Megalakult a tanév első társadalmi innovációs diákvállalkozása

Megalakult a 2019/2020-as tanév első társadalmi innovációs vállalkozás ötletével előálló magyar csapat, hogy megpróbálja jobb hellyé tenni a világot.

A Junior Achievement nemzetközi Társadalmi Innovációs versenyének célja, hogy a tanulók gyakorlati példákon keresztül ismerkedjenek meg a társadalmi vállalkozásokkal, az innováció fogalmával, majd saját ötletüket fejlesztve segítsünk nekik úttörőkké válni a társadalmi problémák leküzdésében.

A program érzékenyíti a diákokat a körülöttük lévő társadalmi problémák felismerése iránt, segíti őket újszerű látásmód, innovatív ötletek kidolgozásában valamint szakmai mentorok közreműködésével ismerhetik meg egy üzleti ötlet kidolgozásának folyamatát. Ezáltal saját ötletük fejlesztése során ismerhetik meg azokat a problémákat, döntéshelyzeteket, melyekkel a vállalkozók szembesülnek.

A 2019/2020-as tanév első társadalmi innovációs diákvállalkozása olyan tolmács applikáció készítését tervezi, amely segít az idősödő korosztály és a fiatalok számára közös nyelvet találni, vagyis egyfajta valós időben fordító robotként működik, amely élőszóban történő beszélgetés során azonnal képes tolmácsolni a generációk között.

A Magyarországon már ötödik éve futó verseny hazai támogatója az NN Biztosító.

#NN #juniorachievement #SIR #JaSIR #társadalmiinnováció #társadalmivállalkozás