Sikeres volt a Diákvállalkozások 3 napos konferenciája

Október 26 – 28 között rendeztük meg Budapesten hagyományteremtő céllal az első JAM – Citi Diákvállalkozás Konferencia rendezvényünket.

Miért érte meg részt venni?

  •  a rendezvény során számos szakember osztotta meg a diákvállalkozókkal tapasztalatait és tudását
  • megismerkedhettek egymással az ország különböző pontjairól érkező diákvállalkozók
  • Citi önkéntes mentoroktól kaphattak tanácsokat a csapatok
  • fejlesztettük a diákok készségeit és ismereteit

Mi szerepelt a programban?

Önismeret és kommunikáció: Egy jó csapat működéséhez fontos megismernünk saját magunkat és a csapat életének fázisait, ebben segítettek Balogh Vilma és Berencsi Csilla pszichológusok.  Szó volt a megfelelő szerep kiválasztásáról és a sikeres együttműködés lehetőségeiről.

Az üzleti ötlet: Sokszor halljuk, hogy „nem vagyok kreatív”, de egy jó üzleti ötletet bevált módszerekkel is kialakítható. Hogyan teremtsünk valami újat, ha már mindent kitaláltak? Ez volt a workshop témája, amin együtt dolgoztak a diákvállalkozások tagjai.

Vállalkozások a mindennapokból: vendégünk volt Müller Tamás, aki a Women Startup Competition alapítója. Volt szó innovatív startup – okról, a vállalkozói létformáról, a vállalkozások közötti együttműködés szerepéről és még jutott idő az egyik legizgalmasabb részre a történetmesélésre Tamás tapasztalatai alapján. Köszönjük az izgalmas előadást.

Pénzügyi tervezés és üzleti modell: A diákok itt már 3 csoportban dolgoztak tovább, három szakember vezetésével. Vendégünk volt Bedő Beatrix a Budapest Impact Hub – ból, valamint  Murvai Tamás és Viszoki Dávid a Citi Magyarország önkéntesei. A téma nem egyszerű, de a gyakorlati példákon keresztül sikerült körbejárni a legfontosabb kérdéseket.

Online marketing és kommunikáció: A blokkot a Kolibri Pictures munkatársai vezették, Sellei Ábel, Muhr Anita és Patyi Violetta. Mitől jó egy reklám? Hol érdemes hirdetni egy terméket? Mennyi ideig figyel oda egy átlagos ember egy videóra? Hogyan érhetjük el a fiatalokat? És még sok-sok további területet érintettünk.

Üzleti rapid randi Citi önkéntesekkel: Az esemény egyik legérdekesebb pontja volt, amikor a kezdő vállalkozók üzleti mentoroknak mutathatták be ötleteiket, akik tanácsokkal, ötletekkel látták el a csapatokat. Néhány csapat pedig volt olyan szerencsés, hogy ötletükkel mentort is találtak maguk mellé a tanévre. Köszönjük Ali Diananak, Toma Máriának, Gémes Dánielnek és Kovács Zoltánnak a részvételt.

Régi diákvállalkozók tapasztalatai: Mit mondanak azok, akik már tapasztalt diákvállalkozók? Ezt tudhattuk meg Berényi Zsanettől, Kovács Annától és Gera Judit pedagógustól. Anna és Zsanett is kijutott csapatával a nemzetközi versenyre így ők tudtak mesélni a folyamat összes lépcsőfokáról. Köszönjük Nektek a színes beszámolókat. További sok sikert a munkátokhoz, tanulmányaitokhoz!

„Elevator pitch” kezdőknek: Mit jelent egyáltalán az, hogy elevator pitch? Be tudnád – e mutatni meggyőzően az üzleti ötletedet 30 mp vagy 1 perc alatt? Egyáltalán hogyan lehetséges ez és miről lehet 60 mp alatt beszélni? A diákok ebben is kipróbálhatták magukat.

Végül eljött a zárás. Köszönjük minden résztvevőnek és előadónak a munkáját, öröm volt Veletek együtt dolgozni. Legközelebb pedig találkozunk a karácsonyi vásáron!