Cégvezetőkkel és a jövő kihívásaival ismerkedtek diákok

Az iparkamara működésébe, és egy vállalkozói rendezvény kulisszatitkaiba is betekinthettek szegedi diákok az árnyéknap program részeként.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozói napján két szegedi diák vehetett részt, akik nem csak az előadásokat hallgathatták végig, de az üzleti rapidrandiba is bekapcsolódtak, hogy a résztvevő vállalkozóktól megkérdezhessenek mindent, ami csak érdekelte őket a jövőjükkel, a továbbtanulással, és a munkavállalással, vagy épp a vállalkozói léttel kapcsolatban. Mentoruk a rendezvény alatt Pataki Andrea, a kamara szolgáltatási alenökevolt, aki szerint rendkívül talpraesett, érdeklődő diákokkal volt dolga. „Úgy láttam, teljesen feltalálták magukat. Beültek az üzleti villámrandira is, így gyűjtöttek be névjegykártyákat és ismeretségeket is, ahogyan azt kell” – mondta el.

A pályaválasztás előtt álló diákok egyedülálló lehetőséget kaptak, hogy megismerkedhessenek a jövő elvárásaiba is. Az elődásokból azt is megtudhatták, mit jelent a korszerű tudás, és hogy a munkáltatók milyen elvárásokkal készülnek a következő évek új munkavállalóinak alkalmazására.

„Az előadások érdekesek voltak és  lehetőségem nyílt olyan emberekkel beszélgetni akikkel egy átlagos napomon, ilyen formában nem tudnék. A legjobban a rapid randi tetszett, ahol kérdéseket tehettem fel és beszélgethettem a vállalkozókkal.” – mondta Rebeka, aki diáktársával, Doroteával érkezett a rendezvényre.

Dorotea szerint hatalmas élmény volt az iparkamarában töltött nap. „Nem gondoltam volna, hogy ilyen jól fogom magam érezni. A kedvenc részem a rapid randi volt, mivel vállalkozókkal beszélgethettem, akikkel lehet, sosem találkoztam volna. Kaptam névjegykártyákat és az előadások is nagyon érdekesek voltak. Köszönöm, hogy részese lehettem ennek a napnak!” – foglalta össze a napját Dorotea.

Az árnyékprogram a Doroteához és Rebekához hasonló diákoknak szól, akik a pályaválasztás előtt szeretnének megismerkedni a munka világának kihívásaival.  A jelentkező diákokat jövőbeni terveiknek megfelelően segítjük, hogy a megfelelő mentorhoz kerüljenek, és az álommunkájukba nyerjenek betekintést. Láthatják, hogyan dolgozik többek között egy mérnök, közgazdász, lakberendező, fejlesztő pedagógus, hivatásos katona vagy épp programozó.

A árnyékprogramról itt érhető el bővebb információ:

http://ejam.hu/programok/arnyekprogram/