Árnyéknapot tartottunk az NN Biztosító székházában

2018. november 15.-én Budapesten az NN Biztosító székházában a kiválasztott egyetemi hallgatóknak lehetőségük volt az Árnyéknap keretén belül találkozni az NN munkatársaival, az egész napos program célja az volt, hogy a diákok megismerhessék az NN Biztosító különböző területeit úgy, mint marketing, agilis tranzíció, sales vagy HR.

Az Árnyéknap lényege, hogy egy diák egy üzletembert (mentort) egy munkanapján “árnyékként” elkísér mindenhová. Természetesen a mentor a nap során bevonhatja a munkába is az “árnyékát”, válaszolhat kérdéseire, mesélhet tapasztalatairól, elláthatja hasznos tanácsokkal. Ily módon a leendő munkavállaló fiatalok közvetlen tapasztalatokat szerezhetnek arról, hogy az általuk hőn áhított pozíció betöltése milyen feladatokat fog rájuk róni, mekkora felelősséget követel meg tőlük. Alkalmuk nyílik betekintést nyerni az adott foglalkozás előnyeibe, és természetesen esetleges hátrányaiba is – amelyekre sokan nem is gondolnának. Összességében véve ily módon a lehetőségekhez mérten a legteljesebb képet kapják a fiatalok az adott munkáról, alaposan megvizsgálhatják és átgondolhatják a maguk elé kitűzött célokat.

A nap elején a hallgatóknak kitöltötték Zimbardo időperspektíva tesztjét, ami segített jobban megismerniük önmagukat és a személyiségüket, ezt követően pedig egy teljes munkanap erejéig követhették az NN Munkatársait, elkísérhették őket különböző megbeszélésekre, online meetingekre, előadásokra.

Köszönjük az NN Munkatársainak, hogy betekintést engedtek mindennapjaikba, és segítették a fiatalokat a pályaválasztásban!

Néhány visszajelzés a programról:

„ A program számomra abszolút pozitív eredménnyel zárult, volt lehetőségem a marketing, a HR és a sales területeit is jobban megismerni. Amikor idejöttem, akkor úgy gondoltam, hogy én a Marketing területén fogok majd elhelyezkedni, viszont a nap végére már a Sales terület is megtetszett, így nehéz a választás.” –  Sztojka István, Diák

„ Én nagyon élveztem a mai napot, elvittem az árnyékomat egy megbeszélésre, ahol sok újdonságot hallhatott, és jobban megismerhette az én munkaterületemet” – Blastik Mátyás, Mentor, Agilis tranzíció