Diákvállalkozások Tavaszi Vására és Versenye

Tavaszi zsongás a KÖKI Terminálban

Hatalmas várakozás övezte az idei JAM-Citi Diákvállalkozások Tavaszi Vásárát és Versenyét.  A március 23.-án megrendezésre kerülő programon az ország több részéről érkeztek általános és középiskolás mini vállalkozások, hogy bemutatkozhassanak a nagyérdemű közönség, illetve a meghívott szakmai zsűritagok előtt. Sokaknak ez volt az első versenye és szereplése.

A KÖKI Terminál II. emeletén megrendezésre kerülő programra 17 csapat érkezett, akik előzetes jelentkezés útján lettek kiválasztva. A mini csapatok hamar elfoglalták standjaikat és megkezdődött maga a vásározás a program megnyitóját követően.

A vásározás mellett a fiataloknak fel kellett készülni a szakmai zsűri érkezésére is, akik különböző szempontok értékelték a két korosztály munkáját, eddig elért eredményeit.

A program zárásaként eredményhirdetés következett, ahol az alábbi eredmény született:

 

Eredmények:

Általános Iskola:

Marketing és sales díj: 6almasok (Vecsési Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium)

A csapat évek óta dolgozik iskolakert programon belül, növények, virágok ültetésével. A vásárra díszes edényekben létrehozott gyönyörű kertek kicsinyített változatával készültek.

Felkészítő pedagógus: Dudás Noémi

Legegyüttműködőbb csapat díja: Kreatív Álom (Budapest XVIII. Kerületi Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola)

A mini diákvállalkozás az ünnepekre hangolódva húsvéti díszekkel, kreatív termékekkel készült a pénteki rendezvényre.

Felkészítő pedagógus: Oroszné Pataki Flóra

 

 

Legjobb diákvállalkozás: Zwieback Hungary Zrt. (Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium, Budapest)

A diákvállalkozás saját általuk készített színezőkkel készül (felnőtt színezők) illetve emellett megalkották saját fizikai kísérletüket is, ami egyaránt érdekes lehet gyerek és felnőtt számára is.

Felkészítő pedagógus: Figura Magdolna

 

Közönség kedvence: Junior Band ( Kiss Géza Általános Iskola és Zenei AMI, Sellye)

A vásárlók nagy kedvence volt a sellyei diákvállalkozás, akik népi játékokkal illetve általuk készített, dekorációs tárgyakkal várták a kedves vevőket.

Felkészítő pedagógus: Kabai Gyöngyi

 

Középiskola kategória:

Marketing és sales díj: Friend’sMIx (Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola, Kisújszállás)

A diákvállalkozás házikedvenceknek készít játékokat és kisállat bútorokat. A befolyt összegből a helyi menhelyet is támogatják.

Felkészítő pedagógus: Süveges Ferenc

 

Leginnovatívabb diákvállalkozás: Kreatív Kézművek (Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégium)

A mini vállalkozás újrahasznosított termékek mellett megalkotta saját, egyedi karkötőjét, ami azon túl, hogy egyedi, még remekül használható belépőként is.

Felkészítő pedagógus: Huriné Verdes Tímea

 

Környezeti fenntarthatóság díja: Altermelők ( SZSZC József Attila Általános Iskolája és Szakiskolája, Szeged)

A diákvállalkozás fűszer és konyhakerti növények termesztésével foglalkozik. Egyedi csomagolásukon a vevő arról is információt kap, hogyan ültesse és gondozza a növénykéket.

Felkészítő pedagógus: Horváthné Szabó Ágnes

 

Legjobb dikvállalkozás: Boarditure (Közgazdasági Politechnikum, Budapest)

A nyertes csapat egy igen extrém dolgot talált ki. A téli sportok kedvelői biztosan nem távoznak üres kézzel a velük való találkozás után. Használt sílécek, boarddeszkákból készítenek kinti és benti bútorokat, fogasokat és egyéb lakberendezési tárgyakat.

A csapat így ezzel a különleges ötlettel lett az idei tavaszi vásár legjobbja, a díjak mellett a ManPower felajánlását is bezsebelhették, ami egy social média kampányt jelentett illetve egy szakmai felkészítést az országos versenyre.

Felkészítő pedagógus: Pintér Zsolt

 

Ezúton köszönjük a szakmai zsűri segítségét, a Citi Magyarország és a ManPower képviselőinek a zsűrizésben való segítségüket és szakértelmüket.

Idén még egy megmérettetés vár a diákokra, az pedig a Diákvállalozások Országos Versenye, ahol a tét már nem kevesebb, minthogy ki képviseli hazánkat a nemzetközi versenyen.

1 válasz

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] programra előzetes jelentkezés útján kiválasztott 17 csapat érkezett. A sok érdekes üzleti ötlet között a bírák a Leginnovatívabb diákvállalkozás címet adományozták a Kreatív […]

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.