Megrendezésre került az 1. Vállalkozói Szellemű Oktatásért pedagógus konferencia Budapesten.

Milyen egy vállalkozói szellemű tanár?  Hosszan lehetne sorolni a jellemzőit, de itt inkább azt fontos kiemelni, hogy olyan pedagógus, aki hajlandó és képes a saját mozgásterén belül változtatni a régi modelleken. Kísérletezik, nyitott az új módszerekre és a világra, amire felkészíti a fiatalokat. Ám ehhez szükséges, hogy beinduljon a hasonlóan gondolkodó felek között a tudásmegosztás, a közösségépítés és együtt gondolkodás.

Az április 19-én megrendezésre került Vállalkozói Szellemű Oktatásért Pedagógus Konferencia  pontosan ezeket a célokat tűzte ki maga elé, azaz egy olyan találkozási pont, ahol a pedagógusok és jó gyakorlatok, bevált módszerek kidolgozói megismerhették egymást.

Az együttműködő partnerszervezeteknek köszönhetően nagyon színes palettáról válogathattak a résztvevők. Legyen szó STEAM készségekről, kockázatvállalásról, startupokról,  a JAM diákvállalkozás programról, vállalkozói készségfejlesztésről HÍD- program vagy NEET fiatalok esetében,  hazai sikeresen megvalósult jó gyakorlatokról, üzleti szimulációs programról, kreatív problémamegoldásról vagy éppen digitális marketingről.

A Vállalkozói Szellemű Oktatásért HUB nemzetközi kezdeményezés keretén belül megvalósult konferenciával párhuzamosan folynak a témában érdekelt szakemberek munkacsoport megbeszélései. Ezen szakmai munka  célja, hogy megfogalmazásra kerüljenek azok a reális célok, amelyek elősegítik a hazai oktatásban a vállalkozói készségek és ismertek élményalapú fejlesztését. Utoljára és nem utolsósorban pedig a programon belül a hazai jógyakorlatok gyűjtése és megosztása is szerves részét képezi a programnak.

Köszönjük partnereinknek az izgalmas műhelyfoglalkozásokat : DIA, Edunet Alapítvány, Élményműhely, Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete, Maximulation és CSMKIK.

Bízunk benne, hogy számos további kezdeményezés indul el a programnak köszönhetően és egyre több hazai diáknak lesz lehetősége vállalkozói készségeinek fejlesztésére az osztálytermeken belül.

A program a Junior Achievement Magyarország és a Citi Alapítvány együttműködésében valósult meg.