond Református Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium egy pályázat segítségével nemzetközi diákvállalkozási projektben vesz részt, ahol észt, horvát és bolgár iskolákkal együtt dolgoznak.

Ősszel Észtországban volt az első szakmai találkozó, a héten Kisújszállásra érkeztek a diákok. A projekt az egészséges életmód nevet viseli. Minden országnak megvan a saját feladata, az észtek a tenger gyümölcseit, a horvátok a mézet, a bolgárok a tejtermékeket, a kisújszállásiak a zöldség - gyümölcsöket kapták.

A teljes cikk elérhető: itt

Forrás: www.szoljon.hu

2013-05-22


Felhívás pedagógusok és diákok számára

Ingyenes képzési lehetőség

A Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány pályázatot nyújtott be az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség által kiírt - A munkavédelmi jellegű bírságok felhasználására - „3M - Munkavédelmi Megoldások Mindenkinek” címmel, melynek keretein belül akkreditált pedagógusképzést és diáktréninget szervez.

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

2013-05-22


Diákvállalkozások nemzetközi együttműködése

A kisújszállási Móricz Zsigmond Református Gimnázium és Szakközépiskola részese a Tempus Közalapítvány által meghirdetett Comenius Lifelong Learning Programme - nak, mely lehetőséget ad arra, hogy az együttműködő észt – magyar – horvát – bulgár partnerországok megismerjék egymás oktatási rendszerét, módszertani kultúráját és gasztronómiái sajátosságait. A résztvevők rálátást kapnak a vállalkozástan oktatására.

A rendezvény 2013. május 13. és 18. között kerül megrendezésre, rengeteg színes programot biztosítva a Magyarországra érkező vendégeknek.

További információ: itt

2013-05-10


Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Program - Roadshow

A program keretében a Junior Achievement Magyarország Alapítvány munkatársai kitelepülnek az iskolákba egy tanítási nap erejéig, ahol a résztvevő iskolák diákjainak lehetősége nyílik gazdasági - pénzügyi játékokban való részvételre. Az interaktív napok célja, hogy lehetőséget adjunk a diákoknak a megszerzett tudásuk kipróbálására illetve új ismeretek elsajátítására.

További információ: itt

2013-04-16


Citibank Pénzügyi Oktatási  Iskolatámogatási Program - Rajzpályázat

A Junior Achievement Magyarország rajzpályázatot hirdetett „Pénzügyek, ahogy én  átom” címmel a Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Programban résztvevő diákok számára.

Az ország több területéről is érkeztek alkotások.

A beérkezett rajzok az alábbi linken tekinthetők meg.

2013-04-03


Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
 
A Junior Achievement Magyarország munkatársai nevében Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Önnek és családjának!


 
2013-03-29

Diákvállalkozások Tavaszi Vására és Versenye

Március 23-án, szombaton, a Lurdy ház földszinti üzlethelyisége egy napra vásári hangulatba öltözött. Az ország 14 iskolájából 21 diákvállalkozás érkezett a programra, ahol egy egész napos vásár keretében mutathatta be, értékesíthette termékeit, szolgáltatásait. 
A nagy zsibongás és vásározás közepette meghívott szakemberek,üzletasszonyok értékelték a kis vállalkozókat, hogy a nap végén elnyerhessék a "legjobb eladó", "leghatásosabb marketing munka", "legszebb stand", "legötletesebb termék" és "legjobb diákvállalkozás" címet.

További információ: itt

2013.03.26 


3M - Munkavédelmi Megoldások Mindenkinek

Meghívó a nyitókonferenciára

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a 3M - Munkavédelmi megoldások Mindenkinek; OMMF-11-0092 című projekt nyitókonferenciájára.

Időpont: 2013. április 30.

Helyszín: Szeged, Petőfi Sándor sgt. 12

További információ: itt

20013-11-29


GE Kapcsolat Program

Örömmel számolhatunk be arról, hogy beindult a GE Kapcsolat Program a jelentkező iskolákban. A legutóbbi rendezvényre az ózdi Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskolában került sor, ahol az ózdi GE üzem önkéntese Lénárt Orsolya tartott előadást a vállalat működéséről, pályaválasztásról és karrierépítésről.

További információ: itt

2013.03.26  


Citibank Roadshow

Márciusban végre megkezdődik a 2012 - 2013-as Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Program keretében szervezett roadshow. A
rendezvénysorozat alkalmával országszerte hét helyszínen szervezünk egynapos játékos pénzügyi - gazdasági programokat az idei év tavaszán, azaz 2013. március - április hónapjaiban.

További információ: itt

2013.03.26


3M - Munkavédelmi Megoldások Mindenkinek

A Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány pályázatot nyújtott be az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség által kiírt - A munkavédelmi jellegű bírságok felhasználására - „3M - Munkavédelmi Megoldások Mindenkinek” címmel.

További információ: itt

2013-03-18


Meghívó - A Greeneration Roadshowra

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért 2013-ban útjára indít egy újszerű cselekvési programot, melynek keretében a fiatalok lendületét és kreativitását szeretné összekötni a régóta jól működő, népszerű Zöld Iroda Programjával. A Greeneration programról bővebben honlapunkon olvashatsz (www.greeneration.hu).

Greeneration kamionunkkal öt vidéki egyetem karrierexpóján táborozunk le, hogy mintairodánkat testközelből is megismerhesd, letesztelhesd. Első kézből tájékozódhass olyan környezeti és társadalmi problémákról, mint az energiahatékonyság, a túlfogyasztás, a méltányos kereskedelem, vagy a környezettudatosság.

Gyere el, mert a Greeneration Roadshow alkalmával nemcsak látványos megoldásokat, de a mindennapi életben is alkalmazható szakmai tartalmat is szállítunk az érdeklődőknek.

További információ: itt

2013-02-27


IV. Kőrösi Közgazdászpalánta verseny

A versenyen összesen 42 csapat mérte össze tudását. A szegedi Tabán Általános és Alapfokú Művészeti Iskolából 18 csapat indult, közülük hárman jutottak a legjobb nyolc döntőjébe.

A megmérettetésre 2013. január 24-én került sor.

versenyen:

Bankárok csapat 1. helyezést,

Malacpersely csapat 2. helyezést,

Árfolyam csapat 5. helyezést érték el.

Felkészítő tanáruk Machánné Tatár Rita.

Munkájukhoz és eredményükhöz gratulálunk!

2013-01-30


T -kit szakmai segédlet 12.

Megjelent a T-Kit legújabb száma, sorrendben immár a 12. kötet, amely a fiatalok  konfliktusmegoldó, azokat megfordító képességét taglalja. A közel 300 oldalas, egyelőre még csak angol nyelven elérhető dokumentum végigvezet az ifjúság konfliktusokkal való szembesülésétől a megértésen át a vele való foglalkozásig és megoldásig. A vizsgált dilemmák között olyan izgalmas témák szerepelnek, mint a demokrácia, a terrorizmus, az önazonosság,  a kulturális sokszínűség.

További információ: itt

2013-01-08


Lépések 2 - Kompetenciafejlesztő program 18-24 éves diákok számára

Lépés program 18-24 éves fiatalok kompetenciafejlesztő tréningje megrendezésre került a Spájz Ifjúsági Házban. A tréning fő témaköre: felkészítés a munkaerő-piaci belépésre, önálló életvezetésre és önálló gazdálkodásra. A 30 órás tréningre 20 diák jelentkezett az ország területéről.

Galéria: a képre kattintva

2012.12.17


További 8 ezer kisdiák vesz részt az idei Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Programban

Országszerte további 8 ezer felső tagozatos diák tanulhat a korszerű oktatóanyagokból abban a 26 általános iskolában, amely részt vesz az idei Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Programban, amely a Citibank Magyarország és a Junior Achievement Magyarország (JAM) Alapítvány közös pénzügyi és gazdasági képességfejlesztő programja.

 Az idei 85 ezer dolláros adománnyal együtt a Citi Alapítvány 2001 óta eddig összesen 1,3 millió dollárral támogatta ezt a programot Magyarországon, így 362 iskolában több mint 146 ezer kisdiák tanulhat a modern pénzügyi-gazdasági tananyagokból.

További információ: itt

2012.12.17

2012. december 11-én Algyőn - az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában került megrendezésre a Dél-Alföldi Régió Karácsonyi vására.
A résztvevő diákvállalkozások saját termékeiket kínálhatták a vásáron standjaiknál. A vásárra látogató közönség nem csak elsődlegesen környezettudatos termékek széles választékából kereshetett számára kedves apróságokat a karácsonyfája alá, hanem rövid, zenés, táncos hangulatkeltő előadásokat is megtekinthettek a résztvevő diákok előadásában.
A programot eredményhirdetés zárta melyen három diákvállalkozás vihette el a "legszebb
stand", "leghatásosabb marketing munka" és a "legjobb diákvállalkozás" díját.
2012. december 8.án, szombaton megrendezésre került a diákvállalkozások karácsonyi vására és versenye Budapesten a Lurdy házban. A programra az ország 17 iskolájából 23 diákvállalkozás jelentkezett, hogy a vásár keretében megmutathassák,értékesíthessék termékeiket és szolgáltatásaikat és versenybe szállhassanak a "legjobb diákvállalkozás", "legötletesebb termék", "legszebb stand", "leghatásosabb marketing" és a "legjobb eladó" cím elnyeréséért.

További információ:
itt

2012.12.17


Lépések 1  - Kompetenciafejlesztő program 12 - 18 éves diákok számára

2012. november 29 - december 1. között megrendezésre került az első JAM-es kompetenciafejlesztő diáktréning. A tréningre az ország több pontjából ékeztek diákok, hogy részt vehessenek a 30 órás képzésen.

Galéria a képre kattintva.

2012-12-07


Akkreditált tanárképzés - A vállalkozói kompetenciák fejlesztése a közoktatásban

2012. november 9 - 24. között az ország területéről általános és középiskolás tanárok vehettek részt a JAM által szervezett 40 órás kompetenciafejlesztő képzésen.  A képzés témája: a vállalkozói kompetenciák fejlesztése a közoktatásban.

Galéria a képre kattintva.

2012-12-07

2012. november 14 - 28. között a szegedi Katonai Toborzóirodába nyolc szegedi iskolából kísértük el vállalatlátogatásra a végzős diákokat. A tanulók a program során betekintést nyerhettek a katonai pálya milyenségébe, útbaigazítást kaphattak a katonai továbbtanulási lehetőségekről.

Galéria a képre kattintva.

2012-12-07


Diákkarrier program interaktív fórum JAM diákokkal

2012. október 15-18. között a világ minden táján, a különböző iparágakban működő több ezer vállalatnál megünneplik az ügyfélkiszolgálás hetét, amelyet az ügyfélkiszolgálás fontosságának elismerése okán, az ügyfélkiszolgálást a legnagyobb törődéssel és profizmussal végző szakemberek tiszteletére szerveznek, több éves hagyományt követve.

A Citi Tranzakciós Szolgáltatások üzletág az Európa, Közel-Kelet és Afrika régióban három évvel ezelőtt csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez. A Diákkarrier programra ennek az ünnepi hétnek a keretében kerül sor Magyarországon.

Galéria a képre kattintva.

2012-11-05


Családi Nap a Gellért Szabadidőközpontban

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola által szervezett Családi Napon a Junior Achievement Magyarország is részt vett. A szeptemberben csatlakozott intézmény október 6.-án családi napot szervezett, melyre meghívta a JAM-et is. Az egész napos rendezvényen sok játékkal és programmal vártuk az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket.

Galéria a képre kattintva.

2012-10-11


Pályaválasztási Napok az IH Rendezvényközpontban

Merre tovább? Melyik úton? - A Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ által szervezett két napos pályaválasztási vásáron az iskolák kínálatával ismerkedhettek meg a hetedik és nyolcadik osztályos tanulók. A rendezvényen a JAM is részt vett, különböző pályaorientációs tesztekkel és játékokkal. Emellett a Spájz Ifjúsági Házunkról is tájékoztatást kaphattak az érdeklődő fiatalok.

2012-10-11


 Sikerrel zárult az októberi Árnyékprogram!

Az Árnyékprogramot 2012. szeptember 12 és 2012. október 2. közötti időszakban valósítottuk meg. A programhoz három szegedi középiskola, kilenc tanulója csatlakozott.
A mentorok és a diákok reggel a Spájz Ifjúsági Házba érkeztek, majd az ünnepélyes megnyitó után lehetőségük volt még az indulás előtt egy kicsit megismerkedni egy kis frissítő kávé és tea mellett.  A rövid társalgás után minden diák mentorával indult neki a hosszú és tartalmasnak ígérkező napnak. 
A visszajelzések alapján eredményesnek és hasznosnak bizonyult a program, olyannyira, hogy több diák is jelezte, hogy a következő alkalommal is szívesen részt venne a programon.

Galéria a képre kattintva.

2012-10-11


Fenntarthatósági tematikájú rendezvénysorozat Pécsett!

2012. szeptember 21-én a környezetvédelem, a hulladékgazdálkodás és a szelektálás került középpontba Pécsett, amelynek jelentőségére egy interaktív szemléletformáló rendezvény hívta fel a figyelmet. A fenntarthatóság témája köré szerveződő program a legkülönfélébb játékokon, vetélkedőkön világított rá a környezetvédelem fontosságára.
A rendezvény helyszíne a pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola volt.
Az iskola udvarán a reggeli órákban  kezdődtek programok és játékok, melyek szervezésében és lebonyolításában a Junior Achievement Magyarország is rész vett.

Galéria a képre kattintva.

2012-09-24


Add Tovább-Zöld Nap Szegedért

A Somogyi Könyvtár által szervezett környezetvédelmi akciónapon a JAM is részt vett szeptember 21-én, szombaton. A Zöld Nap Szegedért rendezvényen, mi is jelen voltunk, különböző programokkal és játékokkal vártuk a kicsiket és a nagyokat. 

Galéria a képre kattintva.

2012-09-24


Üzleti és Tudományos Piknik Szegeden

Hot doggal és kémiai kísérletekkel várták az érdeklődőket a József Attila Tanulmányi és Információs Központ melletti zöld területre szeptember 21-én. 
A JAM is kint volt a rendezvényen különböző játékos programokkal és tesztekkel.
A teljes cikk: itt olvasható.

2012-09-24


Zöld Nap Szegedért!

A környezettudatos magatartás fontosságára és környezetünk értékeinek megóvására hívja föl a figyelmet az Add Tovább!-Zöld Nap Szegedért címmel meghirdetett akciónap, amelynek fő szervezője a Csongrád Megyei Könyvtárosok Egyesülete.
A program szeptember 22-én, szombaton, délelőtt 10 órakor kezdődik a Dóm téren, a Somogyi-könyvtár központi épülete előtt, a Bor tér 2012 rendezvénysorozathoz kapcsolódóan.
A JAM is kint lesz a rendezvényen, különböző programokkal és játékokkal várják az érdeklődő fiatalokat, gyerekeket és felnőtteket. Keressétek a JAM sátrat és játsszatok velünk! 

2012-09-17


Bemutatkozik a JAM és a Spájz!

A nyári hónapok elején nyílt meg a Spájz Ifjúsági Ház, melynek köszönhetően új lehetőséggel bővült az ifjúságot megcélzó tevékenységi kör. A Spájz fiataloknak nyújt olyan programokat, ahol hasznosan tölthetik el a szabadidejüket, internetezhetnek, játszhatnak, tanácsadáson és különböző programokon vehetnek részt. 

2012-09-1


Tudományos és üzleti piknik a TIK-nél!

Helyszín: Ady tér 10, SZTE Tanulmányi Információs Központ zöld területe
Ne maradj le a legnagyobb határon-átnyúló piknik rendezvényről!

Programok:
- kémiai kísérletek
- fotonikai interaktív kísérletek és bemutatók
- Junior Achievement sátor 

 2012-09-11


Civilek éjszakája a JAM-nél is!

Nézd meg a videónkat is! (kattints ide)

2012-09-07


Nyári tábor Veszprémben!

Elfáradtál az iskolában? Vártad már a nyarat? Untad a korán kelést? Pihenj velünk, miközben nem csak szórakozol, de megismersz új embereket és egy kicsit megismered a világot amiben élsz! Várunk tanulságos és szórakoztató feladatokkal Veszprémben! Ha elmúltál 15 éves, de még nem vagy 19, akkor írj és jelentkezz!

A táborról részletekért, a szülői nyilatkozatért a jelentkezési lapért  és a táborban készült képek felhasználásáról szóló nyilatkozatért kattintsatok a megjelölt linkekre. 

2012-07-06


Gazdálkodj okosan tábor!

 Itt a nyár, itt van újra! Ennek jegyében a JAM tábor ismét kinyitja kapuit, ezúttal Mártélyon!
 A szállást és az ellátást mi biztosítjuk, ti pedig a jókedvet és a felhőtlen szórakozást!
Köszönjük eddigi jelentkezésüket, de a "Gazdálkodj okosan" kompetenciafejlesztő táborunkba már nem tudunk több regisztrációt fogadni. Megértésüket köszönjük!

2012-07-06


A pénzügyi világ a gazdasági nevelésért

A jelek szerint azonos gondolatmenetet követnek a pénzügyi élet prominens szereplői, amikor egyre többen társadalmi felelősségvállalásuk középpontjába állítják a gazdasági ismeretek oktatását. A közelmúltban a brit kereskedelmi kamara, a Provident, a PwC és az ING Bank kezdeményezésére egy közös fórumon is hangsúlyozták, milyen nagy szükség van arra, hogy a Nemzeti Alaptantervbe a jelenleginél sokkal nagyobb mértékben épüljön be a gazdasági ismeret. A Budapest Bank és a Junior Achievement Magyarország több mint két évtizede szorgalmazza a gazdasági nevelést. Jelenleg a NAT 12 év alatt 49 órát szán erre a célra. A végzős magyar diákok 3,5 százaléka szeretne vállalkozni. Ez az arány Kínában pedig 75 százalék.

További információ: itt

 2012-07-06


Globális Kihívás Napja - az AXA Társadalmi Felelősségvállalás Hete 2012-ben

Ezen a napon az AXA dolgozói az egész világon felkerekednek, hogy munka előtt vagy után kerékpárral, két e-mail között napközben gyalog vagy futva megtegyenek néhány kilométert, s így jótékony célra gyűjtsenek pénzt.


Az AXA ugyanis 40.000 eurót különített el erre a célra, és ezen a napon az AXA-nál 1km = 1 euró. A különböző AXA vállalatok dolgozói által gyűjtött összeget 2012-ben egy-egy helyi non-profit szervezet kapja, mely aktívan részt vesz a kockázatok megelőzésében. Magyarországon a Junior Achievement Magyarország pénzügyi edukációs céljainak támogatására gyűjtjük a km-eket.

Köszönjük az AXA dolgozóknak!

2012-06-12


Diákvállalkozások budapesti régiós vására

Budapesten a Bókay kertben került megrendezésre hagyományteremtő szándékkal 2012. június 2-án a II. Gyermeknapi JAM Diákvállalkozások budapesti regionális vására. A vásáron díjaztunk a leghatásosabb marketing munkát, a legjobb eladót, a legötletesebb terméket és a megválasztottuk a legjobb diákvállalkozást is.

Galéria a képre kattintva.

Gratulálunk a résztvevő diákvállalkozásoknak a remek ötletekhez,köszönjük a felkészítő mentorok egész éves áldozatos munkáját!

2012-06-02


A vállalkozói készségeket fejlesztik az iskolapadban

Egyre nagyobb mértékben támogatja a vállalkozói készségek fejlesztését a legtöbb európai ország - áll az Európai Bizottság jelentésében.

Míg nyolc ország - Dánia, Észtország, Litvánia, Hollandia, Svédország, Norvégia, Wales és Belgium flamand része - egyedi stratégiákat indított a vállalkozói készségek fejlesztésének előmozdítására, addig tizenhárom állam - többek közt Ausztria, Bulgária, Cseh Köztársaság, Finnország, Görögország, Magyarország - beépítette azt az élethosszig tartó tanulásra, a fiatalokra, illetve a növekedésre vonatkozó nemzeti stratégiáiba. Az európai országok fele jelenleg oktatási reformot hajt végre, amelyeknek része a vállalkozói készségek fejlesztésének előmozdítása.

 További információ: itt

2012-04-21


Decsi kisiskolásoké lett leghatásosabb marketing munka

A leghatásosabb marketing munka díját hozhatták haza a fővárosból a Bíborvég ÁMK tanulói a Diákvállalkozások Tavaszi Vásáráról. A Decs Alsó elnevezésű diákvállalkozásban résztvevő második és negyedik osztályosok munkája nagyban hasonlít egy valódi cég tevékenységéhez. Ők találják ki a siker alapjául szolgáló ötletet, megvalósítják azt, reklámoznak, értékesítenek.

További információ: itt

2012-04-07


A Junior Achievement Magyarország  

A TÁMOP 5.2.5.B-10/2 Gyermekek és fiatalok társadalmi integrációját segítő programok című pályázat, melynek célja az ifjúsági korosztályok (12-19 éves gyerekek, serdülő fiatalok) társadalmi-gazdasági részvételének fejlesztése. A korosztály tagjaiban rejlő társadalmi erőforrások kibontásának elősegítése, életpálya-tervezésük és vezetésük tudatosságának fejlesztése, a negatív társadalmi folyamatokkal szembeni védekezőképességük fejlesztése, a társadalmi és kulturális különbségből fakadó deficitek csökkentése az egyéni és/vagy közösségi kompetenciák fejlesztésével, minőségi információk és alternatív programok biztosításával, valamint továbbá az e tevékenységeket hosszú távon megvalósítani képes szolgáltatások, intézmények fejlesztésével című projekt alapján pályázatot hirdet az alábbi munkakörök betöltésére:

-Művelődésszervező

-Ifjúságsegítő

-Kompetenciafejlesztő

-Számviteli munkatárs

A jelentkezők fényképes önéletrajzait a gergely.orsolya@ejam.hu címre várjuk!

2012-03-16


 Diákvállalkozások Országos Tavaszi Vására és Versenye

 Közeleg a tavasz, a medve is kidugta már az orrát a barlangból, így
ideje nekünk is újra megmutatni, hogy mi fán terem a diákvállalkozás.
Várjuk csapatod jelentkezését a 2012-es Tavaszi Vásárunkra!

A vásár helyszíne: Oázis Kertészet Kőbánya

Vásár felhívás, Jelentkezési lap letölthető.

2012-03-12


Civil nap Debrecenben

Új közösségek, baráti kapcsolatok kialakítása, és az összefogás fontossága, egyebek mellett ezeket a célokat is szolgálta a debreceni Ifjúsági Házban a Civil Pont Együttműködés által megrendezett Civil Nap 2012. március 6.-án. Az eseményen különböző ügyességi játékokon próbálhatta ki tudását, ismerhette meg a helyi civil szervezeteket közel 120 középiskolás, 11 debreceni középiskolából.

További információ: itt

2012-03-07


Partnereink ajánlatából

Újabb előadások, újabb városok! Csatlakozz Te is!

Mennyire vagy f IT t? Légy Te is dig IT ális!

- az IVSZ bemutatja!

Iskolai csoportok jelentkezését várják az alábbi előadásokra!

Szeged Pécs

2012-03-05


A családi vállalkozások a jövő vállalkozóiba fektetnek

Hazánkban a fiatalok vállalkozási hajlandósága dermesztően alacsony: mindössze 4 százalékuk indít vagy tervez saját vállalkozást a jövőben. A Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület (FBN-H) célul tűzte ki, hogy a jövő vállalkozói generációját támogató hazai szervezetek, alapítványok, mint a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ), a Junior Achievement Magyarország (JAM), Képzett fiatalokkal a jövőért – Meszaros International Center of Entrepreneurship (MICE), együtt dolgozzanak a vállalkozói létforma minél jobb megismertetése és megerősítése érdekében....  

További információ: itt

2012-02-29


Partnereink ajánlatából

Mennyire vagy f IT t? Légy Te is dig IT ális!

- az IVSZ bemutatja!

Iskolai csoportok jelentkezését várják az alábbi előadásokra!

Helyszín: Debrecen, Győr

Debrecen Győr

2012-02-28


Strukturált párbeszéd!?!

Pillants bele, hogyan zajlott és milyen eredményeket hozott a magyar részvétellel zajló EU-trió elnökség alatt folytatott strukturált párbeszéd a fiatalokkal.

További információ: itt

2012-02-24


Az anyabank sem pumpolható a végtelenségig

Forrás: Bobkó Anna - Délmagyarország napilap - 2012.02.20.

Takarékosságra nevelheti már gyerekkorban a szülő a gyereket – a zsebpénzzel. Ha megtanítja beosztani a heti–havi apanázst, mértékletességre oktathatja csemetéjét.

"– Mindenképpen jó, ha az iskolás gyermek kap zsebpénzt, hiszen általa megtanulja, hogyan kell bánni a pénzzel, hogyan kell takarékoskodni, beosztani. A programban arra ösztönözzük a diákokat, hogy tűzzenek ki célt maguk elé, például hogy vegyenek egy görkorcsolyát. Tegyenek rá félre, legyen annyi megtakarításuk minden héten, hónapban, amennyi csak lehet. Az összeget a szülő végül kiegészítheti, de még jobb, ha segít a gyermekének olyan „munkát" találni otthon, amellyel a maga módján megdolgozik az áhított korcsolyáért, játékért. Így megtanulja azt is, hogy sem a pénz, sem a vágyott dolog nem hullik az ölébe, tenni kell célja, álmai eléréséért – magyarázta Gergely Orsolya."

2012-02-20


Indul a HVG TUDÁSOLIMPIA 2012 online középiskolai kvíz!

A HVG harmadik alkalommal hirdeti meg idén HVG Tudásolimpia 2012 néven országos online vetélkedőjét, amelyre szeretettel vár minden játékos kedvű középiskolást.

Játssz velünk te is!

 

A versenyre osztályok jelentkezését várjuk (2−15 fő), ahol csapattagként és egyénileg is harcba szállhattok a győzelemért. Nevezz be most, hiszen a megszerezhető tudás mellett rengeteg értékes ajándék is vár rád. Bővebb információ itt.

2012-02-10


JAM-VP VIP program

2012. február 2-án az SzSzKSz Kossuth Zsuzsanna Egészségügyi és Könnyűipari Tagintézményének diákjai látogattak a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványhoz, ahol megismerték az újszülöttek mentésére szakosodott mentősök munkáját, valamint megnézhették azt a speciális mentőautót, amivel Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megyében folyik a sürgősségi mentés.

 Sokan elképzelni sem tudják, hogyan lehet megmenti egy golyóstoll hosszúságú, aprócska csecsemőt. Elképesztőnek tűnik, de ezek az emberek minden nap ezt csinálják. Hogy hogyan? Aki kíváncsi erre, azt sok szeretettel várjuk február 24-én egy újabb látogatásra.

Jelentkezési lap letölthető...

2012-02-03


Kiemelt projektek

Újabb mérföldkövéhez érkezett a Citibank támogatásával megvalósuló Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Program. Az idei projektben résztvevő 26 általános iskola 26 tanára fog találkozni Budapesten a Hotel Griffben. A találkozó célja, hogy megismerkedjenek a Junior Achievement Magyarország által mentorált pénzügyi, gazdasági, vállalkozási programokkal.

További információ: itt

2012-02-02


 JAM-VP VIP program  

 Tovább folytatódik a JAM Vállalatlátogatási Program a Bricostore-ban!

Jelentkezz Te is osztályoddal,  barátaiddal és vegyél részt a  

BRICO-SZERDA

programsorozatban!

További információ: itt

2012-02-01


Együttműködési felhívás 

Tisztelt partnerünk, kedves kollégák!

A Junior Achievement Magyarország együttműködésre hívja Önöket, fejlesztési programok tervezésére, megvalósítására, sikeres és hosszútávon fenntartható programok képzések bevetésére. Együttműködési felhívásunk elérhető itt.

Partnereinkkel együttműködve folyamatosan figyeljük a lehetőségeket, a megnyíló hazai és nemzetközi források pályázati felhívásait.

Kérjük a felnövekvő generáció "Életre való tudás" elérése fejlesztésben legyünk partnerek, valósítsunk meg közös programokat.

A részletek, elérhető források tekintetében forduljon kollégáinkhoz bizalommal!

2012-01-19


Köszönet minden Gazdasági Ismeret tankönyv felhasználónak

Kedves Gazdasági Ismeretek tankönyv-felhasználók!


A JAM-nál, munkánk során igyekszünk azokat  az együttműködő partnerek kiválasztani , akik a JAM-mel  azonos értékrendet képviselnek.


A Gazdasági Ismeretek tankönyv újbóli kiadását megelőzően több gyártó ajánlatát bekértük, és végül az Iskolaszer Alapítványt választottuk kivitelezőnek. A megfelelő árajánlat mellett  külön örömünkre szolgált,  hogy az Iskolaszer Alapítvány hozzánk hasonlóan nem profitorientált szervezetként működik, a munkáik kivitelezése során befolyt nyereségükkel a rászoruló  kisiskolás diákok iskolakezdését támogatják.
 

Amikor tehát vásároltok a Gazdasági Ismeretek tankönyvünkből, jusson eszetekbe, hogy közvetett módon Ti is részeseivé váltok ennek a jótékonysági kezdeményezésnek, Ti is hozzájárultok, hogy olyan 6-7 éves diákok kezdhessék meg általános iskolai tanulmányaikat, akiknek sajnos e nélkül a támogatás nélkül még füzetük sem lenne.

Köszönjük a segítséget!

2012-01-18


General Electric kapcsolat program


2012-ben immár 6. alkalommal indul a GE-JAM közös kapcsolat programja során lehetőséget kínálunk arra, hogy szakmai előadások keretében a fiatalok kapcsolatba kerüljenek a GE önkénteseivel, megismerjék őket, munkájukat, szakterületüket és vállalatukat; valamint vállalatlátogatás alkalmával betekinthessenek egy multinacionális nagyvállalat működésébe, irányításába, mindennapjaiba.

2012-ben összesen 20 középiskolának tudjuk biztosítani a GE önkéntesekkel való találkozást valamint a vállalat meglátogatását.

További információ: itt

2012-01-17


Gyereksarok - Tanár-segéd - az Európai Bizottság új honlapja gyerekeknek

Az Európai Bizottság Gyereksarok (Kid’s Corner) néven indított el egy új, gyerekeknek és fiataloknak szóló honlapot. A honlapon a gyerekek jogairól szóló információk mellett megtalálhatóak játékok, kvízek, valamint tudnivalók az Unióról és a tagállamokról.

A játékok között találhatsz többet között pénzügyi, gazdasági játékokat is: Merülj alá és számolj!, Eurofutam, Inflation Island stb.

2012-01-13

 


Jutalom a partnereinktől

 

A Junior Achievement Magyarország közreműködésével számos szegedi óvoda kapott összesen 16 darab monitort adományként, amelyet a Kontaktia Kft. ajánlott fel. Az alapítvány ebben a formában is hozzájárul a következő generáció fejlődéséhez szükséges megfelelő háttér megteremtéséhez.

Az óvodások nevében is köszönjük a Kontaktia Kft. Támogatását!


 

 

2012-01-11


Tábor és táborhely ajánló

Mountain Beach – Ausztria

A Mountain Beach – Quiksilver Vendégház Gasteigben található, ami Kirchdorf in Tirol falucskához tartozik hivatalosan. Távolság Budapesttől 630 km. A táborhelyen szerveznek német nyelvi táborokat, de igénybe vehető saját szervezésű programok lebonyolítására is. A táborhely ajánlata letölthető itt.

2012-01-10


Partnereink hírei


2012-01-09


Kiemelt projektek 

KÖSZÖNJÜK CITIBANK!!!

26 intézmény, 26 pedagógus és közel 7000 diák mondja ezt! 

 

Az idei évben ismét csatlakozott

26 intézmény a Citibank támogatásával a JAM-hoz.

 

A támogatott intézmények egy egész tanévet átölelő fejlesztési programban vesznek részt, amelynek keretében technikai eszközöket (projektort, laptopot) valamint akkreditált pedagógusképzést kapnak. 

ovábbi információ: itt

2012-01-06


Partnereink hírei

ROMASTER – Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért

Pályázati felhívás: Roma származású középiskolai hallgatók továbbtanulását támogató tehetséggondozó, vállalati mentoring és ösztöníj programban való részvételre roma diákok és iskoláik számára

A HBLF-ROMASTER Alapítvány a 2011/2012-es tanév II. félévétől kezdődően ismét pályázatot hirdet hátrányos helyzetű, magukat cigánynak valló középiskolai tanulók részére iskolájuk bevonásával.

További információ: itt

2012-01-04


 Diákvállalkozások Marosvásárhelyen

Képeslapok, fotók és egyedi pólók eladása, forgalmazása. Ez csak néhány, a marosvásárhelyi bolyais diákok által elindított vállalkozásoknak. A már hagyományosnak számító diákvállalkozások karácsonyi vásárán 35 csapat vett részt. Ez csak néhány, a marosvásárhelyi bolyais diákok által elindított vállalkozásoknak.

„A cél, hogy elsősorban kipróbálják magukat a piacon, és ugyanakkor az év elejétől működő vállalkozást tudja valamilyen módon befejezettnek vagy egyáltalán megvalósíthatónak vélni.” - Láday Zoltán - közgazdaságtan tanár, Bolyai Farkas Elméleti Líceum, Marosvásárhely

Láday Zoltán hozzátette, az évek során nagyon sok volt diákvállalkozás most valódi, létező vállalkozásként működik. Lássuk milyen ötletekkel, próbálkoznak a fiatalok. Bővebben az Erdélyi Magyar Televízió adásában.

2011-12-22


Országszerte újabb 8 ezer felső tagozatos diák tanulhat a korszerű oktatóanyagokból abban a 26 általános iskolában, amely részt vesz az idei Citibank Iskolatámogatási Programban.

A Citibank Magyarország 2001-ben indította el ezt a pénzügyi és gazdasági képességeket fejlesztő programját a Junior Achievement Magyarország (JAM) Alapítvánnyal közösen. Az idei 85 ezer dolláros adománnyal együtt a Citi Alapítvány eddig összesen közel 1,2 millió dollárral támogatta a programot Magyarországon, így 336 iskolában több mint 138 ezer kisdiák tanulhat a modern pénzügyi-gazdasági tananyagokból.

További információ: itt

2011-12-21


"Jövet-menet pénzügyek"

50 fiatal vehetett át elismerő oklevelet 2011. december 16-án a Junior Achievement Magyarországtól a Takarékszövetkezeti Integráció támogatásával megvalósult "Jövet-menet pénzügyek" 30 órás pénzügyi kompetencia fejlesztő képzés eredményes elvégzéséért.

Gratulálunk nekik!

2011-12-20


Diákvállalkozás

A JAM 2011. december 17-én rendezte meg a Diákvállalkozások Karácsonyi Vásárát és Versenyét Budapesten. Az ország 24 iskolájából, 33 csapat érkezett Budapestre a Lurdy Házba, hogy bemutassa és árusítsa portékáit. A legjobb diákvállalkozás” kategóriában a Kastélydombi Általános Iskola (Budapest) Kastélydomb Kincsei csapata és az ELTE Radnóti Miklós Gimnázium Streetseat Nyrt. csapata nyert el helyezést. A zsűri tagjai elismert szakemberek voltak.

További infomáció: itt

2011-12-19


Gyermekkarácsony Szegeden

A Százszorszép Gyermekház szervezésében ünnepelhették együtt gyerekek és felnőttek a karácsonyt a Szegedi Városi Sportcsarnokban. Több száz gyerek örülhetett a koncerteknek, táncbemutatóknak, valamint a különféle játszóházas programoknak, amelynek a JAM is része volt.

Standunknál a legfiatalabbak karácsonyi képek rajzolásával, színezésével, a nagyobbak gazdasági feladatlapok kitöltésével nyerhettek ajándékokat. Amíg a gyerekek játszottak és törték a fejüket a feladványokon, a felnőttek sem unatkoztak. Bankjegyfelismerő játékkal és önismereti tesztek kitöltésével foglalták el magukat. A játékok nagy sikert arattak. A JAM foglalkoztató asztalának kiemelt figyelmet szenteltek a fiatalok és családjaik.

Öröm volt látni, hogy a régióból idesereglett diákok kíváncsisága – az elmúlt időszakhoz viszonyítva – sokszorosára nőtt a gazdasági ismeretek tekintetében. Néhány év múlva talán már a piacon is tapasztalni fogjuk azt az új lendületet és kreatív megoldásokat, amivel ez a fiatal generáció rendelkezik.

2011-12-18


2011 Legígéretesebb fiatal vállalkozója

Az Életpálya Alapítvány 2011. december 15-én átadta "2011 legígéretesebb fiatal vállalkozója" díjat. Az ünnepségre Budapesten a Moha Vállalkozói Inkubátorházban került sor. A döntősökkel készült interjúk megtekinthetőek az Életpálya Alapítvány honlapján.

A pályázóknak, díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

2011-12-17


 Irodai bútorokat kapott a Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola

A Junior Achievement Magyarország közreműködésével az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola kiemelkedő tehetséggondozói munkájáért támogatásban részesült. A támogatás tárgya 40 db irodai- illetve tárgyaló szék volt, amelyet az Ernst&Young Tanácsadó Kft. ajánlott fel.

Köszönjük támogatásukat!

2011-12-16


Diákvállalkozás

MEGHÍVÓ
JAM DIÁKVÁLLALKOZÁSOK
ORSZÁGOS KARÁCSONYI VÁSÁRÁRA ÉS VERSENYÉRE

L U R D Y H Á Z - B u d a p e s t 

Ezúton meghívjuk Önt és kedves családját egy kellemes hangulatú Karácsonyi Vásárra, ahol a gyerekek a felnőttek, és a felnőttek a gyerekek. Általunk készített termékekkel és kínált szolgáltatásokkal várjuk a standjainknál.

Jöjjön el, és élje át velünk együtt az igazi karácsonyi boldogságot!

Üdvözlettel:
a Diákvállalkozások

2011-12-14


 A legkisebbek szerezték meg a legnagyobb elismerést

2011. december 13-án Algyőn - az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában került megrendezésre  a Dél-Alföldi Régió Karácsonyi vására. A résztvevő diákvállalkozások saját termékeiket kínálhatták a vásáron standjaiknál. 

A vásáron a felkért zsűri az alábbi elismerésekkel díjazta a diákvállalkozásokat:

A vásár legjobb diákvállalkozása:

1/A osztály - Algyői Fehér Ignác Általános Iskola - Algyő  

További információ: itt

2011-12-13


Közgazdászpalánta verseny

A szegedi SZKKVSZI Kőrösy József Tagintézménye idén harmadik alkalommal  rendezte meg az általános iskolák 7-8. osztályos diákjai számára a Közgazdászpalánta versenyt. A verseny három levelezős fordulóval indul, ezek eredményei és egy plakát pontszámai alapján jutnak be a legjobb nyolc közé. A JAM gazdasági oktatóprogrmjában aktív Tabán Általános Iskola 11 négyfős csapatot nevezett, amelyből három jutott be a döntőbe. A végső megmérettetésen a Bankárok csapata az 1. helyezést szerezte meg, ezen kívül az utolsó feladat alapján különdíjat is kaptak a kapott termék reklámozásáért. A másik két csapat az 5. és 6. helyen végzett. Felkészítőjük: Machánné Tatár Rita

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőjüknek!

2011-12-10


A „Pénzügyi kultúra oktatásának nagykövete” - a Junior Achievement Magyarország!

A Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, Mohai György idén december 7-én este ünnepélyes keretek között több kategóriában adta át a "Tőzsdei Legek" díját. Az átadás helyszíne a Magyar Tudományos Akadémián az Akadémiai Klub volt.

A tőzsde által felkért zsűri, 9 kategóriában adott át díjakat. A „Pénzügyi kultúra oktatásának nagykövete” címet a Junior Achievement Magyarország kapta. A nonprofit szervezet 18 éve dolgozik azon, hogy a fiatalokat beavassa a piacgazdaság működésébe. Az elismerést az alapítvány ügyvezetője Gergely Orsolya vette át.

2011-12-08Diákvállalkozás - Életre nevelnek a szakkörök

A szakkörön elsajátított tudást más tantárgyaknál és hétköznapjaikban is kamatoztathatják a gyerekek, legyen szó gazdasági ismeretekről vagy a lámpaláz leküzdéséről.

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola tanulói az alkotás öröme mellett vállalkozási ismereteiket is gazdagítják: a szintén ökointézmény 1996 óta tagja a JAM-nek. A Junior Achievement Magyarország diákvállalkozási programja az egész tanéven átívelő projekt: a diákok megtapasztalják, hogyan kell működtetni egy vállalkozást.

A teljes cikk elérhető itt

2011-12-08


Diákvállalkozási vásár - MEGHÍVÓ 

Szeretettel meghívjuk 2011. december
13-án 14.30 - 17.00 óráig
az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában megrendezésre kerülő karácsonyi vásárunkra.

 

Vendégeink:  a Dél-alföldi ökoiskolák diákjai és a Dél-alföldi JAM diákvállalkozásai

2011-12-06


Diákvállalkozók, diákok figyelem - Versenyfelhívás

21. IFJÚSÁGI TUDOMÁNYOS ÉS INNOVÁCIÓS TEHETSÉGKUTATÓ
VERSENY
 

MIVEL LEHET RÉSZT VENNI?
Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével.

A versenyfelhívás letölthető a Magyar Innovációs Szövetség honlapjáról.

2011-12-05


"Jövet menet pénzügyek"

A JAM pályázatot hirdet 14-35 év közötti fiatalok számára pénzügyi ismereteiket fejlesztő 30 órás tréningprogramban való részvételre.  A képzési felhívás és jelentkezési lap elérhető itt.

A képzési program támogatója a Takarékszövetkezeti Intergáció.

2011-12-02


Követendő példák

A szegedi Tabán Általános Iskola gazdasági és pénzügyi oktatása példaértékű az általános iskolák között.

A JAM programban résztvevő diákok nemcsak az általuk alapított vállalkozásokban érnek el kiemelkedő eredményeket, hanem az iskola kulturális életében is jelentős szerepet töltenek be.

A kérdés megfogalmazódik - VállalJAM? - a jó példa beszámolója megtekinthető itt.

2011-11-29


Kitekintő - Kik a globális foglalkoztatási válság áldozatai?

Az ILO - idei évre aktualizált Global Employment Trends for Youth: 2011 update jelentésében - a fiatalok globális foglalkoztatási válságának hosszabb távú súlyosbodására és az ebből fakadó kockázatokra hívja fel a figyelmet. Ha kíváncsi vagy a legújabb munkanélküliségi tendenciákra, az alábbi angol nyelvű dokumentumban a legfrissebb felmérésekről tájékozódhatsz.


Új EU-s tájékoztató füzet fiataloknak!

Az uniós tájékoztató füzetben megnézheted, hol helyezkednek el a tagállamok Európa térképén, és további adatokat találhatsz a tagállamok lakosainak számáról, fővárosáról, nyelveiről, fizetőeszközeiről stb. Ezeket magad is kiegészítheted az általad szerzett ismeretekkel. Jó utazgatást az Európai Unióban!


Elindult a KIM gyerekjogi honlapja

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium elindította a gyermekbarát igazságszolgáltatással foglalkozó honlapját, a gyerekjog.kormany.hu -t, amelynek célja, hogy közérthetően bemutassa a kormány politikáját a gyermekbarát igazságszolgáltatás kapcsán. A folyamatosan frissülő hírek mellett a honlap helyt ad uniós irányelveknek, dokumentumoknak.

2011-11-28


Követendő példák

Hogyan csinálJAM? – hangzik fel a kérdés, amikor a JAM program bevezetése kerül szóba az iskolákban.

A válasz egyszerű: Ahogyan a SOFI - www.sofi.hu

A XVIII. kerületi SOFI speciális nevelési igényű tanulók képzésével foglalkozik. Egy ilyen közösségben azt gondolhatnánk, hogy nehéz lehet alkalmazni a JAM kínálta lehetőségeket, de az iskola pedagógusai mégis könnyűszerrel, példaértékűen működtetik a programot.

Munkájuk beszámolója itt tekinthető meg.

2011-11-23


JAM elismerése - a 2011. évi Presztizs díjak átadása alkalmával

Nyolcadik alkalommal adták át csütörtök este a Délmagyarország Presztízs díjait a gazdasági élet legjobbjainak a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában.

 

 A díj mecénásai – akárcsak a korábbi években – 2011-ben is jótékonykodtak: 1 millió forintot adományoztak a Junior Achievement Magyarországnak (JAM).

Bővebben: www.delmagyar.hu

2011-11-18


 Jubileumi interjú készült Gergely Orsolyával

„Cselekedtetve tanítsunk, legyünk nyíltak és őszinték"

A Junior Achievement Magyarország ügyvezető igazgatója már egy évtizede áll az alapítvány szolgálatában.

További információ: itt

2011-11-17


JAM Szakmai anyagok - EU Teacher Education for Entrepreneurship    Report

Az Európai Bizottság által kezdeményezett, az Európai Képzési Alapítvány és az ECORYS nemzetközi kutatási és tanácsadási ügynökség közzé tette új jelentését - EU Teacher Education for Entrepreneurship Report címmel.

A jelentés tartalmaz összegzést és értékelést a tanárok vállalkozás oktatási kísérleti projektjéről. A jelentés hivatkozik a JA-YE Europe jó gyakorlataira is - lsd jelentés 45. oldal - a jelentés letölthető.

2011-11-15


 JAM-VP VIP program  - Vállalatlátogatási felhívás pályázati eredmények

A Budapesti Értéktőzsde 2011. november 17-i vállalatlátogatására a következő csoportok nyertek részvételi lehetőséget:

Leövey Klára Gimnázium és Szakközépiskola - Budapest: 10/D és 11/a
osztály (összesen: 32 fő)

Angol-Magyar Képző és Továbbképző Két-tanítási nyelvű
Szakképző Iskola és Gimnázium
- Budapest: 11/a és 12/a osztály (összesen 23 fő)

Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola - Budapest: 12/B osztály (összesen 24 fő)

Gratulálunk!! 

Mivel nagyon nagy számban érkeztek be nagyszerű pályázatok, így folyamatban van egy újabb  időpont egyeztetetés a Budapesti Értéktőzsdével.
A várható időpont 2012. február eleje.

A februári látogatáson a következő csoportok vesznek részt:

Türr István Gazdasági Szakközépiskola-Baja: II.A/B, I/A, II/AP osztályok (65 fő) 

Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola-Cegléd: 12/A osztály (25 fő)

A további látogatási időpontok hamarosan felkerülnek a honlapra. Várjuk jelentkezéseteket!

Figyeljetek bennünket folyamatosan!

2011-11-14


Bemutatkoznak szakértőink 

"A magyar emberek többsége nem volt és talán ma sincs felkészülve arra, hogy a mai gazdaságban, a piaci versenyekben jól tudjon érvényesülni. A diákokat viszont kötelességünk felkészíteni a rá váró nehézségek,  akadályok megoldására.

Az emberek nagy része gazdasági, pénzügyi kérdésekről hallani sem akar, ezen változtatni  kell. A felnövekvő nemzedékek pénzügyi és gazdasági tudatossága ki kell, hogy alakuljon, a jövőjük érdekében.

Hosszú ideig kerestem a megoldást, de mindig fedezet hiány miatt meghiúsultak elképzeléseim. Lehetősek keresése közben találkoztam a JAM-mel, amelynek céljai lefedték mindazt, amit magam is szerettem volna elérni diákjaink érdekében, sőt mindezen túl is mutattak. Megragadva a lehetőséget csatlakoztunk a JAM Alapítványhoz. Ma szakértői testület tagjaként lehetőségem van segíteni a célok megvalósítását. Iskolánkban pedig a JAM programjait szervezem." - Lénárt Zsolt - JAM partner, szakértő

2011-11-07Árnyékprogram  aktualitások

A múlt héten újabb két diák szegődhetett árnyékként egy-egy szakember mellé a Szegedi Nemzeti Színházba és a Szegedi Munkaügyi Bíróságra, két egymástól nagyon különböző helyszínre, két nagyon különböző munkakörben dolgozó mentor mellé. A színházi jelmezkészítés – szabászat, varrás - szakmai kihívásait, és a mindennapi bírói gyakorlattal járó felelősséget tapasztalhatták meg saját bőrükön a középiskolás lányok, akik ezekre a pályákra készülnek.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának támogatásával megvalósuló program jövő heti elemeként gazdasági képzésben tanuló diákok költöznek be egy munkanapra a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. székhelyére, illetve a kisteleki Szent Imre Gyógyszertárban egy gyógyszerész ambíciókat tápláló ifjú kap segítséget ahhoz, hogy saját élményekkel gazdagodva, felelősséggel dönthessen továbbtanulási terveiről.

2011-11-02


Takarékossági világnap

A világ Takarékpénztárainak 1924-ben tartott első kongresszusán hozott határozat értelmében minden év októberének utolsó munkanapján tartják világszerte a TAKARÉKOSSÁGI VILÁGNAP-ot.

Takarékoskodj okosan

- JUNIORosan!

 2011-10-28 


JAM diákvállalkozás - Három vásár, három lehetőség a diákvállalkozásoknak!

Kedves Diákvállalkozó! Újra közeleg az idő, hogy bemutasd termékedet, szolgáltatásodat a nagyközönségnek és megismerd a piaci visszajelzéseket! Válogass kedvedre a vásárok között, vagy akár gyere el minden megmérettetésre és legyen a Te vállalkozásod  

2012 Karácsonyának Legjobb Diákvállalkozása!


További információ: itt

2011-10-25


"Merre tovább, melyik úton?" - Illés

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának meghívására a Junior Achievement Magyarország részt vesz a "Merre tovább, melyik úton?" pályaválasztási napok kiállításon 2011. október 18-19-én a szegedi IH Rendezvényközpontban.

Árnyékprogram
A Munkaügyi Központ figyelmét és szakmai érdeklődését felkeltette a nálunk több éves hagyománnyal működő nagy sikerű program – az ÁRNYÉKPROGRAM, melyben a jelentkező pályaválasztás előtt álló fiataloknak kóstolót adunk az áhított szakterületen dolgozók mindennapjaiból.

Ha Téged is érdekel az ajánlatunk, látogass el standunkhoz a kiállításon, vagy regisztrálj a honlapunkon, és nézd át programkínálatunkat – különös figyelmet szentelve az Árnyékprogramnak!

 

2011-10-17


Próbálkozó vállalkozók  

A SÜSÜ Kft. Nyert! -   Vetélkedőn váltak vállalkozóvá

2011. október 13-án a Junior Achievement Magyarország és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara harmadszorra rendezte meg a középiskolások vállalkozó kedvét és kreativitását próbára tevő Próbálkozó vállalkozók Csongrád megyében című vetélkedőt.

Első helyen a SÜSÜ Kft. - Adonyi Kristóf, Orbán Dániel, Magyar Dániel - próbálkozó vállalkozók végeztek - SZKTT Eötvös József Gimnázium - Szeged

Fekészítő tanáruk: Kapásné Pleskó Andrea

Mentoruk: Dr. Csáki Katalin - ContiTech Rubber Industrial Kft.

További mentorok voltak:

Szabari Dóra, Benkő Henrietta Helga - GDF Suez

Csiszár Tamás - AXIÁL Kft.
Molnár Balázs - Villeroy & Boch Magyarország Kft.
Holecska Ildikó - Szegedi Vállalkozói Inkubátorház
Nagy Erzsébet - Szegedi Paprika Zrt.
Fábián Zsolt - FACTORY Creative Studio

Kasza János, Kaszáné Kugyela Irén - Carschool Autósiskola


Köszönjük az eredményes együttműködést!

2011-10-13


JAM Szakmai anyagok - Megjelent az OECD oktatási jelentése

Az OECD nyilvánosságra hozta az Education at a Glance címmel készített jelentését

2011. szeptember 13-án nyilvánosságra hozták az OECD által összeállított, 2011 Education at a  Glance (Oktatási körkép) című jelentést. A dokumentumot az Eurostat és az UNESCO adatai alapján készítették. A jelentés szerint az Európai Unió államai az OECD-országok átlagának megfelelően teljesítenek. A dokumentumban részletes adatokat közölnek az oktatási intézmények elvégzésével, az oktatásba fektetett anyagi és humán forrásokkal, a részvételi adatokkal, az oktatási környezettel és az iskolákkal kapcsolatban. A jelentés rámutat, hogy hatékonyabb támogatást kell nyújtani az iskoláknak és az egyetemeknek, hogy elérhetővé váljanak az Európa 2020 stratégia céljai. A jelentés letölthető a képre kattintva.

2011-10-12


JAM Diákvállalkozás - Adnak nyugtát, de nem adóznak- Tolnai Népújság

Ne csak fogyasztóként, hanem leendő dolgozóként is tekintsen magára a gyerek. Ez a lényege a diákvállalkozások működésének, amelyekben a tervezéstől a kivitelezésen át az értékesítésig mindent az iskolások végeznek. 

Ötletelés, gyártás, piackutatás, reklámkampány, értékesítés. Semmi meglepő nincs abban,ha egy komolynak tűnő, öltönyös illető dobálózik ezekkel a szavakkal. Ám akkor sem kell csodálkozni, ha esetleg egy negyedikes ügyvezető számol így be iskolai tevékenységéről.

Tolna megye több iskolájában sem ismeretlen a gazdasági és vállalkozási ismeretek óra, bevezetésében pedig a decsi Bíborvég ÁMK Általános Iskolája számít élen járónak.

2011-10-10


 JAM Diákvállalkozás

Akikre büszkék lehetünk!!!

A JA-YE Europe szervezetétől megkaptuk azon diákok oklevelét, akikre
büszkék lehetünk, hogy részesei voltak

a 22. JA-YE Europe Nemzetközi
Diákvállalkozási Verseny
ének Norvégiában.

Az oklevelek és az élménybeszámoló megtekinthető az alábbi linken.

2011-10-08


JAM-VP VIP program

ÚJ Vállalatlátogatási időpont és felhívása Vállalatlátogatás menüpontban!!!

 

2011-10-06

 


JAM Kiegészító tananyagok

ÚJABB FELTÖLTÖTT TANANYAGOK VÁLTAK ELÉRHETŐVÉ!!!

Regisztrációt követően a Letöltések menüpontban elérhetőek a Junior Achievement Magyarország által az elmúlt években kiadott kiegészítő tananyagok!

2011-10-06


Közeledik a felvételi?

Nem tudod hogyan tovább?

Lennének még kérdéseid?

Bizonytalannak érzed magad?

Tudni szeretnéd hogyan építs karriert?

Meghallgatnád mások hogyan csinálják?

Érdekel mit vár el Tőled a munkaerőpiac?

Hát akkor BUMM-olj!!!

Keress minket, jelentkezz és mi segítünk válaszokat találni!

2011-10-05


Induló akkreditált továbbképzés a JAM-nál! 

Szeretné bővíteni módszertani repertoárját?    
Szeretne hasznos tudást szerezni?  

Szeretne kreditpontokat gyűjteni? 

Ha igen, akkor Önre vár
 
"A projektpedagógia alkalmazási lehetőségei a közoktatásban"
elnevezésű 40 órás akkreditált képzésünk.
A képzésről bővebben itt tud tájékozódni.

2011-10-04


 Legyél Te is JAM - VP VIP Tag!                                 

a mezőgazdaságtól a telekommunikációig!    

Jelentkezz osztályoddal a JAM-VP-be! 

A feltételeket és a felhívást a vállalatlátogatás menüben találod!

2011-09-30

Jutalom a JAM-től!

2011. szeptember elején a Junior Achievement Magyarország kiemelkedően közhasznú alapítvány jutalmat osztott ki azon iskolák számára, akik aktívan részt vettek az általuk szervezett programokon illetve számos rendezvényen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

PWC

 

Az elismerés tárgya szám szerint 22 darab fénymásoló- valamint nyomtatógép volt, amelyet a PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló Kft. ajánlott fel és a Xerox Magyarország Kft. szállított.

Többek között az algyői Fehér Ignác Általános Iskola is elismerésben részesült.

Az esemény további részletei az iskola honlapján és az Önkormányzat sajtószolgálatán olvashatóak. További megjelenések: DéliSzó

További elismert intézmények:

BéKSZI Trefort Ágoston Műszaki Tagiskolája - Békéscsaba

Teleki Blanka Gimnázium - Mezőtúr


Megjelent a gazdasági ismeretek tankönyv középiskolások számára!

Gazdagítsd ismeretedet, és a siker elérése gyerekjáték lesz! 

Miért van szükséged erre a könyvre?

Azért, mert csupa olyan dolgokat olvashatsz és tanulhatsz meg belőle, ami szükséges a jövőd irányításához, valamint tevékenységeid sikeressé tételéhez! És még a gazdasági érettségire is felkészülhetsz közben!

Megismered:

  • a közgazdaságtan összefüggéseit,
  • a piacgazdaság működését,
  • a vállalkozás alapításához szükséges első lépéseket,
  • a vállalkozás működését, és működtetését,
  • a piaci verseny hatását, és ösztönző erőit,
  • a pénz szerepét
  • a pénzintézetek munkáját,
  • a világgazdaság felépítését, működését,
  • a XXI. század gazdasági kihívásait.

Az ábrákkal, grafikonokkal, táblázatokkal és fotókkal illusztrált 213 oldalas tankönyvben lévő ismeretek, az életre való tudáson kívül a gazdasági érettségire is felkészítenek!

A tankönyvhöz tartozik egy Alkalmazott Közgazdaságtan munkafüzet, ami segít megtanulni, és megérteni az anyagot.

A pedagógusokat a tankönyv anyagára épülő 40 órás kreditpontos képzéssel tudjuk segíteni munkájukban!

A tankönyvrendeléssel,és a képzéssel kapcsolatos kérdésekkel keressenek bennünket elérhetőségeinken!


Elérhető az új tananyag megrendelő adatlap a 2011/2012-es tanévre!

A megrendelő adatlapot regisztráció után itt érheti el!

A kitöltött adatlapot címünkre kérjük visszaküldeni, melyet elérhetőségeink között is megtalál!


 A Cheer Me Up csapata Oslo-ban járt a Diákvállalkozások nemzetközi vásárán

osloKevesen ismerik a Diákvállalkozási programot, melynek segítségével rengeteg fiatal kap lehetőséget arra, hogy megvalósítsa álmait. A Junior Achievement Magyarország kiemelkedően közhasznú alapítvány által működtetett program célja, hogy a diákok megtapasztalják, hogyan kell a való életben működtetni egy vállalkozást. MNB

 

2011. augusztus 4-7-ig tartott Oslo-ban a diákvállalkozások nemzetközi vására, ahol a magyar csapat is eredményesen szerepelt. A csapat kiutazását a Magyar Nemzeti Bank támogatta.

A csapat élménybeszámolóját olvassa el itt!


Árnyékunk szállodában járt

Sokan nem tudják, hogy a JAM Árnyékprogram résztvevői közvetlenül szerezhetnek munkahelyi tapasztalatokat; egy teljes munkanapot tölthetnek mentoraikkal. Legutóbb a Novotel Hotelben jártunk, ahol a szálloda igazgatója kedvesen fogadta diákunkat. Ezen a napon diákunk belekóstolhatott a szálloda vezetés előnyeibe, de hátrányaiba is.

A napról készült beszámolót a következő linkre kattintva olvashatja el.


A JAM iroda "zöldülése"

zöld iroda logo

A KÖVET Egyesület, amely a fenntartható gazdálkodást tűzte ki célul, idén hirdette meg a Zöld Iroda Versenyt, melyen a Junior Achievement Magyarország is részt vett. A Junior Achievement elkötelezett a környezettudatos életmód iránt, éppen ezért a versennyel az volt a legfőbb célja, hogy a szegedi iroda hivatalos keretek között "zöldüljön". Nemcsak az irodai munka során, hanem az azon kívüli tevékenységek során is tekintettel vagyunk környezetünkre, például igyekszünk mellőzni az autó használatát.

 

Tevékenységünk során rengeteg diákkal foglalkozunk, s fontosnak tartjuk azt, hogy a diákokban is elültessük a környezettudatos szemléletet, ezért oktatási anyagaink kialakításakor is szem előtt tartjuk ezt a célt. A pályázat eredményhirdetésére 2011. június 23-án került sor, melyen a Junior is szép eredményt ért el.

További információ: itt

http://www.ejam.hu/hu/kozgazdasagtan-uzleti-tervezes/general-electric-kapcsolati-program-20132014.html